29 Ιουνίου 2010

Απεργιακός "πυρετός" την Τρίτη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν την Τρίτη 29 Ιουνίου, εξαιτίας της πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τρίτης στο Πεδίον του Άρεως ενώ στη συνέχεια, αναμένεται να ακολουθήσει πορεία των διαδηλωτών προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Στην απεργία συμμετέχουν οι ιδιώτες οδοντίατροι, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, στα αεροδρόμια πλην των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ και τον προαστιακό. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τις ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.Την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις δηλώνει με φήφισμά του το ΔΣ της ΕΣΕΕ.

Με 24ωρη απεργία - από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης- συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι[.....]

δημοσιογράφοι της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Παράλληλα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας, από αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις, έχουν ληφθεί σε όλες τις πύλες του λιμένα Πειραιά, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει ότι θα εμποδίσουν την Τρίτη τον απόπλου των πλοίων, παρόλο που το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ.

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ θα είναι μέχρι την Τρίτη το πρωί τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον γ.γ του υπουργείου κ. Πλασκοβίτη, ζήτησαν η κυβέρνηση να δεσμευτεί μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, ότι θα εξαιρεθεί το ταμείο τους από τις ενοποιήσεις. Διαφορετικά θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις διαρκείας.

Στους δρόμους όμως βγήκαν τη Δευτέρα και οι διπλωματικοί υπάλληλοι, προκειμένου να κάνουν γνωστά τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου τους. Καταλήψεις σημειώθηκαν σε γραφεία του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ.


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ΄ εμποδίων θα διεξαχθούν οι μετακινήσεις εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ επηρεάζεται και τη Δευτέρα, αλλά και την Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα,

• Το ΤΡΑΜ θα κινηθεί κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα

• Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι γραμμές από και προς το αεροδρόμιο θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τρίτη τα μεσάνυχτα.

• Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Δε θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο (λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσποδνία Σιδηροδρομικών).

• Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Οι πτήσεις

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις του εξωτερικού να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σε ματαίωση 34 σκελών πτήσεων εσωτερικού προχώρησε η Olympic Air. Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι πτήσεις από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Σαντορίνη, Χίο, Καβάλα, Μύκονο, Σύρο, Ικαρία, Κύθηρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Μήλο, Λέρο, Νάξο και Πάρο, καθώς και οι πτήσεις Ρόδος-Κάλυμνος-Ρόδος, Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος και Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη.

Επίσης λόγω της απεργίας τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 29ης Ιουνίου:

• OA 091 Κάρπαθος-Ρόδος: Ώρα αναχώρησης 05.30 πμ και ώρα άφιξης 06.05πμ

• OA 092/093 Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος: Ώρα αναχώρησης 10.45πμ και ώρα άφιξης 11.20πμ. Ώρα αναχώρησης από Κάρπαθο 11.50πμ και ώρα άφιξης 12.25μμ

Αλλά και η Aegean ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΣΥΠΑ, αναγκάζεται να ματαιώσει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού.

Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες για αύριο πτήσεις από Αθήνα μετ`επιστροφής, για Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, Ιωάννινα, Καβάλα, Μυτιλήνη καθώς και η πτήση μετ`επιστροφής Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη.

skai.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Εκείνος ο @@@@@ ο Πλατανιάς μαζί με το Μάκη και τον Κεφάλα ευθύνονται για το ότι το Σχέδιο το γύρισαν πάλι πίσω.

Βλέπεται θέλουν να βάλουν στο σχέδιο και τα δικά τους τα ρετάλια που είναι δημόσια και δασικά !!!

Ο Πλατανιάς πάντως στην πρώτη του εμφάνιση σαν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σκέτη απογοήτευση ….

Ήταν χειρότερος και από τους 2 προηγούμενους Προέδρους τον κ. Μουρτζούνη και από τον κ. Τρίγκα……

Πολύ φοβάμαι ότι αυτός μέχρι το τέλος της Δημοτικής περιόδου θα @@@@@@@