23 Ιουνίου 2010

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ: 1 με 23 Ιουλίου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την μέσω Διαδικτύου (http://apografi.gov.gr) απογραφή όλων των υπαλλήλων που έχουν έμμισθη σχέση με το Δημόσιο εντός τριών εβδομάδων (από την 1η έως την 23η Ιουλίου) προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου που στάλθηκε σήμερα στις υπηρεσίες την ένδειξη «Εξαιρετικώς Επείγον».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η απογραφή διενεργείται σε πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, ενώ ο κάθε υπόχρεος απογράφεται ατομικά. Όπως τονίζεται η απογραφή γίνεται με στόχο την αποτελεσματική αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου αλλά και για την ικανοποίηση σχετικού άρθρου (2) το Μνημονίου με την τρόϊκα.

Να σημειωθεί ότι στην εγκύκλιο προβλέπεται[.....]

πιλοτική εφαρμογή του συστήματος απογραφής από την 1η έως την 5η Ιουλίου στους υπαλλήλους της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών, της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής και του δήμου Χαϊδαρίου.

Τα βήματα της διαδικασίας απογραφής

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα βήματα για τη διαδικασία, oι υπόχρεοι καλούνται να έχουν στη διάθεσή τους τα παρακάτω δικαιολογητικά, δεδομένου ότι στα δικαιολογητικά αυτά περιέχονται απαραίτητα στοιχεία για την απογραφή

- Πρόσφατο εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας

- Εκκαθαριστικό φορολογίας ή άλλο έγγραφο με το ΑΦΜ από το 2002 και μετά

- Βιβλιάριο υγείας ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή επιστολή γνωστοποίησης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

- Αστυνομική/ Στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο

- Λογαριασμό ΔΕΗ κατοικίας, ανεξάρτητα από το όνομα του δικαιούχου

- Τίτλος σπουδών (πτυχίων, ξένων γλωσσών κλπ)

- Οι υπόχρεοι, έως και την τελική ημερομηνία της απογραφής, η οποία καθορίζεται ανωτέρω, προβαίνουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο και μεταβαίνουν στην ιστοσελίδα http://apografi.gov.gr,

- Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τα στοιχεία που συμπλήρωσε και στη συνέχεια αφού τα επιβεβαιώσει, να υποβάλλει την προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα απογραφής. Η ηλεκτρονική σελίδα της απογραφής επέχει μορφή υπεύθυνης δήλωσης. Ως εκ τούτου, η ψευδής δήλωση στοιχείων διώκεται.

- Μετά την υποβολή των στοιχείων, ο υπόχρεος λαμβάνει αποδεικτικό κωδικό απογραφής, τον οποίο σημειώνει ή εκτυπώνει και λήγει η διαδικασία.

- Στη συνέχεια, ο υπόχρεος λαμβάνει κωδικό πρόσβασης στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα για την απογραφή, ο οποίος αποστέλλεται στα στοιχεία επικοινωνίας που ο ίδιος έχει υποβάλλει κατά την απογραφή. Με τον κωδικό αυτό, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης της σελίδας απογραφής του, αλλά όχι μεταβολής των στοιχείων που έχει καταχωρήσει.

- Σε περίπτωση λάθους, ο υπόχρεος μπορεί να ξανακάνει εισαγωγή των στοιχείων από την αρχή. Το σύστημα θα συγκρίνει τις δύο εγγραφές και αν η μία επικαλύπτει την άλλη (πχ. απλά προστέθηκαν στοιχεία που δεν είχαν εισαχθεί την πρώτη φορά), τότε το σύστημα αποθηκεύει την πληρέστερη εγγραφή. Εάν γίνει μεταβολή στοιχείων, τότε ο υπόχρεος θα ενημερωθεί προκειμένου να επιλέξει μία από τις εγγραφές ως ορθή. Διόρθωση μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία απογραφής, ανάλογα με το ΑΦΜ του υπόχρεου.


Για να διαβάσετε το κείμενο της εγκυκλίου, κάντε κλικ εδώ : egkyklios.apografi..doc

Για να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες του υπουργείου για την απογραφή, κάντε κλικ εδώ : odhgies.apografis..pdf

Για να δείτε το έντυπο της απογραφής, κάντε κλικ εδώ : entypo.apografis..pdf

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: