25 Μαρτίου 2011

Χρ. Σταϊκούρας - έξαρση της εγκληματικότητας στην επαρχία Λοκρίδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 24 Μαρτίου 2011

Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Χρ. Σταϊκούρας την 01.03.2011, σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στην επαρχία Λοκρίδας στο Νομό Φθιώτιδος.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε την 1/3/2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στην επαρχία Λοκρίδας στο Νομό Φθιώτιδος.
Ειδικότερα, ζητήθηκε από το Υπουργείο να τοποθετηθεί:
o σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής και να περιορίσει την έξαρση της εγκληματικότητας.

Στην από 19 Μαρτίου 2011 Απάντησή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:[.....]

«στο νέο πρόγραμμα αντεγκληματικής πολιτικής, για τα έτη 2010-2014, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις, σε όλες τις περιοχές της χώρας και φυσικά στην περιοχή του νομού Φθιώτιδας».
Επίσης, αναφέρει ότι: «για την αστυνόμευση της περιοχής τοπικής αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται και περιλαμβάνει ένα πλέγμα μέτρων, ενεργειών και εξειδικευμένων δράσεων. Κατά την εφαρμογή του σχεδίου αυτού δραστηριοποιούνται οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, με τη διάθεση αστυνομικών για τη διενέργεια πεζών και εποχούμενων περιπολιών. Ειδικότερα στην περιοχή της Λοκρίδας διατίθενται αστυνομικοί και από άλλες Υπηρεσίες της ανωτέρω Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπως οι δύο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) κλπ. Σημειώνεται δε, ότι δύο Ο.Π.Κ.Ε. δραστηριοποιούνται βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος, κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην περιοχή Λοκρίδας, όπου, πράγματι, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης, η εγκληματικότητα εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Παράλληλα, στην εν λόγω Διεύθυνση εφαρμόζεται και το μέτρο της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ)».
Τέλος, αναφέρει ότι: «στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, στο πλαίσιο και της αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου μας και των σχεδίων δράσης, δόθηκαν πρόσθετες εντολές για αύξηση της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού της, ώστε να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας και στην εν λόγω περιοχή, σε συνεργασία με τον οικείο Ο.Τ.Α και τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς, με στόχο την περαιτέρω παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρηστακη για το εγκλημα που κανατε εσυ κι ο μπαμπας σου στο δημο μας συντομα θα δικασθειτε. Τραβα στον Τετριμιδα να σου δωσει σωσιβιο σωτηριας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΝ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΕς Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕς ΟΤΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟ ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕς....?ΑΣΕ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ...ΤΟΝ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΓΙΑ Ο ΤΕΤΡΙΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΩ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΑΡΓΕΘ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Κρυψου και φωναξε, καραγκιοζοπαιχτη! Το τεχνασμα του τετριϋποστηριχτη σταϊκουρα να σπασει την εκλογη σε δευτερη Κυριακη για να μη βγει ο Μακης το καταλαβαν και οι κοτες. Τον κακομοιρη τον Μακρυνιτσα ποιος τον υποχρεωσε να "στηθει" με τον τετριμιδα? Ασε να φας πρωτα τα "λειματα¨της τυχαρπαστης τριαμισαετιες στα μουτρα κι ελα μετα να μου πεις για το σερβιρισμα του σταίκουρα στην περιοχη μας. Φαε και μη μιλας. Να ευχαριστας τον ευεργετη της Φθιωτιδας (ο θεος να τον κανει), που γκρεμισε μια ολοκληρη παραταξη για να εκλεξει το γιο του βουλευτη. Να δεις τι σου ετοιμαζει για τη συνεχεια και θα καταλαβεις, αν εχεις τα ελαχιστα προσοντα λογικης.

Ανώνυμος είπε...

σύνελθε μεγάλε! περάσαν 4 μήνες από τις εκλογές!! κοίτα μπροστά!! οι μάγκες φαίνονται όταν χάνουν (αργοπορία στην ορκωμοσία, αν σου λέει τίποτα αυτό...)