30 Αυγούστου 2011

Θα πληρώνουμε διόδια ακόμα και για να επισκεφτούμε το Μουσείο Θερμοπυλών ή θα απαντήσουμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα πλευρικά διόδια των Θερμοπυλών είναι έτοιμα. Κι όμως! Ο Δήμαρχος Λαμίας δεν είπε λέξη για το θέμα στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή την διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2011 ( 2-4 Σε[πτεμβρίου). Προτίμησε να ανακοινώσει μελλοντικά σχέδια για ανάδειξη και ανάπλαση της ιστορικής περιοχής των Θερμοπυλών.

Καλές οι προτάσεις κ. Δήμαρχε,αξιόλογες θα 'λεγα, τα λόγια δεν στοιχίζουν άλλωστε τίποτα.
Ομως, δυστυχώς στην πράξη πολύ λίγα γίνονται σ΄ αυτή την πόλη. Ας πάρουμε σαν παράδειγμα το καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών που όταν εγκαινιάστηκε, περίσσεψαν οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για αξιοποίηση της ιστορικής μας κληρονομιάς που είναι γνωστή στην οικουμένη.

Πώς λειτουργεί μέχρι σήμερα το μουσείο;

Χωρίς το κατάλληλο[.....]

προσωπικό, κλειστό απογεύματα και Σαββατοκύριακα, χωρίς ένα καφενείο. Το επισκέπτονται μόνο κάποια σχολεία κατά καιρούς μετά από προγραμματισμό.
Για τουρίστες ούτε λόγος γιατί πέρα από όλα τα άλλα εμπόδια θα πρέπει πρώτα να μάθουν και ελληνικά μια και όλα τα βίντεο είναι σε άπταιστα ελληνικά χωρίς ούτε καν ένα ξενόγλωσσο φυλλάδιο. Λείπουν λοιπόν τα στοιχειώδη για να μην μπούμε σε δύσκολες λεπτομέρειες για παράδειγμα του τι θέλουμε να δείξουμε και με ποιο τρόπο το δείχνουμε, τι προσφέρουμε στον επισκέπτη, πως αξιοποιούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά κλπ.
Βεβαιως και δεν πρέπει να χαρίσουμε τις θΕΡΜΟΠΎΛΕΣ στος δωδεκαθειστές ή τους χρυσαυγίτες.
Το πως όμως κατανοούμε και πως δίνουμε στους πολίτες το πραγματικό νόημα της αυτοθυσίας αυτών που" όρισαν τον εαυτό τους να φυλάτουν Θερμοπύλες", είναι μια μεγάλη συζήτηση όχι του παρόντος.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίαν συντόμως όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και όλοι όσοι θέλουν να επισκεφτούν το μουσείο Θερμοπυλών ή να δουν το άγαλμα του Λεωνίδα θα πρέπει να πληρώνουν τον οβολό τους στις εταιρείες εκμετάλλευσης των εθνικών μας δρόμων.Σαν να μην έφτανε που η Φθιώτιδα έχει περικυκλωθεί από διόδια προς πάσα κατεύθυνση.
Δεν θα μπορούσε άραγε ο Δήμαρχος της πόλης που έχει την τιμή να έχει στα όρια του τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών να ανακοινώσει με αφορμή την συνέντευξη τύπου την απόφαση του Δήμου Λαμίας να μην δεχτεί τη κατασκευή (που μεταξύ άλλων είναι παράνομη)και την λειτουργία του σταθμού διοδίων στις Θερμοπύλες;
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο κ. Κοτρωνιάς ακολουθεί παρόμοια τακτική.
Οι δημότες αυτής της πόλης και τα κινήματα πολιτών όμως, μέχρι πότε θα ανέχονται να τους κοροϊδεύουν;

altpressfthiotida.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΡΙΜΙΔΙΚΑ-ΣΤΑΪΚΟΥΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..ΕΔΩ ΚΟΤΖΑΜ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ?ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ...ΝΑ ΣΤΕΚΕΙ ΛΙΓΟ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

STO PAIDAKI 10.15 ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ...ΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΕΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΠΚΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΓΙΑ ΜΠΡΑΛΛΟ....ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ 10.15!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΤΕΤΡΙΣ?
Υ.Γ.ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΦΡΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ????