22 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 21.03.11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε με αδιαφανείς διαδικασίες στην συγχώνευση ή κατάργηση 1933 σχολικών μονάδων που αντιστοιχούν σε1523 σχολικές μονάδες στην πρωτοβάθμια και 410 γυμνάσια και Λύκεια πανελλαδικά. Στην περιοχή της Φθιώτιδας συγχωνεύονται συνολικά 8 Νηπιαγωγεία, 16 Δημοτικά Σχολεία, και 8 Γυμνάσια και Λύκεια -τη στιγμή που εκκρεμούν υποσχέσεις για ίδρυση αναγκαίων σχολικών μονάδων - με αποτέλεσμα να [.....]

να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.
Ο «νέος σχολικός χάρτης» σημαίνει λουκέτο στο 14% των σχολικών μονάδων της χώρας. Ο «εξορθολογισμός» και «τα παιδαγωγικά κριτήρια» που επικαλείται το Υπουργείο δεν είναι παρά το φύλλο συκής που συγκαλύπτει μια στενή λογιστική αντίληψη στα πλαίσια της πολιτικής που η κυβέρνηση συνομολόγησε με την τρόικα. Η κυβέρνηση προωθεί τις συγχωνεύσεις δυσκολεύοντας έτσι την πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση σε πολλούς μαθητές και μαθήτριες με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση δαπανών, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκαλέσει και αγνοώντας τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών, των γονιών και την άρνηση της ΤΑ να συναινέσει σε αυτές τις επιλογές.
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και τοπικών κοινωνιών για το απρόσκοπτο δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση. Αυτή η πολιτική παραπέρα υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας πρέπει να ανατραπεί. Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων να ανακληθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: