04 Αυγούστου 2011

Μαρίνα Καμ. Βούρλων. 6 χρόνια στο περίμενε.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από lamiafm1.gr

Το θέμα της κατασκευής μαρίνας 500 θέσεων στα Καμ. Βούρλα που έχει ανοίξει από το 2005 αλλά έχει μείνει στην αρχή θίγει σε ερώτησή του προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος Θωμάς Τουσιάδης.

Συνδέοντας το έργο αυτό με την επένδυση της Αταλάντης o κος Τουσιάδης σχολίασε στον FM-1 πως είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι μόνο με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών και την ίδρυση και λειτουργία κάθε είδους παραγωγικών μονάδων , με την δημιουργία μιας πραγματικά παραγωγικής οικονομίας η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου , είναι δυνατόν να ελπίζουμε στην ανάκαμψη της χώρας γενικότερα και στην ανάκαμψη της Περιφέρειας μας ειδικότερα.


Παλαιότερα, σημειώνει ο κος Τουσιάδης , είχα υποβάλει την[.....]

ερώτηση για την προτεινόμενη επένδυση “Atalanti Hills” η οποία βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται, σε εκκρεμότητα εδώ και πέντε χρόνια . Τελικά φαίνεται ότι η αρμόδιοι σύντομα θα τολμήσουν επιτέλους να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την εκκρεμότητα . Παράλληλα όμως στη περιοχή μας βρίσκεται σε εκκρεμότητα και μια άλλη περίπτωση εξ’ ίσου σημαντική . Η δημιουργία ‘‘μαρίνας’’ 500 θέσεων στα Καμένα Βούρλα. Και σκέφτομαι . Πόσο προς το καλύτερο θα άλλαζε την μορφή της Περιφέρειάς μας ο συνδυασμός αυτών των δύο προτεινομένων επενδύσεων αν κάποια στιγμή γινόταν πραγματικότητα.

Όσον αφορά το έργο της κατασκευής της μαρίνας Καμένων Βούρλων.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2005 όταν ο Δήμος Κ. Βούρλων ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και αιτήθηκε την ένταξη της κατασκευής ‘‘μαρίνας’’ στα ΣΔΙΤ. Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε με την σειρά του θετικά ( αρ. πρ. 27543 ( 26662/22.11.2005 ) εγκρίνοντας συγχρόνως το ποσόν των 84000 € με στόχο την επιλογή συμβούλου για το έργο της κατασκευής της μαρίνας.

Με βάση αυτήν την απάντηση ο Δήμος Κ. Βούρλων επέλεξε εταιρεία η οποία και ολοκλήρωσε την προβλεπόμενη και απαιτούμενη από το Υπουργείο πρώτη φάση της μελέτης .

Τα προβλεπόμενα ως παραδοτέα αυτής της φάσης απεστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου των Εσωτερικών , το οποίο με την σειρά του απάντησε στον Δήμο Κ. Βούρλων ότι ναι μεν εγκρίνει τα παραδοτέα , αλλά κρίνει ότι τα εναλλακτικά σενάρια είναι βιώσιμα υπό την προϋπόθεση επέκτασης των χερσαίων προτεινομένων εγκαταστάσεων (αρ. πρ. 32635/02.07.08) Η λύση σε αυτό θα ήταν η διάθεση δεκαεννέα στρεμμάτων , που υπάρχουν δίπλα από τον προβλεπόμενο χώρο κατασκευής του έργου με στόχο πάντα την αύξηση της χερσαίας επιφάνειας. Για τον λόγο αυτό απεστάλησαν στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης από τον Δήμο Κ. Βούρλων τα με αρ. πρ. 8150/22.09.08 και 808/23.06.09 έγγραφα μέσω των οποίων ο Δήμος Κ. Βούρλων μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. πρ. 14/169/11.08.2008 αιτήθηκε την παραχώρηση χερσαίας έκτασης 19.948 τετραγωνικών μέτρων στη θέση ‘‘Φλοίσβος’’ που εφάπτεται του προτεινομένου για την κατασκευή της ‘‘μαρίνας’’ χώρου. Έκτοτε δεν υπήρξε απάντηση τόσο του υπουργείου των Εσωτερικών όσο και της ΕΤΑ με αποτέλεσμα στις 27.01.11 να κατατεθεί ερώτηση στην βουλή για το σχετικό θέμα. Στην ερώτηση απάντησε στις 17.02.11 το Υπ. Εσωτερικής Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το υπ΄αρ. 7910/17.02.11 έγγραφο και η ΕΤΑ με το υπ. Αρ. 637/08.02.11 έγγραφο με το οποίο βεβαιώνει ότι ‘‘ ….. η εταιρεία προτίθεται στο εξής να συνεργασθεί στενά με τον Δήμο με αποκλειστικό σκοπό την βελτιστοποίηση του αναπτυξιακού αποτελέσματος κλπ, κλπ ….’’

Σήμερα 01 Αυγούστου 2011 μετά από έξι χρόνια το έργο βρίσκεται σε εκκρεμότητα και δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί κανείς δεν αποφασίζει εάν μπορούν να δοθούν 20 στρέμματα τα οποία εφάπτονται την περιοχής όπου προτίθεται ο δήμος να κατασκευάσει την ‘‘μαρίνα’’ και τα οποία είναι μέρος των 1000 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της ΕΤΑ

Με δεδομένα τα παραπάνω ερωτάστε κ. Περιφερειάρχα :

Τι προτίθεσθε να κάνετε ώστε να βοηθείστε τον Δήμο Κ. Βούρλων στην προσπάθεια του για την κατασκευή της ‘‘μαρίνας’’ και πώς σκέπτεσθαι να πιέσετε το αρμόδιο υπουργείο και την ΕΤΑ ώστε να εγκρίνουν το ταχύτερο δυνατόν την παραχώρηση των απαιτουμένων 20 στρεμμάτων ?

Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Θωμάς Τουσιάδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

makari na gini ena tetio ergo sta Kamena Vourla.Paratirontas to limani simera vlepo oti dexete kai megalitera skafi ektos apo tis varkes kai ta taxiploa.Elpizoume na to doume kapote kai ayto.