22 Μαρτίου 2021

ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από σχολιασμό αναγνώστη

Δεν θέλω να παραστήσω τον φωστήρα , έχω διαμορφωμένη άποψη και για τα πρόσωπα και για τις εκλεγμένες παρέες.
Εκείνο που ενδιαφέρει όλους μας είναι η αποτελεσματική επίλυσης της καθημερινότητάς μας , αλλά και οι ανάγκες για έργα και μελέτες σε κάθε Ενότητα για την ανάπτυξη του Δήμου μας και όχι όπως μας ………έρχεται.

Βέβαια το σύστημα της διοίκησης και της λειτουργίας είναι Δημαρχοκεντρικό, όμως τα αναπτυξιακά έργα και οι μελέτες ; ο προγραμματισμός των; είναι και αυτά «ενός ανδρός αρχή»;
Μπαίνοντας νοερά στη θέση του Συκιωτη, στο τέλμα που έχουμε περιπέσει, μονολογώ «ούτε ψύλλος στον κόρφο μου». Δεν μας έχει εξηγήσει, θεωρεί ότι δεν έχει ικανή διοικητική υπηρεσία; ότι δεν έχει πόρους ; 

Εξομολογούμαι επίσης ότι μπαίνοντας στην θέση του Τσώμου, λέω «μα γιατί διάολε, δεν το παίρνει αλλιώς;»
Ο Τσώμος , με τους συμβούλους του στα όργανα του Δήμου, αντιπολιτεύεται και μόνον στα λάθη και τις καθυστερήσεις των επιλογών Συκιώτη.
Εξαντλείται η αντιπολίτευσή του στις μειοψηφίες του και στις προσφυγές κατά αποφάσεων Δ. Σ. και Ο.Ε, που ελάχιστες γίνονται αποδεκτές και του δίνει τα όπλα, για επικοινωνιακό σώου, ότι «για όλα φταίει η αντιπολίτευση» 

Αν κατέβαζε τις δικές του ολοκληρωμένες προτάσεις έργων- μελετών, στο Δ. Σ. με υπογραφές συμβούλων του ,σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα, ας αφουγκραζόταν και την κοινή γνώμη και τα «θέλω» των τοπικών κοινωνιών, τότε πράγματι θα έφερνε σε τρομερά δύσκολη θέση τον Συκιώτη, αλλά και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, γιατί θα ήταν υποχρεωμένη η Πρόεδρος του ΔΣ, να τα φέρει ως θέματα και να ληφθούν αποφάσεις .

Δεν έχουμε έργα ή μελέτες για την ανάπτυξη του Δήμου, που καρκινοβατούν ;
Μώλος : Ύδρευση Αγ. Χαραλάμπους / ΒΙΟΚΑ (παραλαβή, ρεύμα, συνδέσεις , τιμολόγια)/ Σχέδιο πόλεως –εφαρμογή κ.α.
Καμ. Βούρλα: Ολοκλήρωση χωροταξικής μελέτης Δ.Ε για την επέκταση σχεδίου πόλεως Κ.Β/ άρσεις κοινοχρήστων χώρων/ παροχές ύδρευσης Νέο Θρονιο/ μελέτη ανάπλασης κοιν/στων χώρων/ ασφαλτοστρώσεις δημ. οδών/Ιαματικές πηγές/Διαφήμιση κ.α.
Αγ. Κων/νος: Αποχέτευση χρηματοδότηση / ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης Δ.Ε/ άρσεις κοινοχρήστων χώρων κ.α
Στο διαδίκτυο διαβάζουμε για χρηματοδοτήσεις προς την Τ.Α.
Α. ΤΡΙΤΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι-ΙΙ,
αυτά ποιος τα παρακολουθεί;

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ , ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ;

ΔΗΜΟΤΗΣ Κ.Β

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τον βηματισμό μας τον έχουμε χάσει χρόνια τώρα, μάλλον δεν τον είχαμε ποτέ, έτσι όπως ψηφίζουμε. γιατί δεν μας φταίει κανένας, εμείς φταίμε για την κατάντια μας

Ανώνυμος είπε...

Κ που κατέβασε πρόταση για την κατασκευή παροχών του αποχετευτικού δικτύου στον μώλο τον έγραψε κανονικότατα.. ..κ που πρότεινε λύση για το νερο του Αγίου Χαραλάμπους τα ίδια για τα σκυλάκια , την ανακύκλωση, τον ΣΜΑ , την διαχείριση των λιγοστών πόρων του δημου με ευλάβεια κ διαφανεια, την πρόταση για την μείωση των τελών μεσω της ισοσκελής του προϋπολογισμού κ πάλι τα ίδια , γενικά ο δήμος είναι ενός αρχη Ανδρα. Λυπάμαι για τους συμβούλους του , οπότε σε συνέχεια του ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις του συνδυασμού του αρκείται στο να βοηθάει , να στηρίζει κ να διόρθωνει τον δήμαρχο να μην πέφτει σε αστοχίες, παραλείψεις κ λάθη για να ολοκληρώνει το μικρο κ ελλιπή έργο του κ τον χωρίς διορατικότητα σχεδιασμό του έγκαιρα , αμεσα κ με τις λιγότερες παραλήψεις κ αστοχίες.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Φιλε δημοτη ΚΒ.

Δεν εχει χαθει κανενας βηματισμος,αντιθετως οχι μονο υπαρχει σε βαθμο τετοιο, που οταν περναμε γεφυρα ως δημοτες θα πρεπει να διδεται το συνθημα απλης πεζοποριας για τον φοβο του φαινομένου συντονισμένου κραδασμού.

Αυτο πιστοποιειται απο την πορεια πολλων ετων[Δημ. εκλογες,απορριψη,επαναφορα ανακυκλωμενων υλικων,αμνησια συλλογικης μνημης, προσωπικο κερδος κλπ].

Αν δεχθουμε λοιπον τα ανωτερω ως αίτια, τοτε η αναφορα σε εργα ή μελετες υπο καθυστερηση ως αποτελεσμα ειναι εξηγησιμο.

Απορω ομως γιατι θα πρεπει να προσωποποιειται μια εγγενης αδυναμια της περιοχης μας,οταν οι εναλλαγες στην διοικηση του δημου ανα πολιτικη περιοδο δεν ελυσαν το προβλημα.

Δεν ευθυνεται ο σημερινος ή ο χθεσινος Αυτοδιοικητικος περισσοτερο η λιγωτερο απο τον
ψηφοφορο την εντολη του οποιου παιρνει κατα παγιο τροπο, οχι δηλ με γνωμονα την ικανοτητα επιλυσης ,αλλα την προσωπικη ταυτιση.

Με τις ειδικες συνθηκες [πανδημια], η συνεχης αναφορα χρονιων προβληματων
με συγκεκριμενα προσωπα [διοικηση -αντιπολιτευση] ειναι ακαιρη και μικρονοη,αφορα δε το αποτελεσμα και οχι το αιτιο.

Η καθημερινοτητα ειναι ενα ανταποδοτικο καθηκον του Δημου που υλοποιειται αλλα και καταγραφεται συμφωνα με την ατομικη οπτικη περι μισογεματου ή μισοαδειου ποτηριου υδατος,σε σχεση με τις πολιτικες αναπτυξης, κρατικης,ιδιωτικης ή ΣΔΙΤ χρηματοδοτησης,οπου η πληρης εφαρμογη αυτων ειναι παντα εξτρα ειδικη ενεργεια.

Οντως λοιπον θα συμφωνησω με τα διαφορα ερωτηματα,αλλα θα διαφωνησω με τα ευκολα ...αποφθεγματα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ :
Α. Προσεισµικού Ελέγχου στα κτίρια του ∆ήµου µε έµφαση στα σχολεία ανώτατο ποσό χρηµατοδότησης για Υλοποίηση του Φυσικού Αντικειµένου των Μελετών Αποτίµησης – Ανασχεδιασµού) από το Πρόγραµµα είναι 500.000 € (προ ΦΠΑ).
Β. Υποβολή πρότασης χρηµατοδότησης της πράξης µε τίτλο «∆ΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ∆ΗΜΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ»
Για ∆ηµιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στο ∆ήµο Καµένων Βούρλων και ∆ράσεις ενηµέρωσης – πληροφόρησης - ευαισθητοποίησης στο ∆ήµο Καµένων Βούρλων
Γ. έγκριση υποβολής πρότασης µε τίτλο «Smart cities», ευφυείς …………….συνολικού προϋπολογισµού 580.630,00€
Δ. Υποβολής πρότασης µε τίτλο «Προµήθεια ηλεκτροκίνητων οχηµάτων και των απαιτούµενων σταθµών φόρτισης αυτών» συνολικού προϋπολογισµού 1.619.440,00 Ε

ΕΡΩΤΗΜΑ : ΩΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩN;

ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΒ

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΓΟ: Αποχέτευση Αγίου Κων/νου:
Στο παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε, την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.
Επόμενο στάδιο θα πρέπει να είναι η ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και η κίνηση της διαδικασίας δημοπράτησης των υποέργων.
Εδώ απαιτείται προσοχή στους όρους διακήρυξης –διαγωνισμούς κλπ
ΕΥΧΗ,σύντομα η έναρξη και ΟΧΙ βέβαια,σε κάποιες ….10ετιες,η αποπεράτωση όπως στα Κ.Β.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ
ΑΔΑ: Ψ0ΒΨΟΡ10-Ν78 - Έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου ‘’Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αγ. Κων/νου‘’ στο Δήμο Καμ. Βούρλων Ν. Φθιώτιδας.
02/04/2021
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A80%CE%92%CE%A8%CE%9F%CE%A110-%CE%9D78?inline=true

ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΒ

Ανώνυμος είπε...

Προχθές είχε θέμα η εκτελεστική επιτροπή, δήμαρχος με τους αντιδημάρχους,με θέμα εισήγηση στο δημοτικό συμβουλίου τον ΣΤΡΑΤΗΓΟΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του Δήμου. Δηλαδή η εισήγηση δεν θα βγει στην ιστοσελίδα του δήμου; Εδώ είναι ο διάλογος που πρέπει να ψαχνουμε και μάλιστα στην ιστοσελίδα του Δήμου,και με ονοματεπώνυμο. Εδώ μπαίνει όχι πλέον το "που βαδίζουμε" αλλά ** ΠΩΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ**. Προταση προς τον μπλόγκερ. Προέτρεψε τους σχολιαστές να επικεντρωθούν στα θέματα της ανάλυσης του στρατηγικού σχεδιασμού δηλ. ανάλυση των δραστηριοτήτων και προτεραιοτήτων ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να έχουμε κατόπιν το Επιχειρησιακό Πενταετές,με στοχευμένες δράσεις. Είμαστε ΙΚΑΝΟΙ για τέτοιο ΔΙΑΛΟΓΟ;; ΙΔΩΜΕΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ανωνυμο είπε...

Το πενταετες επιχειρησιακο πλανο της περιοδου 2022- 2027 ;

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ είπε...

Σήμερα αναρτήθηκε στο διαύγεια του Δήμου, η ΕΙΣΗΓΗΣΗ της εκτελεστικης προς το Δ.Σ, για το Στρατηγικο Σχεδιο του Δημου, ειναι 210 σελιδες (;).
ΘΑ ακολουθήσει προσεχώς το 5ετες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ.
Χρειαζόσαστε χρόνο για το διάβασμα του αλλά προέχει η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγικό Δήμου; Πώς τσουλησαν τα δύο πρώτα;; Περίοδο Τετριμιδα-Συκιωτη, υπήρχε καμμία παρακολούθηση για τα αποτελέσματα των πεπραγμένων υλοποίησης των στόχων. Διαβάζουμε βαριγδουπες λέξεις " ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΌΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ" ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Ειναι για τις εκάστοτε διοικήσεις μας κούφιες λέξεις, γράφουν μέσα με ότι '' τα ετήσια τεχνικά προγραμματα είναι μέρος του τετραετούς προγραμματισμού''.
Πότε το έχουν εντερνισθει
και εφαρμόσει; ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ.