03 Αυγούστου 2011

Χρήστος Σταϊκούρας - Σχετικά με τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Λαμία, 3 Αυγούστου 2011

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας–ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε την 2α/8/2011 Ερώτηση & ΑΚΕ προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, σχετικά με τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου στο Νομό φθιώτιδας. Στην Ερώτησή του, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι:

«Η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ που παρακάμπτει τον πολεοδομικό ιστό από τον Σεπτέμβριο του 2007, έχει[.....]

πολλές δυνατότητες αναβάθμισης και δημιουργίας των κατάλληλων προϋποθέσεων ανάδειξης της περιοχής με την υλοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στη συνολική αξιοποίηση του ενιαίου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος αποτελεί πύλη μετάβασης προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και η σωστή αξιοποίηση της περιοχής μπορεί να αποτελέσει και μέσο προβολής της πόλης για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.
Κατά καιρούς, έχουν «ακουστεί» πολλά σχέδια για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και την γενικότερη τουριστική άνθιση της περιοχής με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την απόδοση σύγχρονης ταυτότητας στον Άγιο Κωνσταντίνο και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης με περιβαλλοντικούς ορούς.
Μεταξύ άλλων έχει κατατεθεί μελέτη καθώς και κάποιες προτάσεις από φορείς της περιοχής (Εμπορικός Σύλλογος, Ναυτικός Όμιλος, Κίνηση Πολιτών) για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου σε συνδυασμό με τη διατήρηση του χαρακτήρα της περιοχής.»
Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο α)εάν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις και β) αν όχι, ποιες είναι οι επιλογές και ποιο το χρονοδιάγραμμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, αδικα κάνεις ερωτησεις! Στον Αγιο Κων/νο δεν συμφωνουν όλοι με το έργο. Πισω απο την κινηση πολιτων βρισκεται ιδιοκτήτης-εκμεταλλευτής παρκινγκ του οποιου θίγονται τα συμφεροντα με την πρόταση του μελετητή.