28 Ιουνίου 2011

Από την ανεμελιά στην κατάθλιψη οι Έλληνες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τους σπρώχνουν στην κατάθλιψη. Αυξάνονται οι αυτοκτονίες επισημαίνει δημοσίευμα της Le Monde, με την Αθήνα και την Κρήτη να είναι οι περιοχές που υποφέρουν περισσότερο

Ενώ επιχειρείται να βρεθεί λύση για να διασωθεί η Ελλάδα που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική καταστροφή, οι Έλληνες βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην κατάθλιψη.

Οι ψυχίατροι, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Le Monde, επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης σε ποσοστό 25 με 30%.

"Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν ήπια ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κρίσης πανικού και κατάθλιψη έχουν αυξηθεί", σημειώνει ο Δημήτρης Πλουμίδης, επικεφαλής ενός κέντρου ψυχικής υγείας στην Αθήνα.

Επισημαίνει μάλιστα ότι το Σεπτέμβριο του 2010 τα ραντεβού είχαν[.....]

αναμονή δύο εβδομάδες, ενώ τώρα είναι 2,5 μήνες.

Η Ελλάδα, προτού ξεσπάσει η οικονομική κρίση, ήταν τελευταία στη λίστα με το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη με 2.8 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους, ποσοστό που αρχίζει να ανατρέπεται αρνητικά.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στο 2009 το ποσοστό αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με το 2007 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέχρι το 2010.

Η Αθήνα και η Κρήτη είναι οι περιοχές που υποφέρουν περισσότερο, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

"Η επιθυμία αυτοκτονίας έχει πάντα περισσότερες από μία αφετηρίες, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι που ήταν συνηθισμένοι σε οικονομική άνεση", σημειώνει ο Άρης Βογιατζής, ψυχίατρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Κλίμακα.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: