27 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στα Καμένα Βούρλα στο Ξεν/χειο Γαλήνη, την 26η Αυγούστου και ώρα 10:00πμ έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου κ. Παπαναγιώτου Δημητρίου και του Προέδρου κ.Καραγιώργου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε διαδημοτική συνάντηση μελών των δύο Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μας. Παρευρέθηκαν από τον Δήμο Στυλίδας τα μέλη κ.Παπαδοπούλου Β., κ.Σκόνδρα Αικ., κ.Ανδρούτσου Θεω. και από τον Δήμο Μώλου-Αγ.Κων/νου τα μέλη Ηλιόπουλος Μ., Τζιρβελάκη Ε., και Κροντήρη Δημ.

Αρχικά συζητήθηκαν γενικά θέματα Κανονισμού και Λειτουργίας της Τουριστικής Επιτροπής και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Τουρισμού Δ.Στυλίδας.

Στην πορεία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στον Τουρισμό αλλά και στην προστασία του Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς και της αιγιαλίτιδας ζώνης του Μαλιακού Κόλπου, που είναι ένα κοινό σημείο αναφοράς των δύο Δήμων αλλά και πόλος έλξης των τουριστών μας.
Στο σημείο αυτό έγιναν[.....]

προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες των δύο Δήμων όσον αφορά το θαλάσσιο δίκτυο σε σχέση με τα λιμάνια Αγ. Κων/νου, Καμ. Βούρλων, Στυλίδας, Ραχών και του ευρύτερου θαλάσσιου χώρου της Εύβοιας.
Επίσης έγινε αναφορά για τοποθεσίες όπως είναι οι δύο Δήμοι μας που βρίσκονται σε ένα συνεχές γεωπολιτικό δίκτυο για την δυνατότητα απορρόφησης αναπτυξιακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Συμφωνήσαμε από κοινού για μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση αλλά και για μια εκσυγχρονισμένη Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.
Ακολούθησε ξενάγηση στο Ξενοδοχείο Γαλήνη όπου διατηρεί εγκαταστάσεις με εξωτερική και εσωτερική πισίνα με ιαματικά νερά. Έγινε παρουσίαση των ειδικών αιθουσών του Ξενοδοχείου για θεραπεία, ευεξία και spa.
Εν συνεχεία, έγινε ξενάγηση στο δημοτικό υδροθεραπευτήριο Ασκληπιού των Καμένων Βούρλων και στις ατομικές αίθουσες με ιαματικό νερό που έρχεται από το βουνό της Κνημίδας, έγινε ειδική μνεία για τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών και σημειώθηκε ότι εξυπηρετεί όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ξεχωριστά για τον καθένα επισκέπτη και λουόμενο.
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Στυλίδας και τον Πρόεδρό της, συμφωνήθηκε επόμενη συνάντηση στην Στυλίδα στα πλαίσια πάντα μιας καλής και προσοδοφόρας μελλοντικής συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Παπαναγιώτου

Τα Μέλη
Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης
Καμένων Βούρλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: