18 Μαρτίου 2011

Πάγκαλος: Με τραυμάτισαν και με γιαούρτωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντούν στο Newsit όσοι κατηγορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

- Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της επίθεσης κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
- «Τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε σπασμένη καρέκλα»
- Κατονομάζει πρώην δήμαρχο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Oξύτατη ανακοίνωση αναμένεται το πρωί της Παρασκευής απο τον Συνασπισμό


Σοβαρότατες καταγγελίες κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχτηκε από κατοίκους της Κερατέας την ώρα που έτρωγε σε ταβέρνα στα Καλύβια. Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου».

Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα με στόχο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον χτύπησε[.....]

στον δεξί ώμο προκαλώντας του μώλωπες». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στην Κερατέα κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους».

Ωστόσο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα δοθεί στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Συνασπισμού, η οποία σύμφωνα με κύκλους της παράταξης που επικοινώνησαν με το NewsIt και κάνουν λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Πάγκαλου.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

«Χθες το βράδυ (16/3/2011) ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως κάνει κάθε χρόνο, είχε καλέσει 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να φάνε και να συζητήσουν, σε μια ταβέρνα της εκλογικής του περιφέρειας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων.

Οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, άδραξαν την «ευκαιρία». Καθώς η συγκέντρωσή τους στο μπλόκο της Κερατέας όπου σκόπευαν να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις ήταν τόσο ολιγάριθμη που δεν τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν το στόχο τους εκεί, έσπευσαν να μετακινήσουν περίπου 50 άτομα στα Καλύβια όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα γι’ αυτούς.

Πράγματι, ήρθαν έξω από την ταβέρνα και επί δύο και πλέον ώρες έβριζαν, χυδαιολογούσαν και έκαναν αισχρές χειρονομίες προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τη σύζυγό του η οποία συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο παρακείμενο Δημαρχείο και ήρθε μόλις πληροφορήθηκε τα επεισόδια.

Επειδή ο κύριος Τσίπρας ζητάει με επιθετικό ύφος ονόματα προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσει σύγχυση, αυτή τη φορά θα αναφέρουμε τους πρωταγωνιστές ώστε να μην τσακώνονται μετά σε διάφορα blogs για το ποιος ήταν πιο μεγάλος «λαϊκός αγωνιστής». Διοργανωτής των επεισοδίων όπως και όλων των προηγουμένων τραμπουκισμών στα μπλόκα της Κερατέας είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτης Πόγκας και ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού.

Παρά τις ύβρεις και τις χυδαιότητες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξήλθε τρεις φορές για να προσπαθήσει να μιλήσει με όσους είχαν διάθεση να συζητήσουν. Και τις τρεις φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατηύθυναν την όλη «επιχείρηση», διέκοπταν τη συζήτηση με οργανωμένες κινήσεις, ύβρεις και απειλές. Όταν αυτά δεν πτόησαν τον Αντιπρόεδρο, έκαναν χρήση του «εξοπλισμού» που είχαν φέρει μαζί τους. Πλην των γιαουρτιών που αποτελούν «διαχρονική αξία», έγινε ένα ακόμα βήμα προς μια βιαιότερη πρακτική. Ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα με στόχο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον χτύπησε στον δεξί ώμο προκαλώντας του μώλωπες.

Τελικά άρχισαν να συγκεντρώνονται φίλοι του καταστηματάρχη και του Αντιπροέδρου και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων και του Κουβαρά, οι οποίοι ήθελαν να αποδοκιμάσουν τέτοιου είδους τραμπουκισμούς. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Λεβαντής. Η συγκέντρωση των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ -όταν είδαν ότι όχι μόνο δεν πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά συγκέντρωναν και την εχθρότητα των ντόπιων- άρχισε να αραιώνει. Συγχρόνως αυξανόταν και ο αριθμός εκείνων που είχαν προσέλθει για να εμποδίσουν αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις στο χωριό τους. Τότε αποχώρησαν και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Αντιπρόεδρος.

Το τελικό επεισόδιο γράφτηκε λίγο αργότερα στην έξοδο του χωριού όταν τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν καρτέρι στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και λιθοβόλησαν τα αυτοκίνητά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά έγιναν την στιγμή που η Κυβέρνηση στο θέμα της Κερατέας, προχώρησε σε μια σειρά κινήσεων για να τερματιστεί η ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι βήμα για την λύση αυτή αποτέλεσε η έναρξη της απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων. Μόλις όμως έγινε η πρώτη κίνηση, κάποιοι έσπευσαν να κάψουν τα μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. Είναι σαφές ότι στην Κερατέα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους.

Η συστηματική και οργανωμένη στράτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο της ανομίας, της αυθαιρεσίας και της τρομοκράτησης των οπαδών της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, οδηγεί μοιραία σε αντιδράσεις που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Καλό θα ήταν ο κύριος Τσίπρας και οι άλλοι επαναστάτες του σαλονιού να σταματήσουν τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί».

Πρώην δήμαρχος Κερατέας: "Λυπάμαι για το κατάντημά του"

Όπως δήλωσε στο Newsit ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, τον οποίο κατονομάζει στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε "από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ πληροφορήθηκα τα χθεσινά επεισόδια. Το μήνυμα που στέλνω στον κ. Παγκαλο ειναι πως ότι υφίσταται θα πρέπει να το αντιληφθεί ως αποκύημα όλων των πολιτικών πράξεων που έχουν καθορίσει τη διαδρομή του ειδικά στο θέμα της Κερατέας. Προσωπικά όχι μόνο δεν βρέθηκα στα επεισόδια καθώς ετοιμαζόμουν για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά καταδικάζω και οποιαδήποτε μέθοδο βίας. Ξεκαθαρίζω πως εγώ δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του κυρίου Πάγκαλου όπως συνέβη και στο παρελθόν στηρίζεται στο ψέμα. Επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νομικό μέτρο αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία. Λυπάμαι για το κατάντημα στο οποίο έχει φτάσει".


Μ. Πόγκας: "Ο κ. Πάγκαλος έχει χάσει την ψυχραιμία του"

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Μελέτης Πόγκας, ένας εκ των δύο ατόμων που κατονομάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη γραπτή ανακοίνωσή του είπε "οτι ο κύριος Πάγκαλος έχει χάσει την ψυχραιμία του. Εγώ δεν είμαι στέλεχος ούτε κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχα χθες στην διαδήλωση των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν ειμαστε τραμπούκοι. Όταν βρεθήκαμε έξω από την ταβέρνα και ξεκίνησε η ένταση εγώ μπήκα μπροστά στον κύριο Πάγκαλο για να τον προφυλάξω και μάλιστα του συστήθηκα γιατί εγώ κάνω αγώνα με το όνομά μου, δεν κρύβομαι μέσα στο πλήθος.
Εγώ σέβομαι τον κοινοβουλευτισμό, είμαι αξιοπρεπής, είμαι 54 ετών και σε καμία περίπτωση δεν πήγα να υβρίσω και να εξευτελίσω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το εάν θα κινηθώ νομικά εναντίον του αντιπροέδρου για συκοφαντική δυσφήμιση. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: