18 Ιουνίου 2011

Στα Καμένα Βούρλα 7 & 8 Euro το ποτό … στα Μάλια και στην Χερσόνησο 5

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ενιαίο τιμολόγιο στα αλκοολούχα ποτά καθιέρωσαν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ της Χερσονήσου και των Μαλίων, θέλοντας έτσι να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κρατήσουν το ποτό στα 5 ευρώ, δεδομένου ότι δεν μπορούν με διαφορετική τιμή να δουλέψουν προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς και στα καθημερινά λειτουργικά τους έξοδα.

Με τις κρατήσεις να διατηρούνται, παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, στα χαμηλότερα όλων των εποχών επίπεδα, και με το[.....]

all inclusive να έχει για τα καλά ρημάξει τον τουρισμό, όπως οι ίδιοι λένε, αδυνατούν να σταθούν όρθιοι και πάνω από όλα να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Σε αδιέξοδο
Οι άδειοι δρόμοι και περισσότερο τα άδεια μαγαζιά και τα «μικρά» πορτοφόλια των ξένων επισκεπτών έχουν οδηγήσει στην απελπισία τους επιχειρηματίες τόσο της Χερσονήσου όσο και των Μαλίων, που σε συνδυασμό με τους νέους φόρους στα ποτά και τη γενικότερη οικονομική κρίση τούς έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή, με την Πολιτεία την ίδια στιγμή να μην παρέχει ουδεμία στήριξη στον κλάδο. Τελειωτικό χτύπημα μέσα στην όλη δεινή κατάσταση των επιχειρηματιών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αποτελούν τα βαριά ενοίκια που καλούνται μηνιαίως να καταβάλλουν, πολλοί από τους οποίους δε θεωρούν απίθανη την έξωση τους αφού δε θα είναι σε θέση να τα πληρώσουν. Αρκετοί ωστόσο είναι και οι ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το ποσό της κάβας, με αποτέλεσμα να ξεμένουν και από εμπόρευμα, αφού πλέον δεν υπάρχει περιθώριο πίστωσης.

Σαλάτα και νερό
Προς τα κάτω παράλληλα έχουν ρίξει τις τιμές τους και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στις τουριστικές περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων, και αυτό πάντα με σκοπό την προσέλκυση πελατών, κάτι που όμως δε φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού και οι λιγοστοί ξένοι πελάτες που μπαίνουν στα μαγαζιά τους περιορίζονται στην κατανάλωση μιας σαλάτας και ενός μπουκαλιού νερού.
Με τη τουριστική σεζόν συνεχώς να συρρικνώνεται και τον αριθμό των επισκεπτών να μειώνεται όλο και πιο πολύ, αν, όπως λένε, δεν αλλάξει η φορολογία, δεν πέσουν τα ενοίκια και δε διαφοροποιηθεί το «φθηνό» τουριστικό προϊόν που έρχεται στην Ελλάδα, μαθηματικά ένας-ένας τους πάνε για "φούντο" και αυτό χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να αντισταθούν. Για το λόγο αυτό και ζητούν από την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της αλλάζοντας τα κακώς κείμενα στον τουρισμό

http://heraklion1.blogspot.com

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με το μπουκάλι να βγάζει 16-18 ΄΄μπαρίσια΄΄ ποτά καμιά τιμή πάνω από 5 ευρώ δεν είναι αποδεκτή!! εκτός αν θεωρούνται μάγκες με 8ευρώ/ποτό και φέσι 70000ευρώ για τα τραπεζοκαθίσματα στο δήμο!!!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πληρώνει 8 ευρώ το ποτό είναι κορόιδο μεγάλο.Φούλ πάγο και μια τζούρα πότο ισα για τη γεύση.Το θέμα είναι να πηγαίνεις για πότο και να σε βλέπει ο επιχειρήματιας σαν άνθρωπο και όχι σαν 7ευρω η 8 ευρω.Πρέπει να αλλάξουν τις τιμές τα καταστήματα γιατί θα χάσουν κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΧΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΙΙΙΙ... ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

στα Καμένα Βούρλα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια το ΣΚ, ΚΆΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

παιδια το Σαββατο πληρωσα 3.80 το freddo capucino αλλα το αποκορυφωμα ητανε πιτα καλαμακι κοτοπουλο 2,70. ελεος !!!!!!!!!!!!!
Αυτα ειναι κλεψια και πρεπει αν μη τι αλλο να τιμωρηθουν μεσω της απουσιας μας

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σε ολους!!!
ειμαι ενας παραθεριστης που κοντευω να γινω καμεναβουρλιωτης καθως εχω σπιτι και ερχομαι 40 χρονια συνεχως.
μπορει καποιος να μου πει γιατι δεν εχουμε καινουριες επενδυσεις στα καμενα βουρλα??γιατι δεν ανοιγει κανενα καινουριο μαγαζι στον τομεα της διασκεδασης??ενα καινουριο μπαρακι,κατι καινουριο στο φαγητο κλπ κλπ.
ετσι πως θα εχει αναπτυξη το μερος??

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ!! ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ;;; ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΕΣ;;; ΕΛΕΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

πολλες πινακιδες ναι.εδω εχεις δικηο.ομως τιποτα καινουργιο.τιποτα να τραβηξει τον τουριστα να ερθει στα καμενα βουρλα.ολα σερβιρουν τα παντα.πριν λιγο καιρο ειχαμε το da vinci--πρωην δελφινι--που διαφημιζε οτι εχει μεχρι και μεξικανικο!!!να παρεις κατι στο χερι εκτος απο σουβλακι δεν υπαρχει.και για ποτο τα 3-4 γνωστα μερη που υπαρχουν εδω και 10-15 χρονια.
θυμαται κανεις τι υπηρχε πριν μερικα ζχρονια.ποσες ντισκοτεκ--τοτε--και ποσες επιλογες??
να μην σκεφτομαστε τοπικιστικα.η ανανεωση δεν βλαπτει.η θελουμε η δεν θελουμε τον τουριστα.

Ανώνυμος είπε...

έχω και εγώ σπίτι στα καμένα και δεν τον θέλω τον τουρίστα γιατί με ενοχλεί η φασαρία. δεν μπορούμε όλοι να υποταχθούμε στον βωμό του κέρδους των μπάρ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ...;ΠΟΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...;ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΗΡΕΜΙΑ,ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ 60-70% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ,,,ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΦΕΛΕΣ ΦΙΛΕ 11.19...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

πρότεινε μας τι είδους μαγαζλι θέλεις! και επειδή δόξα τω θεώ την ελλάδα τη γύρισα δεν είδα κατι που να απέχει πολύ απο τα εδώ!! οι πινακίδες πάντως μου γυρνάν τα συκώτια!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΟΥΣΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

εγώ αρνούμαι να ακολουθήσω την ζωή του σερβιτόρου που διακαώς αναζητάτε εσείς μου πέφτει πολύ μίζερη ξυπνάτε χωριό των σερβιτόρων