12 Μαρτίου 2021

Γροθιά στο μαχαίρι …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αν ήσουν ιδιώτης θα ξοδευες 1 εκ ευρώ για να μετατρέψεις την αποθήκη σιτηρών και λιπασμάτων του 65 σε ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ? 

Ποιά τράπεζα θα σε δάνειζε 1 εκατ ευρώ για αυτό? Η θα σου έδινε 3000 ευρώ να το γκρεμίσεις και να φτιάξεις ότι νέας τεχνικής κτίριο μπορεις να φανταστείς σε τέτοια οικοπεδαρα με 1 εκ ευρώ ? 

Σαν να μην ήρθε ποτέ η κρίση στην Ελλάδα, σαν να μην καταστράφηκαν οικογένειες, πετάμε το δημόσιο χρήμα σε παπαρες ,τα ξεχάσαμε όλα, τέτοιοι είμαστε τελικά οι Έλληνες? 

Δεν θα αλλάξουμε ποτέ? 

---ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν σε ξέρω αλλά έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου! Ή μήπως τελικά λεφτά υπήρχαν και απλώς μας κορόιδευαν μόνο και μόνο για να μας φτωχοποιήσουν? Λες και τα βάζει ο Συκιώτης και ο κάθε Συκιώτης απο την τσέπη του? Ας είναι καλά τα κορόιδα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο τα βάζει τους γμαει τη μάνα με τέτοια έκπτωση που πήρε στο έργο. Αυτά είναι χρήματα δικά μας. Ποιος ιδιώτης θα τολμάτε τέτοια επένδυση με τέτοιο κοστος;
Γκρέμισμα κ πάλι από την αρχή. Μια νέα και σύγχρονη κατασκευή με προοπτικές κ έσοδα για τον Δήμο!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τραχανά,
Και εσείς, η κοινωνία του ΑΚ, τι κάνετε ? Γιατί αφήνετε να γίνει αυτή η κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο ? Αν είστε αντίθετοι το έργο δεν μπορεί να γίνει.
Πάρτε παράδειγμα απο εμάς τους κατοίκους της Κόμνηνας που αποτρρέψαμε την δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που ήθελε ο Συκιώτης και σια να τον κάνουν κοντά στις γεωτρήσεις που πίνουμε νερό.
Αφήστε τα λόγια του καναπέ και ξεσηκωθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνα με τον Μαξ Βεμπερ και την εργασια του "Η πολιτικη ως επαγγελμα" κατατασει την ενασχοληση με την πολιτικη σε τρεις τυπους- μορφες:
α] την Περιστασιακη- ευκαιριακη και αφορα τους ψηφοφορους -δημοτες
β] την Παροδικη- παρεργη-μερικη παντως οχι αποκλειστικη και αφορα Αιρετους.
Γ] Και την Αποκλειστικη ως επαγγελμα ,η οποια ειναι διττης σημασιας δηλ
αυτος που ΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ως εσωτερικη συνεπεια στην προσφορα του εαυτου του ανιοδιοτελως,
και αυτος που ΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ με την υλικη εννοια του προσωπικου οφελους.
Εδω στην τοπικη πολιτικη σαφως η [α]και η [β]ειναι ευκολα ανιχνευσιμη,η [γ ] ομως δεν ειναι,η αν υπαρχουν αποχρωσες αιτιες, αυτες ειναι σχετικης εντασης εν τη ενεργεια του καθηκοντος [τυπικο ζητημα]αλλα μη ορατο ως προειπα ως αποτελεσμα του ζειν με αυτην.
Φυσικα αν θελουμε στην προβληματικη του Βεμπερ να εστιασουμε στον [γ] τυπο ενασχολησης τοτε μαλλον αφηνουμε κενα στην αναλυση ,σε αυτο που συμβαινει στον τοπο μας.
Η αναφορα δε απο σχολιαστες για την διαφορά στην εκτιμηση μιας ενεργειας ενος Ιδιωτου απο αυτην που επιλεγει ο δημοσιος φορεας του τοπου ειναι μη συγκρισιμη.
Στην πρωτη περιπτωση[Ιδιωτης] η μετρηση του κοστος σε σχεση με το αποτελεσμα ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ στην δευτερη οχι.
Οσον αφορα για την αντιδραση σε μια καταφανη και έκδηλη στην φαυλοτητα ενεργεια
δεν μπορει να μετουσιωθει σε καθολικη εκδηλωση αρνησης, μονον επειδη η τυπικοτητα της αποφασης ειναι πιθανον διτρητη, εαν δεν στηριζεται και απο τοπικους συλλογους.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Με τους 2 πρωτους συμφωνουμε απολυτα ! Μεσιε η μανταμ απο κομνηνα = τα δυο εργα σμα σκουπιδιων και αναπαλαιωση κτιριου δεν ειναι συγκρισιμα ! Ο σμα ειναι επικινδυνος για τη δημοσια υγεια αν γινει χωρις μελετη περιβαλλοντικων, που δε θα επαιρνε εγκριση απο το περ συμβ γιατι η εισηγηση υγειονομικου θα ηταν αρνητικη κοντα σε γεωτρησεις υδρευσης !Αν ελεγε οτι θα φτιαξει ενα γηπεδο γκολφ με δανειο στη κομνηνα το 90 % θα ελεγε ναι ! Η αναπαλαιωση κτιριου δεν ειναι κινδυνος απλα μια υπερσπαταλη χρηματος που θα γινοταν απολυτα δημοκρατικα ,εχει ψηφιστει η δημαρχια 56 % συν 10 % τσονταρισμα ,το δημ συμβουλιο σχεδον ομοφωνα (μπραβο στον τριγκα που διασωθηκε και δειχνει οτι καταλαβαινει που βρισκομαστε παροτι ειναι στη γειτονια του )! Ποια κοινωνια ακ μιλας ολοι ειναι ρομποτακια ! Αυτη η κριση αλλαξε τους ανθρωπους σε αβουλα ανθρωπακια ειδικα αν δουλευουν στον ιδιωτη !Αν ηταν αλλος στη θεση μου που ο αδερφος μου εχει εμποριο ελιων και μαγαζι που το 90 % των ειδων το χρησιμοποιει ο δημος θα ελεγε ζητω ο δημος για να γινει πελατης μας!Αλλα βλεπεις δεν γλειφω κανεναν και ο καθε κεφτες με λεει διαπλεκομενο και ο αλλος που ντρεπεται να γραψει το ονομα του με ειπε ....νουλη ! --Για να πετυχουμε σαν δημος με το δημοσιο χρημα πρεπει να σκεφτομαστε σαν ιδιωτες φιλε διανοουμενε

Ανώνυμος είπε...

ποιος να αλλάξει?? ο μεγαλύτερος λάτρης του θεαθήναι που ηγείται του δήμου για 2η τετραετία???? ας όψεται ο κύριος προμοταδόρος του!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεσιε Τραχανα εγω δεν ισχυριστηκα ότι τα 2 εργα είναι τα ιδια. Απλα σου ειπα οτι εμεις οι κομνιανιτες, ως κοινωνια, αντιδρασαμε και αναγκασαμε τον δημαρχο να παρει πισω την αποφαση του. Αν η δικη σας κοινωνια δεν αντιδρα αυτό σημαινει ότι το θελει το εργο.
Και σταματα να μιλάς… με το εγω…εγω…εγω.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αυτο το καταραμενο εργο δεν θα ητανε πολιτιστικο κεντρο αγιου κωννου αλλα δημου καμ βουρλων το οποιο αφορα ολους τους δημοτες και εσας στη κομνηνα η συγκεκριμενη σπαταλη !Δεν ειναι θεμα μονο τοπικης κοινωνιας αν το θελουμε !

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ξερει καποιος να μας πει τι ακριβώς θα είναι αυτό το πολιτιστικο κεντρο ? Τι θα στεγαστει εκει μέσα ? Ποιος θα πληρωνει τα εξοδα λειτουργιας του ?
Και φιλε Κωστακη δεν θα ειναι πολ/κεν του δκβ αλλα του α/κ. Μην λες οτι θελεις !

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνονται ομιλίες για το αντάρτικο στην κατοχή με καπετάνιο τον Καραλίβανο για αυτό χαλάλι το 1000000 ευρώ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο θα συμβει οταν εχεις να κανεις με αυτοδιοικητικο που ειναι παθολογικα αυταρεσκος και αρριβιστας .

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν ξέρει κανένας να μου απαντήσει :
1) Τι ακριβώς θα είναι αυτό το πολιτιστικο κεντρο ?
2)Τι θα στεγαστει εκει μέσα ?
3) Ποιος θα πληρωνει τα εξοδα λειτουργιας του ?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Κατι σαν χεμωνιατικο σινεμα η θεατρο=ενιαιος μεγαλος χωρος φανταζομαι που θα μπορει να μιλησει καποιος και να τον βλεπουν ολοι πχ σε μια παρουσιαση βιβλιου ,επιστημονικη διαλεξη και θα μπορει να γινει μια θεατρικη παρασταση,με αποδυτηρια !με καρεκλες κινητες που θα μπορουν να μαζευτουν για μια εκθεση ζωγραφικης η γλυπτικης ,τουαλετες στανταρ ,κουζινα για νερο και καφε ,δωματιο γραφειου για το φωτισμο ιντερνετ τηλεφωνο !Ισως δινει χωρο και εξω για καλοκαιρινες εκδηλωσεις ! Τα εξοδα θα τα πληρωνει ο ιδιοκτητης =δημος εννοειται! Για αυτο λεω οτι θα ητανε για ολο το δημο αν θα γινοτανε , ο μωλος θα εφτιαχνε αλλο και τα καμενα αλλο ? Αδυνατον

Ανώνυμος είπε...

Τοσα χρονια ο Αγιος εξυπηρετουταν απο την αιθουσα του κινφου του μακαριτη του Στεργιου Παντελοπουλου και δε επαιρνε χρηματα τωρα ο Μανουσος θα μπορουσε μονο με τα καφεδακια να κανει τις εκδηλωσεις
αλλα ειπαμε πως θα φαμε τα χρηματα των φορολογουμενων αν δεν κανουμε και εργολαβιες.

Φιλοδημος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Τραχανά,παρότι στην σκέψη σου υπάρχουν ίχνη της νόσου της αριστεράς
(Μαινιχισμος) ,λόγω εμπειρίας που έχεις στον πραγματικο κόσμο της οικονομίας καταφέρνεις να καταλήγεις στο σωστό συμπέρασμα.Σε σχέση με άλλους 'εγκριτους' που σχολιάζουν εισαι θετικά διακριτός.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μερσυ μποκου καλη σαρακοστη σε ολους

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά καλή σαρακοστή, οι αναρτήσεις σου πάνε σφαίρα, η συντονιστική πώς πάει; Πάντως είσαι στακαλι στα γαλλικά, αλλά το μερσυ γράφεται με (ι). Εδώ γελάμε?????

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Θα παει παντου μεσιε θα τα μαθαινεις εδω,ακομα και αν χρειαστει να τη παρω στις πλατες μου η να της κανω το σπουτνικ για ασφαλεια απο ιους !

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ.
ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧ@Σ@.
ΘΑ ΜΑΣ...... ΞΕΣΠΙΤΩΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Blogger καλησπερα, το blog αρχισε να μην αρεσει. Το μενου με "τραχανα το κυριο πιατο/αναρτηση, τραχανακαι το επιδόρπιο/σχολια" ειναι απωθητικο και πρεπει να το αλλαξεις.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Για σενα που παραπονιεσαι ,εχω εξαντλησει τα θεματα προς το παρον εκτος εκτακτου ,οσα σοβαρα νομιζω εγω τα εχω αναρτησει ,τα σχολια ειναι απαντησεις σε αυτον που με ρωταει !Το μπλογκ δικο σας για τους ανωνυμους να βαλετε οτι θεμα νομιζετε εσεις ! Ο μεσιε Σκουφιας που εχει χαθει ? εμενα μου ελειψε

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρω ότι το τελευταιο σχολιο είναι στις 11.16 μμ 16/3/2021. Περασαν 2 ημερες χωρις σχολιο. Γιατι αυτή η σιωπη ? Όλα καλως στο δημοτικα δρωμενα ? Τι συμβαινει ? Δεν πιστευω να φοβηθηκατε από τις φημες ότι ο covid-19 μεταδιδεται μεσω της ανταλλαγης αποψεων στο blog ? Σας βεβαιω ότι είναι fake News. Αδερφια περιμενω δραση...

Ανωνυμο είπε...

Οι συμβουλοι τι εχουν ψηφισει για το εργο πολιτιστικο κεντρο ; μπορειται να μας περιγραψετε τι θα γινει ακριβως τι λεει η μελετη και προκηρυξη ; Κ.Τριανταφυλλη , Κ.Μπεζατη , κ.Βουλγαρη, Κ.Φλωρακη ; κ.Παπαριζου ; αξιζει 1200.000 αυτο το εργο ;