31 Μαρτίου 2011

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Ευελιξία- ταχύτητα- ποιότητα» υποσχέθηκε ο Ραγκούσης
Αθήνα

Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που με ένα μόνο «κλικ» θα μπορούν να διεκπεραιώνουν όλες τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο και να εξοφλούν τέλη, φόρους και λογαριασμούς, αποβλέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης.

Το τρίπτυχο «ευελιξία - ταχύτητα - ποιότητα», όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, που επιτυγχάνεται με το νομοσχέδιο, θα συμβάλει εκτός των άλλων και στον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας. «Η απλούστευση των διαδικασιών», τόνισε, «με την εισδοχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο σύνολο, ουσιαστικά, της διοικητικής δράσης, γεγονός που θα επιφέρει δραστική μείωση των[.....]

διοικητικών επιβαρύνσεων που υφίστανται πολίτες και επιχειρήσεις κατά τις συναλλαγές τους με φορείς του δημόσιου τομέα».

Ειδικότερα, με τις νέες ρυθμίσεις:

- Καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών με φορείς του δημόσιου τομέα.

- Θεσπίζεται η δυνατότητα φυσικών και ΝΠΙΔ να υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεις, δηλώσεις, βεβαιώσεις, δικαιολογητικά καθώς και προσφορές για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς.

- Εισάγεται ως κανόνας η αυτεπάγγελτη ή κατ΄ αίτηση αναζήτηση εγγράφων που τηρούνται σε οποιοδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα προκειμένου να μειωθούν οι επιβαρύνσεις και η ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων.

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: