29 Ιουνίου 2011

Επιχείρηση σκούπα της Αστ.Δνσης Φθιώτιδας!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από lamiafm1.gr

849 άτομα ελέγχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας στο πλαίσιο 24ωρης αστυνομικής επιχείρησης για την πάταξη της εγκληματικότητας . Στην επιχείρηση μετείχαν 53 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 615 έλληνες και 234 αλλοδαποί. Έγιναν επίσης τροχονομικοί έλεγχοι σε 686 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν 198 παραβάσεις, 4 πλημμελήματα, 22 πταίσματα και 172 διοικητικά πρόστιμα.

Προσήχθησαν 7 άτομα και συνελήφθησαν 5 2 αλλοδαποί από την Αλβανία 25 και 29 ετών για παράβαση του νόμου περί[.....]

αλλοδαπών και τρεις έλληνες καταστηματάρχες για παραβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας .
Παρολα αυτά η εγκληματικότητα είναι μεγάλη στο Νομό και κυρίως οι περιπτωσεις κλοπών και ληστειών.Πλέον οι κακοποιοί δεν πτοούνται αν μεσα στα σπιτια - στοχοι βρισκονται μεσα ένοικοι,εισβάλουν και τους ακινητοποιούν και στη συνέχεια με σωματική βία και απειλές,πολλές φορές με πυροβόλα όπλα τους αναγκάζουν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα καθως και τα κλειδιά του οικογενειακού αυτοκινήτου.

Μοιραία αποδέιχτηκαν τα λάθη πολλών λαμιωτών που τολμησαν να αφήσουν ανασφάλιστα παράθυρα ή πόρτες ή το βράδυ να κοιμηθούν με α νοιχτές μπαλκονόπορτες λογω ζέστης.Οι ληστές που παρακολουθούν για ημέρες σπίτια,δεν διστάζουν να μπούν μεσα και στη χειρότετη περίπτωση να κανουν χρήση όπλων φτάνοντας μεχρι φόνου σε περίπτωση που συναντήσουν αντίσταση η διαπιστώσουν οτι μπορει να απειλουνται και οι ίδιοι.
Η αδυναμία της αστυνομίας ειναι ασφαλώς η περιορισμένη δύναμη σε προσωπικό,η λιτότητα σε υλικοτεχνική υποδομή και η καλοκαιρινη αφαιμαξη προσωπικου για διάδορες τουριστικες περιοχές εκτος Φθιωτιδας φυσικα.η αναπληρωση των κενών με τους δοκιμους αστυφύλακες δεν καλύπτει τις ελλειψεις αυτες επισημαίνουν εκπροσωποι των συνδικαλιστικων φορέων των αστυνομικών της Φθιωτιδας.Παρολα αυτά επιχειρήσεις οπως η τελευταια τονώνουν ηθικα τους πολίτες που εχουν χασει το αισθημα ασφάλειας λογω της πληθώρας των περιστατικών βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: