11 Ιουνίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για τις προοπτικές της οικοδομικής δραστηριότητας και την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών:

«Δυστυχώς, η πτωτική πορεία της Οικοδομικής Δραστηριότητας συνεχίζεται, καθίσταται παρατεταμένη, διογκώνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κατασκευαστικός και Οικοδομικός Κλάδος στη χώρα μας και οι χιλιάδες των εργαζομένων και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Μάρτιο του 2010, ο όγκος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 35%, ενώ ο αριθμός των οικοδομικών αδειών κατοικιών περιορίστηκε στις[.....]

4.856 άδειες.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική μας ότι το μίγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πλήττει βαρύτατα τον Κατασκευαστικό και Οικοδομικό Κλάδο.

Κλάδο που αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω την προσεχή περίοδο, λόγω της επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, όπως προκύπτει τόσο από σωρεία νέων διαρροών και πρόσφατων δημοσιευμάτων, όσο και από τις αναφορές του Μνημονίου του Μηχανισμού Στήριξης, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2010 «...διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας, αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ επιπρόσθετων εσόδων». Και, μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2011, «...συνέχιση της επέκτασης της βάσης για το φόρο ακίνητης περιουσίας με την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών, απόδοσης τουλάχιστον 200 εκ. ευρώ πρόσθετων εσόδων.»

Αύξηση αντικειμενικών αξιών που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας και της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και θα οδηγήσει σε μείωση των συναλλαγών, αποθάρρυνση της επένδυσης στα ακίνητα και σε περαιτέρω μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Καθιστώντας, πλέον, ιδιαίτερα δυσοίωνες τις προοπτικές του κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: