25 Μαρτίου 2011

Τόνια Αντωνίου - Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-3-2011

«Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ημερομηνία-ορόσημο στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού και στον αγώνα του για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Είναι η αφετηρία που θα οδηγήσει τελικά στην εθνική συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους μέσα από τις θυσίες και τον ηρωισμό του επαναστατημένου λαού.
Σήμερα η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσουν έναν άλλο τιτάνιο αγώνα, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Έναν αγώνα που έχει στόχο η χώρα να κερδίσει ξανά το διεθνές κύρος της, το κράτος να κερδίσει τη μάχη του απέναντι στη χρεοκοπία, η οικονομία να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, η πολιτική να ανακτήσει με πράξεις την αξιοπιστία της, η κοινωνία να ξαναβρεί τις χαμένες της αξίες και οι πολίτες τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά που τους στερεί η σημερινή κρίση.
Για να συμβούν όλα αυτά χρειαζόμαστε εθνική αυτογνωσία, ατομική και συλλογική αυτοκριτική και ευθύνη και μια νέα ηθική επανάσταση.
Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε ξανά την αστείρευτη δημιουργικότητα που έχουμε επιδείξει διαχρονικά σαν λαός για να αποφύγουμε τον εγκλωβισμό μας σε νέους φαύλους κύκλους και σε χρεοκοπημένες νοοτροπίες και πρακτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: