20 Ιουνίου 2011

Καινούργιο - Ένατος χρόνος χορευτικής πανδαισίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χορευτική βραδιά, που έγινε την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του Καινούργιου, από το χορευτικό τμήμα του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού του χωριού.

Συνεχίστηκε με μεγαλύτερη επιτυχία, από όλες τις προηγούμενες χρονιές, το αφιέρωμα στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά.
Το πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την αρωγή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Καινούργιου, αλλά και πλήθους εθελοντών, παρουσίασε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε παραδοσιακούς χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.
Πάνω από 100 χορευτές με ηλικίες από 5 έως 50 ετών, χάρισαν στους παρευρισκόμενους δημότες (περίπου 700 άτομα), μια χορευτική πανδαισία.

Η πρωτεργάτης των χορευτικών, για ένατη συνεχή χρονιά, καθηγήτρια κα Μορέλα Σπυριδούλα, εντυπωσίασε με την ποικιλία των χορών, τις επιλογές των στολών, αλλά και τον συγχρονισμό των συμμετεχόντων.
Την παρουσίαση ενίσχυσε με ιστορικές αναφορές στους χορούς, η άοκνος συνεργάτης και συντονιστής, κα Βουρβουλάκη-Ξυδιά Μαρεντίνα.
Αίσθηση προκάλεσε το τμήμα των ενηλίκων, με την αέρινη παρουσία τους, το χαμόγελό τους και τους εντυπωσιακούς χορούς τους. Δεν είναι τυχαίό ότι στα χορευτικά τμήματα, συμμετέχουν ολόκληρες οικογένειες (πατέρας, μητέρα, παιδιά).

Αυτό στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα για την Ελλάδα που πραγματικά θέλουμε και αξίζει.Μια Ελλάδα όπου η ζωή έχει αξίες και οι αξίες έχουν ζωή.

Τέλος εκείνον που πρέπει πραγματικά να επαινέσουμε, είναι ο εφημέριος του ναού του Καινούργιου σεβαστός πατέρας Ιωάννης Ελευθερίου, ιδέα του οποίου ήταν η δημιουργία του χορευτικού τμήματος. Εργατικός, ακούραστος κουβαλητής πνευματικών ιδεών και ηθικών αξιών, δείχνει τον κοινωνικό ρόλο της εκκλησίας και συσπειρώνει τους νέους γύρω από τέτοιες εκδηλώσεις.
ΕΥΓΕ, και του χρόνου ακόμη καλύτερα.

Μουρτζούνης Παναγιώτης
Δάσκαλος


Από το thronio.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ!!!
DUCK ROGERS