01 Αυγούστου 2011

Πεζοδρόμησης συνέχεια … στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γελάγανε και τα μουστάκια, των τοπικών αρχόντων, το Σάββατο 31/7, με την επιτυχία που είχε η πεζοδρόμηση.(click στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Πραγματικά πάρα πολύς κόσμος, γεμάτα όλα τα μαγαζιά, και ο πεζόδρομος Γερασίμου Βασιλειάδη φίσκα στον κόσμο στα ποδήλατα και στα καροτσάκια με μωρά.

100% επιτυχία είχε λοιπόν αυτή καθ εαυτή η πεζοδρόμηση για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, κατά γενική ομολογία, και περπατώντας άκουσα πολλά θετικά σχόλια και από παραθεριστές και από δημότες αλλά και από μαγαζάτορες.

Επίσης πολύ καλή δουλειά γίνετε με το Δημοτικό (δωρεάν) Parking. Γεμάτο αυτοκίνητα ήταν εχθές το βράδυ, πολύ καλή η ιδέα ήταν να υπάρχει μόνιμα παρκαδόρος.

Μοναδική παραφωνία, η λάθος κυκλοφοριακή μελέτη – προίκα - του Μάκη Αντωνίου (πρώην Δημάρχου), που υπάρχει, και βάση αυτής της μελέτης έγινε η πεζοδρόμηση, και δυστυχώς αναγκάζει τους οδηγούς σε κάποια ταλαιπωρία.
Θέλω να πω, ότι η μελέτη αυτή, αναγκάζει αυτούς που έρχονται από Λαμία προς Αθήνα να διασταυρωθούν 2 φορές με αυτούς που έρχονται από Αθήνα προς Λαμία.
(Μα καλά ρε Μάκη, τόσο μυαλό ήθελε αυτό και σου ξέφυγε?? )

Για να έχουμε μια σαφή εικόνα στην πόσο λάθος είναι η μελέτη, ρίξτε μια ματιά πως λειτουργεί και πως αναγκάζονται να αυτοκίνητα να διασταυρώνονται (σημεία κύκλος, 1 και 2 στον χάρτη). (click στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Και ρίξτε μια ματιά πως θα έπρεπε να ήταν … (κάναμε εμείς την μελέτη τζάμπα)

Σε επιτόπου συζήτηση – ερώτηση που κάναμε στον αναπληρωτή δήμαρχο που ήταν παρών στο ανατολικό άκρο ‘Πέτρινο’, και είχε την επιμέλεια της πεζοδρόμησης μας είπε ότι έχει διαπιστώσει το πρόβλημα της μελέτης αυτής, και υπάρχει πρόθεση να γίνουν βελτιώσεις (αλλά και άλλες παρεμβάσεις τύπου πλακόστρωση) και διορθώσεις του κυκλοφοριακού χάρτη για να μην υπάρχει διασταύρωση οχημάτων (καθυστερήσεις και εκνευρισμός), αλλά όμως από του χρόνου έτσι ώστε να μην μπερδευτεί ο κόσμος φέτος.

Επίσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος μας ανέφερε ότι έχουν στο νου τους και άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, όπως κατά την πεζοδρόμηση ότι πρέπει να απαγορευθεί το παρκάρισμα μπροστά στο περίπτερο του ‘Πέτρινο’, αλλά και ακριβώς απέναντι από το περίπτερο για 15 μέτρα τουλάχιστον, ώστε να μην δυσκολεύεται να στρίψει το λεωφορείο, καθώς επίσης θα πρέπει να τοποθετηθούν υπάλληλοι του Δήμου στις τρείς καθέτους της πεζοδρόμησης, ώστε να εκτρέπουν τα αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει πριν τις 9 (ώρα έναρξης πεζοδρόμησης) και θέλουν να βγουν.

Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με το πόσο Ελληναράδες είμαστε, γιατί εντάξει ρε κύριος, έχεις παρκαρισμένο το όχημα σου μέσα στον πεζόδρομο πριν τις 9, όταν βγαίνεις κατά την διάρκεια της πεζοδρόμησης, ντε και καλά πρέπει να διασχίσεις όλο το πεζόδρομο ?? όχι ρε φίλε να βγεις από την πρώτη διαθέσιμη έξοδο – κάθετο. Δημιουργείς αίσθημα ανασφάλειας στου πεζούς που είναι εκείνη την ώρα στον πεζόδρομο και δεν τους αφήνεις να χαλαρώσουν.

Τελικά, μάλλον κατά πως φαίνεται, αυτοί που αντιδρούσαν στην πεζοδρόμηση, κατάλαβαν τα οφέλη της πεζοδρόμησης, και αναθεώρησαν ως προς τις απόψεις τους..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΛΟΓΚΕΡ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΝΩ. ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

σωστός ο βλογγερ η ερμού πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και να πηγαίνει προς λαμία. αυτό που θέλουμε να μάθεις και να γράψεις είναι πόσα έδωσε ο Αντωνίου για την μελέτη και ποιος την έκανε να του σφίξουμε το χέρι. ερε φάσκελο που πάει χαμένο

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς κάποιοι επιτέλους άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι εστί πολιτισμός, κουλτούρα και ποιότητα, κοιτάνε μπροστά και έχουν όραμα και όρεξη. Μπράβο σας. Πεζοδρομήστε δια παντός την κεντρική παραλιακή λεωφόρο των Καμένων Βούρλων.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον βουλευτή κ.Τσώνη απο τη μία πλευρά χαϊδεύει τους ραδιοταξιτζήδες της Λαμίας και απο την άλλη πλευρά υπόσχεται στους αγοραίους απο το Κόμμα,το Λιανοκλάδι,τον Σταυρό οτι θα μπουν και αυτοί στη Λαμία.Ε ρε ....ε ρε γλέντια αλλα αγράμματοι ο περισσότεροι ταξιτζήδες τα χάβουν να δεις που στο τέλος θα μας πούνε και

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΕΔΡΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΕΚΕΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙ...
ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΡΕΜΜΑ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Χαρηκα παρα πολυ με τους παρκαδορους στο παρκινγκ του Δημου ειδα πολυ κοσμο να περπαταει στο δρομο ειδα Ελληνες στα ορια της πεζοδρομησης και το βασικοτερο ειδα τους τοπικους αρχοντες καθε Σαββατο να ειναι εκει να υπερασπιστουν τη πιλοτικη πεζοδρομηση. Δε μου λετε τι γιαουρτακι προτιματε? Complet ή 0%?

Ανώνυμος είπε...

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Φακίρης, ας ρίξει μιά ματιά στην κυκλοφοριακή μελέτη, την προίκα του Μάκη Αντωνίου, οπως την αποκαλείται ,θα εκπλαγεί.
Πιστεύω οτι κανείς μελετητής δεν θα πρότεινε τέτοια κίνηση με τις δύο διαστραυρώσεις, εάν συμβαίνει αυτό τότε τα πικρόχολα σχόλια για τον μελετητή, θα πρέπει τουλάχιστον ,να ανακληθούν.
Η σήμανση για την κίνηση αυτή είχε τοποθετηθεί εδώ και 10ετίες, όταν ο δρόμος δίπλα στο πέτρινο ήταν 4 μέτρα και η πεζοδρόμηση της Γ.Βασιλειάδη ήταν μακρινό όνειρο.