23 Ιουλίου 2010

Ο τουρισμός δεν αντέχει άλλο χτύπημα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αντίδραση HATTA για τις κινητοποιήσεις των ελεγκτών

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων προκαλεί η απόφαση της Ένωσης Εναέριας Κυκλοφορίας για 24ωρες κυλιόμενες απεργίες από την Κυριακή 25 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, κάτι τέτοιο εν μέσω του καλοκαιριού «θα βάλει την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ΄αυτήν την τόσο άσχημα τουριστική χρονιά».

Ακόμα, επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων των ελεγκτών και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων στο παρελθόν, όπως των ναυτικών και των εργαζόμενων στα μουσεία, «τέτοιες κινητοποιήσεις ακυρώνουν όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τουριστικές επιχειρήσεις για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμα δυνατόν να περισωθεί».

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων απευθύνει έκκληση να μην[.....]

πραγματοποιηθεί η απεργία, καθώς ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον «για να αντέξει και αυτό το χτύπημα».

Κατεβαίνουμε σε κινητοποιήσεις γιατί το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται τον Αύγουστο και αφορά την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν ακολουθεί τα κοινοτικά δεδομένα και οδηγεί σε μία νέα Ολυμπιακή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Στασινός Αλεβιζόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των κινητοποιήσεων των ελεγκτών. Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Πυρά ΓΣΕΒΕΕ κατά ΣΕΤΕ

Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Εμπόρων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο «κλίνη» και επισημαίνει: «διάφοροι φορείς, οι οποίοι διεκδίκησαν μονοδιάστατα να εκπροσωπήσουν τον τουρισμό, πρέπει να αναζητήσουν και τις ευθύνες τους για το σημείο στο οποίο τον οδήγησαν και που αναμφισβήτητα είναι πολύ κατώτερο από αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει μια χώρα προικισμένη με τόσο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο, όσο καμία από τις "ανταγωνίστριες τουριστικές χώρες».

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τον ΣΕΤΕ «να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, εάν πράγματι επιθυμεί την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και όχι την υπερμεγέθυνση και χωρίς παραγόμενη αξία για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού κερδοφορία κάποιων ολίγων και υπερεπιδοτούμενων τουριστικών μονάδων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο φορείς διαφώνησαν πρόσφατα για την προοπτική περιορισμού των ενισχύσεων για το "all inclusive", με τη ΓΣΕΒΕΕ να τάσσεται υπέρ και τον ΣΕΤΕ κατά

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: