16 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης την Πέμπτη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του. Όπως είπε, η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

«Ανέλαβα την ευθύνη σε μία στιγμή που η χώρα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, πήραμε στους ώμους μας αμαρτίες άλλων. Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας. Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το καθήκον είναι εθνικό όχι κομματικό και αναφέρθηκε στις συνεχείς[.....]

προτάσεις συνεργασίας που έκανε στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Επανήλθα με νέες προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί η νέα εθνική συνεννόηση» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι διαχειρίσθηκε την προσπάθεια για συναίνεση με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής ευθύνης, θέτοντας όρους που θα έβαζαν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι δεν εξάρτησε ποτέ την ευθύνη του από αξιώματα, αλλά «πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους».

«Έχω μάθει να δίνω μάχες για την πατρίδα, την οικονομία και τους πολίτες. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεχόταν υπό προϋποθέσεις να μην είναι πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εφόσον τα δύο κόμματα συμφωνήσουν σε μείζονα ζητήματα της πολιτικής ζωής.

Τι διαμείφθηκε μεταξύ των δύο ανδρών:

1ο τηλεφώνημα Παπανδρέου σε Σαμαρά: πρόταση για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Ο κ. Σαμαράς ζητά άλλον πρωθυπουργό και άλλη κυβέρνηση.

2ο τηλεφώνημα Σαμαρά σε Παπανδρέου: Ζητά νέο πρωθυπουργό, νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά εκλογές.

3ο τηλεφώνημα Παπανδρέου προς Σαμαρά λίγο πριν το διάγγελμα: Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η πρόταση Σαμαρά.

Η δήλωση Σαμαρά ΕΔΩ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ΕΔΩ

skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

JEFRY GO HOME! ΠΡΙΝ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ!