20 Μαρτίου 2021

Το ΦΕΚ με τα αναθεωρημένα μέτρα : Επιτρέπεται η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πράσινο φως σε μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, δίνεται με τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Με τα αναθεωρημένα μέτρα προβλέπεται η «μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

-συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

-εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

Αναλυτικά: από το Σάββατο 20 Μαρτίου επιτρέπεται το ψάρεμα αλλά η απόφαση αφορά αποκλειστικά στους ερασιτέχνες αλιείς και μόνο όσοι διαμένουν σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

Δεδομένου ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, δεν μπορεί κάποιος να μετακινηθεί με αυτοκίνητο σε άλλη περιοχή -φυσικά ούτε εκτός νομού- για να πάει για ψάρεμα. Κατά συνέπεια, μπορούν πλέον να πάνε για ψάρεμα μόνον όσοι είναι κάτοικοι δήμων δίπλα σε θάλασσα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ;
Δεν θέλω να παραστήσω τον φωστήρα , έχω διαμορφωμένη άποψη και για τα πρόσωπα και για τις εκλεγμένες παρέες.
Εκείνο που ενδιαφέρει όλους μας είναι η αποτελεσματική επίλυσης της καθημερινότητάς μας , αλλά και οι ανάγκες για έργα και μελέτες σε κάθε Ενότητα για την ανάπτυξη του Δήμου μας και όχι όπως μας ………έρχεται.
Βέβαια το σύστημα της διοίκησης και της λειτουργίας είναι Δημαρχοκεντρικό, όμως τα αναπτυξιακά έργα και οι μελέτες ; ο προγραμματισμός των; είναι και αυτά «ενός ανδρός αρχή»;
Μπαίνοντας νοερά στη θέση του Συκιωτη, στο τέλμα που έχουμε περιπέσει, μονολογώ «ούτε ψύλλος στον κόρφο μου». Δεν μας έχει εξηγήσει, θεωρεί ότι δεν έχει ικανή διοικητική υπηρεσία; ότι δεν έχει πόρους ;
Εξομολογούμαι επίσης ότι μπαίνοντας στην θέση του Τσώμου, λέω «μα γιατί διάολε, δεν το παίρνει αλλιώς;»
Ο Τσώμος , με τους συμβούλους του στα όργανα του Δήμου, αντιπολιτεύεται και μόνον στα λάθη και τις καθυστερήσεις των επιλογών Συκιώτη.
Εξαντλείται η αντιπολίτευσή του στις μειοψηφίες του και στις προσφυγές κατά αποφάσεων Δ. Σ. και Ο.Ε, που ελάχιστες γίνονται αποδεκτές και του δίνει τα όπλα, για επικοινωνιακό σώου, ότι «για όλα φταίει η αντιπολίτευση»
Αν κατέβαζε τις δικές του ολοκληρωμένες προτάσεις έργων- μελετών, στο Δ. Σ. με υπογραφές συμβούλων του ,σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα, ας αφουγκραζόταν και την κοινή γνώμη και τα «θέλω» των τοπικών κοινωνιών, τότε πράγματι θα έφερνε σε τρομερά δύσκολη θέση τον Συκιώτη, αλλά και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, γιατί θα ήταν υποχρεωμένη η Πρόεδρος του ΔΣ, να τα φέρει ως θέματα και να ληφθούν αποφάσεις .
Δεν έχουμε έργα ή μελέτες για την ανάπτυξη του Δήμου, που καρκινοβατούν ;
Μώλος : Ύδρευση Αγ. Χαραλάμπους / ΒΙΟΚΑ (παραλαβή, ρεύμα, συνδέσεις , τιμολόγια)/ Σχέδιο πόλεως –εφαρμογή κ.α.
Καμ. Βούρλα: Ολοκλήρωση χωροταξικής μελέτης Δ.Ε για την επέκταση σχεδίου πόλεως Κ.Β/ άρσεις κοινοχρήστων χώρων/ παροχές ύδρευσης Νέο Θρονιο/ μελέτη ανάπλασης κοιν/στων χώρων/ ασφαλτοστρώσεις δημ. οδών/Ιαματικές πηγές/Διαφήμιση κ.α.
Αγ. Κων/νος: Αποχέτευση χρηματοδότηση / ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης Δ.Ε/ άρσεις κοινοχρήστων χώρων κ.α
Στο διαδίκτυο διαβάζουμε για χρηματοδοτήσεις προς την Τ.Α.
Α. ΤΡΙΤΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι-ΙΙ,
αυτά ποιος τα παρακολουθεί;
ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ , ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ;
ΔΗΜΟΤΗΣ Κ.Β

Ανώνυμος είπε...

Κ που κατέβασε πρόταση για την κατασκευή παροχών του αποχετευτικού δικτύου στον μώλο τον έγραψε κανονικότατα.. ..κ που πρότεινε λύση για το νερο του Αγίου Χαραλάμπους τα ίδια για τα σκυλάκια , την ανακύκλωση, τον ΣΜΑ , την διαχείριση των λιγοστών πόρων του δημου με ευλάβεια κ διαφανεια, την πρόταση για την μείωση των τελών μεσω της ισοσκελής του προϋπολογισμού κ πάλι τα ίδια , γενικά ο δήμος είναι ενός αρχη Ανδρα. Λυπάμαι για τους συμβούλους του , οπότε σε συνέχεια του ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις του συνδυασμού του αρκείται στο να βοηθάει , να στηρίζει κ να διόρθωνει τον δήμαρχο να μην πέφτει σε αστοχίες, παραλείψεις κ λάθη για να ολοκληρώνει το μικρο κ ελλιπή έργο του κ τον χωρίς διορατικότητα σχεδιασμό του έγκαιρα , αμεσα κ με τις λιγότερες παραλήψεις κ αστοχίες.