12 Μαρτίου 2011

ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 11.3.2011

Ένα νέο γύρο συναντήσεων με τους δημάρχους των δήμων που έχουν άμεση σχέση με τον ΜΑΛΙΑΚΟ ξεκίνησε η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS. Σκοπός των συναντήσεων είναι να ενημερωθούν οι νέοι δήμαρχοι για τις θέσεις της Κίνησης και να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να επισπευσθούν και να συντονιστούν οι προσπάθειες σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη προστασία και το μέλλον του κόλπου.

Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες Πέμπτη, 10 Μαρτίου, με το δήμαρχο Στυλίδας, τον κ Γκλέτσο. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η διαχείριση των αστικών λυμάτων και των σκουπιδιών, η διαχείριση των λυμάτων των ελαιοτριβείων, η προσβασιμότητα στις ακτές καθώς και το πρόβλημα στο ρέμα του Βελά. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του Δήμου στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισης.

Σε ό,τι αφορά στο σοβαρό και επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των λυμάτων, η[.....]

θέση της Κίνησης είναι να υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες, γιατί κάθε καθυστέρηση λειτουργεί σε βάρος της ποιότητας των νερών του Μαλιακού Κόλπου. Δεν πρέπει να έχουμε άλλες καθυστερήσεις.

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι η λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού στη Λαμία, που, με την επέκτασή του, να είναι σε θέση να διαχειρίζεται με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο τα λύματα όλων των οικισμών, τόσο της κοιλάδας του Σπερχειού, όσο και των οικισμών της Ανατολικής Φθιώτιδας. Αυτή είναι όχι μόνο η οικονομικότερη λύση, αλλά και η ταχύτερη. Να θυμίσουμε ότι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας στο Λεκανοπέδιο των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων απάλλαξε απ’ τη ρύπανση τον Σαρωνικό κόλπο σε χρόνο ρεκόρ.

Η Γραμματεία της Κίνησης ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS δηλώνει ικανοποιημένη από την διάθεση για συνεργασία του Δημάρχου Στυλίδας, ο οποίος έδειξε την αποφασιστική του διάθεση για την αντιμετώπιση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων της Ανατολικής Φθιώτιδας και του Μαλιακού κόλπου


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μαρκατσέλης Ευάγγελος Στυλίδα 6974472485
Παπαλέξη Ιουλιέττα Μαρίνι Στυλίδας 6939047462
Πολύμερος Χρήστος Καραβόμυλος 6976562635
Σταμέλλος Στέφανος Λαμία 6977261256
Φούντας Πάρης Λαμία 6932269378

Δεν υπάρχουν σχόλια: