02 Μαρτίου 2021

Καρτ ποστάλ από το Google Earth

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο βιολογικός καθαρισμός του Μώλου μια χαρά λιάζεται 4 χρόνια και ποιος ξέρει πόσα ακόμα όταν ο Δήμος κοιμάται ! 

Πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες παραχώρησης άμεσα ώστε ο Μώλος να απαλλαγεί από τους βόθρους! 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σύστημα να φτιάχνεις βιολογικούς χωρίς δίκτυο ήταν βλακώδες και κακώς εντάχθηκε από τον πρώην δήμο μόνο και μόνο για να γίνει πιο γρήγορα η ένταξη λόγω μικρού ποσού! 

 Πχ Ο βιολογικός του Αγίου Κωνσταντίνου θα κόστιζε 3 εκ ευρώ κομπλέ 1.5 εκ το εργοστάσιο και 1.5 το δίκτυο! 

Η Αταλάντη έχει βιολογικό από το 98 και ακόμα δεν έχει δίκτυο, στο μεταξύ κλέψανε τα μηχανήματα ! 

Επίσης ο Μώλος χρειάζεται ένα ιδιόκτητο καινούριο ιατρείο σύντομα 

---ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ τι εννοείς "διαδικασίες παραχώρησης ..."?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Να το παρει ενας ιδιωτης σε δημοπρασια που θα φτιαξει το υπερσυγχρονο δικτυο με δικα του κεφαλαια και θα εισπρατει τα τελη αποχετευσης για χρονια ,οπως η αττικη οδο κλπ! Για να γινει γρηγορα γιατι αν περιμενουμε τα προγραμματα εσπα ζησε αυγουστε να φας σταφυλι ! Ακομα αμιαντο εχω στον αγιο

Ανώνυμος είπε...

Ιδιώτης σε αποχέτευσης του Μώλου, αυτό δεν το περίμενα με τίποτα από τον τραχανά, πρέπει να τον στείλουμε για εξέταση για κορονοιο. Τιιιι έγραψε ο άνθρωπος!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ καλά λένε οι Α/Κτες οτι είσαι ένας 'κολοτούμπας'. Κάθε φορά κατά όπου φυσάει.
Εγώ λέω να δώσουμε τη διοίκηση του Δήμου σε Ιδιώτη. Μόνο την αποχέτευση ?
Καλά σου είπε κάποιος στο παρελθόν να τακιμιάσεις με τον Κ/Βτη ΚΡΙΤΩΝΑ. Έχετε τις ίδιες απόψεις.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλαρακο εισαι ασχετος απο αυτοδιοικηση ,το εχω ξαναπει δεν υπαρχουν αριστερες και δεξιες πολιτικες τωρα υπαρχουν μονο λογικες πολιτικες ! Εχω δει βιολογικους να εχουν πιασει καλαμια μεσα στο καδο απο την ακινησια =αιδηψος,αταλαντη ! Μακρακωμη οριακα ηταν για καλαμια ! Τι θες τα ιδια χαλια και σε αυτον ? Δηλαδη ο μωλος να περιμενει τον κοκκινο μαη να ενταχθει σε προγραμμα για να πληρωνει λιγοτερα τελη αποχετευτικα 30 ε το μηνα με οριζοντα το 2034 και στο μεταξυ να κανουν παρτυ τα βοθροφορα , αντι να γινει γρηγορα και να πληρωνει 50 ε το μηνα ! Σιγουρα στο κεντρο του μωλου που ειναι πυκνοκατοικημενο εχουν προβλημα με τους βοθρους !Ο βιοκα θα καθαρισει τη πολη ! Δηλαδη εμενα οι βοθροι που δεν γεμιζουν να πω δε με νοιαζει να γινει βιολογικος , ας πληρωνουν οι ατυχοι που τους γεμιζει= 150 ευρω το μηνα και τα νεα σπιτια με τους στεγανους ,αλλα τα μυριζω και εγω οταν αδειαζουν οι γειτονες ! Φιλε οταν λες οτι ειμαι κωλοτουμπας θα το τεκμηριωνεις και οταν λες οπου φυσαει ο ανεμος σημαινει οτι κρυβεται συμφερον ,δεν εχω συγγενη εργολαβο βιολογικων ! ΠΧ λεω οτι αυτη η υποτιθεμενη δημαρχια κοιμαται και ζημιωνει το τοπο ,στον αγ κωννο εκοψαν (με αδεια σιγουρα) 5 πευκα ψηλα που ηταν επικινδυνα φατσα στον αερα του ευβοικου σχεδον ! Καλα εκαναν μπραβο,εσυ το θεωρεις αυτο κυβισθηση ? Στα καλα θα επικροτω !

DIMOKRATIS είπε...

Άκου πολύξερε ‘’φιλαράκο’’ Τραχανά, όταν ένας Δήμος (ή ακόμα και ένα Κράτος) διοικείται από ανθρώπους που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να διοικήσουν (ή ενεργούν μόνο όταν έχουν προσωπικό συμφέρον) αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοθούν οι ανταποδοτικές δραστηριότητες του Δήμου ή του Κράτους σε Ιδιώτες. Το ποιες δραστηριότητες μπορούν να δοθούν και υπό ποιες προϋποθέσεις σε Ιδιώτες είναι ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης αλλά όχι μέσω του blog.
Μήπως κάνεις παρέα με τον συμπατριώτη σου το Συκιώτη ? Αυτός έχει τέτοιες φαεινές ιδέες. Να δώσει όλες τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες σε φίλους ιδιώτες/εργολάβους, με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως, και αυτός… να κάθεται, να το παίζει δήμαρχος. Κάτι δεν πάει καλά με εσάς του Α/Κτες.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Δημοκρατη μαθε οτι ο χρονος περνα εις βαρος του δημου μας γιατι εχουμε μεινει πισω σε ολα !Ηδη περασαν 6,5 χρονια αδρανειας και κωλυσιεργειας οτι απεχθανομαι περισσοτερο ! Αλλα σε καποιοιους δημοτες εχει γινει συνηθεια αυτο δυστυχως ! Δεν καταλαβαινω γιατι υποτιμας το μπλογκ και λες οτι δε μπορει να γινει συζητηση εδω για θεματα ιδιωτικοποιησεων ,μια χαρα συζητηση μπορει να γινει πολιτισμενα ! Εγω εβαλα ενα θεμα το χρωσταγαμε στο μωλο γιατι μονο για αγκωννο κ καμ βουρλα γραφαμε ,το τεκμηριωσα, λιγα κατα =πιο ακριβα τελη ,πολλα υπερ=θεσεις εργασιας ,γρηγορη λειτουργια ,καθαριοτητα πολης,ανεργια βρωμοβοθροφορου ! Βαλε κι εσυ ενα θεμα σοβαροτερο---- Ειπε πριν καποιος αγροτης τι πρεπει να γινει για να πεσουν τα τελη 2,80 ε/τμ ? Το εχω ξαναπει = Ανακυκλωση φουλ και κομποστοποιηση ! Εχω προτεινει την πληρη ιδιωτικοποιηση των σκουπιδιων με ορο να γινεται ζυγισμα στο καθε σπιτι /επιχειρηση ανακυκλωσιμα και σκουπιδια και οτι παραδιδεις να πληρωνεις και τοτε θα δεις ποσο θα μειωθουν τα σκουπιδια ! Κατηγορεις τον υποτιθεμενο δημαρχο οτι κανει καπιταλισμο με τις υπηρεσιες , επειδη τα εδωσε σε ιδιωτη 2 μηνες ? Το αντιθετο κανει ,σοβιετια με μονιμους και 8μηνα και φουλ σκουπιδια στο χυτα ! Αν αυτος ειναι γνησιος καπιταλιστης εγω ειμαι βουλγαρος στρατηγος

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά Κώστα είσαι οφσάιντ πολλά μέτρα, μήν το συνεχίζεις. Η κατασκευή των αποχετεύσεων ΔΕΝ μπορεί να δοθεί σε ιδιώτη, όπως αναφερεις, ψάξε τον αρχικό Ν 1069/1980 και αν βρεις άλλους νομούς νεωτέρους για ότι ισχυριζεσε, πες μας να το μάθουμε και εμεις. Για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων με υποχρεωτική ΔΕΥΑ , το κράτος συμμετέχει με 35% και οι κάτοικοι με 65%. Για μικρότερους δήμους ΟΛΑ το ΠΔΕ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε αυτο που λες ειναι για δευα ,δες στισ συμβασεις παραχωρησης την νομοθεσια εχει ολα τα εργα και υπηρεσιες ,αλλα και να μην υπηρχε λες να σου αρνιοταν ο μητσοτακης τροπολογια για ιδιωτη ? Το αεροδρομιο δεν εχει δικο του βιολογικο που τον εφτιαξε ιδιωτης και τον διαχειριζεται ιδιωτης ? Λενε εμενα κομμουνιστη αλλα ειμαι μονο στην υγεια και την παιδεια και στην ασφαλεια και στο νερο αντε και στο ρευμα,ολα τα αλλα μπορουν να γινουν αντικειμενο εμποριου !Σιγα το εμπορευμα που θα δωσουμε στον ιδιωτη ,τα βοθρολυματα μας ! Αν δεν ξυπνησουν οι δημοτες και δεν ανοιξει το μυαλο τους να βγουν οι προκαταληψεις απο μεσα (πχ ακουν ιδιωτης και τους πιανει αλλεργια) δεν θα ξυπνησει ουτε η δημαρχια ποτε !

Ανώνυμος είπε...

Έμπαινε ‘’μεγάλε’’ ΚΟΣΤΑ ΤΡΑΧΑΝΑ. Εγώ πάω παραπέρα τη πρότασή σου (ιδιωτικοποίηση φωτισμού/αποχέτευσης/σκουπίδια) και προτείνω να κάνουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Να γίνουμε ανεξάρτητο κρατίδιο με δικό μας Σύνταγμα και Νόμους. Να καταργήσουμε τις εκλογές και να αναθέσουμε σε ιδιώτη εργολάβο τη διοίκηση του Δήμου. Τι μισές δουλειές θα κάνουμε ?
Ρε δεν πάς καλά. Αυτές τις φαεινές ιδέες είχες πάντα ή σε έχει πειράξει η κλεισούρα ?
Σταμάτα να λες μα@@κίες γιατί κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν θέλει στον συνδυασμό του μα@@κες.
Ντάξ ?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλαρακο με μενα δε μπορεισ να πεταξεις τη μπαλλα στην εξεδρα !Εχω τρεψει σε φυγη πολιτικης κουβεντας υπουργους και βουλευτες ! Ειμαι παλιος στα πολιτικα και συ ανεπαρκης με τις κοτσανες που λες ! Ειπα εγω για φωτισμο ιδιωτικο ? Αυτα που λεω ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος α προτεραιοτητας αποχετευση ,σκουπιδια και μας τρωνε τη τσεπη τα σκουπιδια που ειναι αδεια αυτη τη στιγμη ! Η ατζεντα του θεματος λεει =βιοκα μωλου θα τον αφησουμε να λιαζεται ακομα η θα γινουμε κανονικοι ευρωπαιοι ?