09 Μαρτίου 2021

Ασκληπιείο του Δαφνούντος - επισκέψιμο στο ευρύ κοινό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σημαντική είδηση για το Δήμο μας η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Ασκληπιείου του Δαφνούντος, στον Άγιο Κωνσταντίνο, ώστε να καταστεί επισκέψιμο στο ευρύ κοινό.

Μετά από πολυετείς προσπάθειες του τέως Περιφερειάρχη κυρίου Κώστα Μπακογιάννη, τις οποίες συνδράμαμε και εμείς και οι οποίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν, από τον σημερινό Περιφερειάρχη κύριο Φάνη Σπανό, εξασφαλίστηκε σημαντική πίστωση ποσού ύψους 1.350.000 €, για τις ενδεδειγμένες εργασίες, που θα αναδείξουν το μνημείο και θα το καταστήσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλο το κόσμο.

Πρόκειται για το μοναδικό ολοκληρωμένης κάτοψης ιερό του Ασκληπιού στην Κεντρική Ελλάδα και ένα από τα πρωιμότερα και πληρέστερα σωζόμενα Ασκληπιεία στον ελλαδικό χώρο.

Ευχαριστώ θερμά τους κυρίους Περιφερειάρχες για τη συνεργασία, που είχαμε στο θέμα αυτό και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα υποδομής, που θα δώσουν πνοή στον τόπο μας.


 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ας μεριμνήσουμε καταρχήν για τον άρτο, και θα φτάσουμε και στα θεάματα δήμαρχε.

Ανώνυμος είπε...

1. Blogger η ανάρτηση έγινε απο τον δήμαρχο στο blog ή το αντέγραψες απο άλλη πηγή ?
2. Από την χρηματοδότηση μέχρι την πραγματοποίηση... μερικά χρόνια 'δρόμος' και υπο προϋποθέσεις !
3. Δήμαρχε για κάποιο δικό σου έργο έχει να μας πεις ή μόνο ανακοινώσεις για έργα (?) άλλων?

Ανώνυμος είπε...

Ω Πόρδε των θεων?

Ανώνυμος είπε...

μοιράζει σανό με το φορτηγό ο ντοτόρ, αναφερόμενος σε ένα ακόμη έργο ΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μπε

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν συμφωνώ με τα ιλλιγιωδη χρηματικά ποσά για πολιτιστικά έργα,α)Πολιτιστική αναβάθμιση αποθήκης,β)αρχαιολογικές επεμβάσεις Δαφνουντος.Και τα δύο είναι δαπανες δευτερεύουσες σημασίας που δεν μπορούν να αναταξουν την τοπική οικονομία στον Άγιο Κων νο.Φυσικα ο Δήμος έχει τομείς δράσεις παράλληλους,αλλά όχι να αποδεχθώ και μονοθεματικες ενέργειες επειδή δεν υπάρχει πλάνο για τα κύρια.Παντως διαβλέπω την παρούσα περίοδο μια προσπάθεια του Δημάρχου να ισοφαρίσει την απραξια της πρώτης περιόδου με ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί ακόμη και για με την ίδρυση Ινστιτούτο για την μελέτη της Πιτσιλωτης κουκουβάγιας.

Ανώνυμος είπε...

Αφου του τα δινουν γιατι να μην τα παρει,ο Αγιος βγαινει κερδισμενος,παντως 7,34 μμ και τα δυο εργα συμφωνώ κρουαζεροπλια δεν θα φερουν.

Ανώνυμος είπε...

Μπλόγκερ Καλή Σαρακοστή. Ο Αντωνίου στον αγ. Σεραφείμ έφτιαξε λαγάνα 170 κιλά και την αφιέρωσε στο 200 χρόνια μας 1821-2021. Τι λες ;; Θα το αναρτήσεις. Από star Λαμίας.