14 Ιουνίου 2010

Κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ

Πρώτο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα μετά την υπογραφή του μνημονίου.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που φθάνουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα τεθούν τα έσοδα και οι κρατικές δαπάνες.

Θα επισκεφθούν επίσης όλα τα κρίσιμα Υπουργεία για να ελέγξουν την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η εφαρμογή του μνημονίου βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και ως εκ τούτου η αξιολόγηση των ελεγκτών θα είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το μνημόνιο η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι[.....]

το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει 29 δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Στην τελική φάση της επεξεργασίας βρίσκονται τα νομοσχέδια για την απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων, το δημοσιονομικό νόμο, τη δημοσίευση όλων των διοικητικών αποφάσεων με δημοσιονομικό κόστος στο διαδίκτυο, καθώς και το σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ.

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, η Αθήνα έχει καταλήξει – σύμφωνα με τη δήλωση του επιτρόπου Όλι Ρεν- σε συμφωνία με την τρόικα ως προς τις βασικές παραμέτρους της μεταρρύθμισης. Ο κ. Ρεν προέβλεψε μάλιστα ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο στο τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

Τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν αποκλιμάκωση του ελλείμματος κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και μείωση των δαπανών το πρώτο πεντάμηνο του 2010.

Η υστέρηση που εμφανίζεται στον τομέα των εσόδων, αποδίδεται στο γεγονός ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές του χρόνου δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: