22 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - κατηγορηματική αντίθεση στο σχέδιο προϋπολογισμού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία 21/3/2011.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ουσιαστική συζήτηση, η διαμορφωμένη πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής ( ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ) κατέληξε στο σχέδιο προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που θα έλθει στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σε αυτή την διαδικασία η ΝΔ ψήφισε κατά, χωρίς να αιτιολογήσει την ψήφο της, προφανώς στην προσπάθεια της να κρατήσει απλά αντιπολιτευτική στάση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στο σχέδιο προϋπολογισμού τονίζοντας :
Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός αποτελεί[.....]

λογιστική άθροιση των περυσινών προϋπολογισμών των νομών που συνθέτουν την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Με πρόβλεψη, φυσικά, για λιγότερες δαπάνες - πληρωμές, στο πνεύμα των συνεχιζόμενων περικοπών που γίνονται στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, ώστε για μια ακόμη φορά να φορτωθεί στις πλάτες του λαού.
Δεν στηρίζεται στο τι θα πάρει η περιφέρεια από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων, αφού κάτι τέτοιο κανείς δεν γνωρίζει.
Δεν παίρνει υπόψη του την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, που προσδιορίζει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Δεν συνδέεται με την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων του λαού και φυσικά δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της Στερεάς Ελλάδας.
Στόχος του είναι η κάλυψη των πιο αναγκαίων λειτουργικών δαπανών του νέου σχήματος διοίκησης, που για να εκπληρώσει τον ρόλο που του αναθέτουν θα πρέπει να αναπτύξει φορομπηχτική και φόρο-εισπρακτική δραστηριότητα. Θα πρέπει να αναζητήσει πόρους εμπορευματοποιώντας ή ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες της, λειτουργώντας με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο.
Περιλαμβάνει πολλά έργα που έχουν γίνει, αλλά μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκαν και χρησιμοποιεί διάφορα λογιστικά τερτίπια για να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από το ύψος του προϋπολογισμού, που στην πραγματικότητα θα είναι πολύ μικρότερο.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο λαός δεν πρέπει να περιμένει βελτίωση των υπηρεσιών, που χρειάζεται, αλλά χειροτέρευση και ιδιωτικοποίηση τους. Δεν πρέπει να περιμένει και τα έργα που έχει ανάγκη. Πρέπει να γνωρίζει πως ότι γίνει, θα συμφέρει τους κεφαλαιοκράτες και τους σχεδιασμούς τους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθυνόμενη στο λαό της περιοχής τον καλεί να μην αφήσει περιθώρια αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας αυταπατών στις δυνάμεις διαχείρισης του συστήματος, που θα παρουσιάσουν τον προϋπολογισμό σαν φιλολαϊκή αντίληψη και ελπιδοφόρο.
Να δυναμώσει τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του για όσα δικαιούται και του ανήκουν. Για όσα μαυρίζουν την ζωή των λαϊκών οικογενειών και το μέλλον των παιδιών μας.

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ - ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: