12 Ιουνίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των επαφών του για τη διαμόρφωση μιας συνολικής αναπτυξιακής πρότασης, είχε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συναντήσεις με εκπρόσωπους Παραγωγικών Φορέων.

• Στις 10:00 το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕ).

• Στις 11:00 το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στις συναντήσεις μετείχαν ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Αθανάσιος Σκορδάς.

Μετά τις συναντήσεις έγιναν δηλώσεις από τον [.....]

αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Οικονομίας, βουλευτή Φθιώτιδος κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Κ. Χατζηδάκη, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕ κ. Δ. Ασημακόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη.

Χρήστος Σταϊκούρας: Ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει με πτωχευμένες επιχειρήσεις και ανέργους πολίτες. Το μείγμα των κυβερνητικών μέτρων, ουσιαστικά, δεν οδηγεί πουθενά. Είναι κοινωνικά άδικο, δείχνει ότι είναι ατελέσφορο οικονομικά –διότι, ήδη, με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού υστερούμε στους στόχους των εσόδων- και σίγουρα είναι ελλιπές, διότι λείπουν τα μέτρα τόνωσης της αγοράς. Υπάρχουν, όμως, στη χώρα οι δυνάμεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει προτάσεις και θα καταθέσει και άλλες προτάσεις εμπλουτισμού του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Χρειάζεται τόνωση της ψυχολογίας της Αγοράς, χρειάζεται αισιοδοξία. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένες.



Κωστής Χατζηδάκης: Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συμβάλει από την πλευρά της στην υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης. Αυτή την ώρα, όλοι μας πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όπως έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις τεχνικής επάρκειας για την εφαρμογή των μέτρων, που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα και πραγματικά η λέξη ‘’τεχνική επάρκεια’’ είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή τη στιγμή. Αλλά και από την άλλη πλευρά, όλοι πρέπει να κάνουμε μια συμμαχία, εθνική συμμαχία –θα έλεγα- ενάντια στο λαϊκισμό, στη μιζέρια και στο μηδενισμό. Γιατί όλοι, πάνω απ’ όλα, είμαστε Έλληνες. Και η Ελλάδα, αυτή την ώρα πρέπει να πετύχει. Όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να βγει η Ελλάδα όρθια από αυτή την κρίση.

Δημοσιογράφος: Κύριε Χατζηδάκη, τι απαντάει η Νέα Δημοκρατία για ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού;

Κωστής Χατζηδάκης: Είναι ένα θέμα που αφορά, πρώτα απ’ όλα, τους κοινωνικούς εταίρους. Θα περιμένουμε πως θα εξελιχθεί ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων.



Δ. Ασημακόπουλος (Πρόεδρος ΓΣΕΒΕ): Είχαμε μία καλή συζήτηση με τον κ. Πρόεδρο, τον κ. Σαμαρά. Του επισημάναμε πολλά θέματα. Αλλά το κεντρικό και το κυριότερο είναι ότι θα πρέπει κυβέρνηση και κόμματα να βοηθήσουν να ανατραπεί η καταστροφική ψυχολογία, που υπάρχει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές και η οποία -σε συνδυασμό με τα ελλείμματα, την πτώση του τζίρου, την πτώση των επενδύσεων- θα μας οδηγήσει στο χάος και στο βάραθρο.
Ανατροπή της κακής ψυχολογίας είναι το κυριότερο ζήτημα, με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν κυβέρνηση και κόμματα.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, αυτό πιστεύετε ότι θα λύσει τα προβλήματα του λαού.

Δ. Ασημακόπουλος (Πρόεδρος ΓΣΕΒΕ): Θα είναι η απαρχή για να αρχίσουν να λύνονται θέματα και προβλήματα. Διότι ένας λαός, ένας επιχειρηματίας, ένας καταναλωτής, ένας εργαζόμενος που δεν έχει ελπίδα, δεν έχει και μέλλον.



Β. Κορκίδης (Πρόεδρος ΕΣΕΕ): Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μία νέα δέσμη –αν θέλετε- επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων. Της ‘’πιάτσας’’, όμως και όχι της θεωρίας. Πιστεύουμε ότι θα πιάσουν τόπο και πρέπει, όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι αυτά τα μέτρα της ‘’πιάτσας’’;

Β. Κορκίδης (Πρόεδρος ΕΣΕΕ): Τα μέτρα της ‘’πιάτσας’’ είναι ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της Αγοράς. Πρέπει να τελειώσει, πλέον, αυτό το αμαρτωλό τρίγωνο προσφορών εκπτώσεων και προωθητικών ενεργειών, που παραπλανά και δεν βοηθά τον καταναλωτή και την κατανάλωση. Το άλλο είναι η ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, διασφαλίζοντας έτσι τα εισοδήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων και διατηρώντας –αν θέλετε- την κατανάλωση. Και το τρίτο είναι ότι θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουμε ότι αυτή η Ελληνική συνταγή θα πρέπει να αναζητά την αναθέρμανση της ζήτησης και όχι την περιστολή της προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: