02 Ιουλίου 2010

Χρήστος Σταϊκούρας - δηλώσεις για την περικοπή 10% στις Αποδόσεις Υπέρ Τρίτων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την περικοπή 10% στις Αποδόσεις Υπέρ Τρίτων:

«Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας την αδυναμία επίτευξης των στόχων του προϋπολογισμού, προχωρά σε μία ακόμα εισπρακτική πρακτική, παρακρατώντας κατά 10% τις αποδόσεις υπέρ τρίτων για την περίοδο 2010 – 2014.

Πρακτική που μετατρέπει σε δημόσια έσοδα περίπου 350 εκ. ευρώ πόρων, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010, που το Δημόσιο οφείλει να αποδώσει σε τρίτους και, κυρίως, στους ΟΤΑ 1ου βαθμού.

Πρακτική που προσδοκά η Κυβέρνηση να της αποφέρει έσοδα μεταξύ 324 εκ. ευρώ και 522 εκ. ευρώ, ανά έτος, την επόμενη πενταετία.

Ωστόσο, παρά την εικονική πραγματικότητα για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση, η αναποτελεσματικότητα του μίγματος οικονομικής πολιτικής, που έχει επιλέξει, είναι ορατή στην πραγματική οικονομία.

Αυτή η δυσμενής κατάσταση στην πραγματική οικονομία δεν επιτρέπει διαχειριστικούς τακτικισμούς και εφησυχασμούς, αλλά επιτάσσει εντατικοποίηση της προσπάθειας για τη μείωση της φοροδιαφυγής, τον περιορισμό της σπατάλης και τον εμπλουτισμό του μίγματος οικονομικής πολιτικής με μέτρα και πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν αρχικά στην ανάταξη και στη συνέχεια στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: