30 Μαρτίου 2021

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 2/4/2021

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: lxondrodimou@mwlos.gr

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείσθε να συμμετέχετε στην δια περιφοράς τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί, στις 2 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 12.30 μ.μ. έως 14.00 μ.μ., για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σε εφαρμογή των νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ανακοινώνεται ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την αριθμ. 426 εγκύκλιο (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4), η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 2-4-2021, θα διεξαχθεί δια περιφοράς

Μέχρι την ώρα λήξης της συνεδρίασης δια περιφοράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μέσω τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος στο 6977809227 (Μπήτα Γεωργία) και 2235350037 (Χονδροδήμου Λουκία) και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lxondrodimou@mwlos.gr και από ώρα 12.30 μ.μ. έως 14.00 μ.μ.

Μετά το πέρας της ώρα λήξης, καμία ψήφος δεν θα ληφθεί υπόψη

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μπήτα Γεωργία

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καμένων Βούρλων
2. Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Καμένων Βούρλων
3. Ορισμός μελών της επιτροπής κατάρτισης του Μητρώου Αρρένων τρέχοντος έτους (άρθρο 18 Ν. 2119/1993)
4. Ορισμός μελών επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση, μίσθωση, εκμίσθωση ακινήτων και κινητών του Δήμου και αγορά ακινήτων για το έτος 2021 (άρθρο 1 του Π.Δ.
270/1981 και άρθρα 186. 191, 192, 194 και 199 του Ν. 3463/2006)
5. Ορισμός αναπληρωτή εκπροσώπου του Δήμου Καμένων Βούρλων στον Φο.Δ.Σ.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.
6. Έγκριση απολογισμού έτους 2020 και προγραμματισμός έτους 2021 του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς
Ελλάδας Α.Ε. με βάση το Π.Ε.Σ.Δ.Α. Στερεάς Ελλάδας
7. Έγκριση καταστάσεων απολογισμού ετών 2018 και 2019 Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Δήμου Καμένων Βούρλων
8. Έγκριση καταστάσεων απολογισμού ετών 2018 και 2019 Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καμένων Βούρλων
9. Κατανομή Α΄ δόσης της τακτικής Επιχορήγησης έτους 2021 στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων
10.Μείωση σαράντα τοις εκατό (40%) του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021
11. Χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητή Λαϊκών Αγορών
12. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού : άρθρα 7 έως 14 που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος(ΙΠΕ)»
13. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή φρεατίων συστημάτων υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων»
14. Απαγόρευση στάθμευσης στην κεντρική οδό Αγίου Σεραφείμ

Οι εισηγήσεις των θεμάτων και λοιπά σχετικά στοιχεία, εστάλησαν ηλεκτρονικά προς
τους Δημοτικούς Συμβούλους για ενημέρωσή τους.

18 σχόλια:

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Στα προς συζήτηση θέματα δεν υπάρχει ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2021
Τι ισχύει στην περίπτωση που δεν καταρτιστεί Π/Υ και μετά την 31η Μαρτίου;
Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Π/Υ την 1η Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος υπολειτουργεί. Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο ΝΕΟΣ Π/Υ, και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου 2021, ισχύει ο Π/Υ του έτους που έχει λήξει (2020) μόνον ως προς την πληρωμή συγκεκριμένων δαπανών.
Το θέμα καθίσταται ακόμα χειρότερο αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Π/Υ μέχρι 31η Μαρτίου.
Από 1η Απριλίου ο Δήμος μπορεί να διενεργεί δαπάνες ΜΟΝΟ μισθοδοτικών και ασφαλιστικών, και καμιά άλλη δαπάνη, ούτε αυτή της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση οχημάτων.

Τι πρόβλημα υπάρχει και δεν έχει έρθει προς συζήτηση/ψήφιση στο ΔΣ ο Π/Υ του 2021 ο οποίος έχει ήδη εγκριθεί από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στις 8/3/21 ( ΑΔΑ Ψ7Η6ΩΚ1-Δ5Ρ ) ?

Πέρσι (4.2.20) στη συζήτηση για τον Π/Υ 2020 όταν είπα ότι θα κάνω προσφυγή για ακύρωση της απόφασης για τις υπερβολικές αυξήσεις των Δημοτικών Τελών, η κα Πρόεδρος του ΔΣ μου είπε: «Θέλετε κ. Σκούφια ο Δήμος να μην έχει Προϋπολογισμό ? Τα συμφέροντα των δημοτών είναι να υπάρξει Προϋπολογισμός και να προχωράει ο Δήμος» ( βλ. Πρακτικό ΑΔΑ 62ΛΥΩΚ1-ΞΦΤ )

Μήπως πρέπει η κα Πρόεδρος του ΔΣ να μας πληροφορήσει με Δελτίο Τύπου: [1] Γιατί φέτος δεν έχει εγκεκριμένο Π/Υ ο Δήμος και μάλιστα μετά της 31/3/2021? και [2] Πως θα λειτουργήσει ο Δήμος?

Ανώνυμος είπε...

Καλό?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Οικονομολόγε άδικα σπαταλάς το χρόνο σου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που άλλοι τόποι που κάποτε δεν τους ήξερε κανένας, σήμερα είναι στο απόγειο τους, ενώ ο δικός μας τόπος με τα τόσα πλεονεκτήματα, οδηγείται από το κακό στο χειρότερο ! Και μη μου πεις ότι περιμένεις απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΣ ή από τον δήμαρχο. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα.

Ανωνυμο είπε...

Αποστολη στη Αποκεντρωμενη και στο Ελεγκτικο συνεδριο της Περιφερειας αν για τυπικους λογους απορριψει τα τιμολογια μηνος Μαρτιου Απριλιου 2021 , αφου οΔημος δεν θα ειναι συννομος. Ποινικες και διοικητικες ευθυνες και προστιμα σε αυτους που δεν τηρησαν την σχετικη νομοθεσια του κρατους. ; Μηπως αλλαξει κατι ;

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Απόσπασμα από ΑΔΑ: ΨΦΣΝΩΚ1-7ΝΨ που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά την ανάρτηση του blogger και του δικού μου σχολίου
Εντύπωση μου έκαναν οι τοποθετήσεις 2 Μελών της Οικονομικής Επιτροπής τις οποίες και παραθέτω σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 29/3/21 που μεταξύ άλλων συζήτησε και αποφάσισε για την Αιτιολόγηση ως προς τις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου σχετικά με την σύνταξη του Προϋπολογισμού Έτους 2021.

Τριανταφύλλης Νικόλαος, είπε:
«Ο Προϋπολογισμός είναι το εργαλείο που κάθε Δήμος οφείλει να έχει αρχές του έτους για να μπορεί να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα. Δεν είναι δυνατόν 29/03/2021 να συζητάμε στην οικονομική επιτροπή ακόμα και να δίνουμε διευκρινίσεις στο παρατηρητήριο για τη σύνταξη του σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετά τις 31 Μαρτίου μόνο μισθοδοσία των υπαλλήλων μπορεί να γίνει.
Για αυτό ψηφιστήκαμε, μόνο για τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου; Μπορεί να φανώ δυσάρεστος αλλά η ανικανότητα, η προχειρότητα και η αδιαφορία με ενοχλεί. Την ίδια προχειρότητα και αδιαφορία στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας διατηρώντας τα στις υπάρχουσες περσινές αυξήσεις σε εποχή υγειονομικής κρίσεις με τα μαγαζιά κλειστά και
τον κόσμο σε απόγνωση. Παρόλο που υπήρχαν φωνές για ειλικρινή διάλογο για την επίλυση του θέματος (γενναία μείωση των τελών).
Κύριε Δήμαρχε αναλάβετε τις ευθύνες σας , διανύουμε τα μισά της δεύτερης θητείας σας χωρίς να βάλετε την υπογραφή σας κάτω από ένα έργο του Δήμου μας. Οφείλω ένα συγνώμη προς τους δημότες αναλαμβάνοντας και εγώ το μερίδιο της ευθύνης μου»

Βούλγαρης Παναγιώτης, είπε: (μετά από μια ανάλυση τεχνοκρατική με αριθμούς )
«Κύριε Δήμαρχε μετά από 2 ημέρες δεν μπορεί να γίνει καμία δαπάνη και στην ουσία παύει να λειτουργεί ο Δήμος, αντί λοιπόν να πειραματιζόμαστε και να ακροβατούμε ελάτε να τροποποιήσουμε τον προϋπολογισμό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρατηρητηρίου, διαφορετικά υπηρεσία και διοίκηση ας αναλάβουν τις ευθύνες για τη μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού. Εκτός και αν στόχος είναι να έρθει ο Απρίλιος και να αναγκαστούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό όπως - όπως αρκεί να λειτουργήσει ο Δήμος»

Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία έξι (6) υπέρ και ενός (1) κατά, εγκρίνει την εισαγωγή του σχεδίου του Προϋπολογισμού του ∆ήμου Καμένων Βούρλων έτους 2021, στο ∆ημοτικό Συμβούλιο…
ΥΠΕΡ : Συκιώτης, Σκεπαρνάκος, Γλυκός, Κριτσόβας, Παπαναγιώτου, Τριανταφύλλης
ΚΑΤΑ : Βούλγαρης

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου καλέ μου 3.46 μμ, πόσο προβοκάτορας αλλά και πόσο αφελής μπορεί να είσαι.
Το σύστημα αυτοπροστατευεται δεν το γνωρίζεις;Μα και εσύ μέρος του είσαι.Κλεπταποδοχακος δεν είσαι της αναδιανομης;
Καλέ μου καλέ μου έχεις αναρωτηθεί τι εκπροσωπεί ο δήμαρχος σήμερα;Την ανομία της ηθικής ή την νομιμοτητα
της ανηθικότητας;
Όταν πάψεις να σκέφτεσαι με ένστικτα και σκεφτείς λογικά θα ...λυτρωθεις.









Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο, όταν άλλα λέμε και άλλα κάνουμε… τότε είμαστε αυτά που κάνουμε, όχι αυτά που λέμε ! Λυπάμαι που σε ψήφισα !

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, παρότι το σάπιο μυρίζει από μακριά
Πριν κλείσει καν δύο χρόνια στην νέα Θητεία του, ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε αυτούς που έλεγαν την επομένη των εκλογών του 2019: «Η νίκη του είναι η τιμωρία του». Πράγματι κανένας άλλος επικεφαλής αυτοδύναμης διοίκησης, απο όσο θυμάμαι εδώ και 30 χρόνια, δεν μετέτρεψε τον πολιτικό του θρίαμβο σε προσωπικό αδιέξοδο σε τόσο σύντομο διάστημα. Όλο και περισσότεροι πλέον διακρίνουν ότι ο Δήμαρχος τρέχει πίσω από τις ημερομηνίες. Σε κατηφόρα με σπασμένα φρένα ο Δήμος.

Ανώνυμος είπε...

@7:00 30.3.21 όχι φίλε άσε τους ισοπεδωτισμούς. εμείς ΔΕΝ έχουμε ΜΗΔΕΝ (0000) εισόδημα, πληρώνουμε δτ δφ για να τα αυξάνει ο ντοτόρι που ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ, δε ΄΄παιζουμε΄΄ με τα κάυσιμα όπως μας καπνίσει και δε βγάζουμε ΄΄σφιχτούς΄΄ όρους σε διαγωνισμούς...για να μην ειπωθούν αλλιώς...

Ανωνυμο είπε...

Προς την/ τον 7.00μμ αυτο που φοβαται ο αγαπητος σου ,
θα του συμβει, ως κλεπτοαποδοχος ψυχων, η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα και η Νεα Δημοκρατια επισης και ολα τα κομματα , αλλαζουν αυτους που εκμεταλευτηκαν προσωρινα τις κοινωνικες ομαδες για ατομικο οφελος.

Ανωνυμο είπε...

Δηλαδη η εργασια απελευθερωνει ; κατι θυμιζει αυτο; Γερμανια 1943

Ανωνυμο είπε...

Μαλλον το σχολιο του 3.46 ενοχλησε καποιους , γιατι βλεπουν τι ερχεται , Παρατηρητηριο , επιτηρηση, Δημοτικο Μνημονιο , λογω ανικανοτητας διαχειρισης.

ΗΛΙΑΣ ΤΖΟΒΑΣ είπε...

Εχει ενδιαφερον η απαντηση του δηθεν δημαρχου στο συνεργατη συμβουλο του = 5 χρονια ανδρχος και ξερεις οτι δεν υπαρχουν αρκετοι υπαλληλοι για να ειναι εντος προθεσμιων ολα!Την ιδια τακτικη ειχαμε και τοτε 14-19 γιατι τοτε δε μιλαγες για ανικανοτητα ,προχειροτητα και αδιαφορια ? Κανε οτι λεει η συνειδηση σου αφου μετανοιωσες και δεν εχεις καμια προταση μονο στειρα αντιπαραθεση ! Για τα ΔΗΜ ΤΕΛΗ ειπε οτι δεν θα ρισκαρε να τα μειωσει και να μην φτανουν τα λεφτα για σκουπιδια και δημοτικο φωτισμο !Του εριξε το γαντι ανεξαρτητοποιησης

Ανωνυμο είπε...

Η ψευδοτακτικη του Δημαρχου , "δεν προλαβαμε , ψηφιστε οπως οπως τοπικη εθνικη αναγκη ". Ολα τα εργα ολες τις αποφασεις ετσι με εκβιασμο προς τους συμβουλους εχει παρει την εγκριση τους . ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΌΛΑ ΑΥΤΑ, τα λογιστικά που διαβάζουμε στο διαύγεια για το προϋπολογισμό και την γνώμη του Παρατηρητηρίου, που προσπαθούμε τα καταλάβουμε, ξεφεύγουν από την αντοχή των γνώσεών μας.
Μας πρόεκυψε: από την μια πλευρά ο δημ. σύμβουλος « οικονομολόγος» κ. Βούλγαρης με
το παρακάτω :
{{ ισοζύγιο της Γενικής Λογιστικής της 31-12-2020}}
και
από τη άλλη ο κ. Γάκης, οικονομολόγος , με το παρακάτω :
{{τα στοιχεία αντλούνται από λογιστικό οικονομικής διαχείρισης του ∆ήµου µας και
όχι από την Γενική Λογιστική}}

Τι από τα δυο ισχύει, θα το δούμε………. προσεχώς.

Ανώνυμος είπε...

H ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή μου θύμισε το έργο : Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος - Il buono, il brutto e il cattivo. Ο Καλός/οί (ΣΥΚΙΩΤΗΣ-ΣΚΕΠΑΡΝΑΚΟΣ-ΓΛΥΚΟΣ-ΚΡΙΤΣΟΒΑΣ-ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ) ο Κακός ( ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ) και ο Άσχημος (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ).
Και θέλω να πω δυο λόγια στον άσχημο συμπολίτη μου
Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο στην πολιτική από την τακτική του «άλλα λέω και άλλα πράττω». Πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται η προσβολή της νοημοσύνης μας.
Το έντιμο είναι να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Από τη στιγμή που διαφωνείς με τη τακτική του πρώην κολλητό σου γίνε ανεξάρτητος μήπως και σώσεις κάτι απο την αξιοπρέπειά σου.