30 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: Στο φως τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στη δημοσιότητα δίνονται τις προσεχείς ημέρες τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών στο δημόσιο, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος – κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ για τις εξελίξεις στην οικονομία- προανήγγειλε την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιριών που οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν στο δημόσιο ενώ σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα αναμένει το «πράσινο φως» από την αρμόδια αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Για τα φυσικά πρόσωπα πάντως ο υπουργός διευκρίνισε ότι αφορά εκείνους που οφείλουν βεβαιωμένα πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο και τα ονόματά τους θα αναρτώνται εφόσον εντός 15 ημερών από την άδεια της αρμόδιας αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν υποβάλλουν[.....]

αιτιολογημένες αντιρρήσεις.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank - Eurobank, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μια ενθαρρυντική μέρα για την ελληνική οικονομία και την πρωτοβουλία της συγχώνευσης μήνυμα εμπιστοσύνης για τις δυνατότητες και προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

Αναφερόμενος δε, στη συμμετοχή του Κατάρ είπε ότι σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Συνδέοντας τις εξελίξεις με το Χρηματιστήριο ο κ. Βενιζέλος μίλησε για αποστομωτική απάντηση σε όσους το Σαββατοκύριακο προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας.

Αναφερόμενος εξάλλου στις εκτιμήσεις για ύφεση πάνω από 4,5%, ο υπουργός είπε ότι στόχος είναι να διαψεύσουμε τις προβλέψεις και να έχουμε μια πιο συγκρατημένη ύφεση το 2011.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε επίσης ότι το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα δει το μισθολογικό καθεστώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι μόνο στο στενό, για να αποκατασταθεί -όπως είπε- το αίσθημα δικαίου.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επανέφερε το θέμα της συναίνεσης, υποστηρίζοντας ότι είναι προϋπόθεση να φύγει η χώρα από το αδιέξοδο και να αλλάξει το κλίμα, ενώ με αφορμή τη συναίνεση στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ είπε ότι ο ίδιος αρκείται και σε μια συναίνεση αλά κάρτ (κατά περίπτωση).

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι το deal των δύο τραπεζών άργησε εκτιμώντας ότι συγχωνεύσεις έπρεπε να γίνουν νωρίτερα για να πιάσουν τόπο.

Όσον αφορά τη συναίνεση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απεύθυνε επίσης έκκληση προς όλα τα κόμματα, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να πάμε μαζί όσοι θέλουν και όσοι μπορούν...»

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: