09 Απριλίου 2011

Είχαμε βαφτίσια εχθές…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα (είναι η άποψη των περισσοτέρων) του νέου δήμου μας (Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου) είναι το θέμα της αλλαγής της ονομασίας.

Οι συζητήσεις στις παρέες και στα καφενεία ‘δίνουν και παίρνουν’.

Άλλοι είναι (οι μεγαλύτεροι σε ηλικία) σκληροπυρηνικοί,
άλλοι είναι πιο πραγματιστές (οι νεότεροι),
άλλοι θέτουν αριθμητικά δεδομένα (υπεροχής ή μη υπεροχής)
και γίνονται ζυμώσεις και ατέρμονες συζητήσεις.

Έτσι και εγώ, πρόσφατα, με δυο φίλους, (εκτός των άλλων που ελέχθησαν) ξεκινήσαμε την συζήτηση για το όνομα και καταθέταμε τις απόψεις μας.

Πέσανε πολλές ονομασίες στο τραπέζι, και απορρίψαμε άλλες τόσες, γιατί κατά κοινή ομολογία ‘δεν θα περάσουν’ είτε γιατί (κατ εμάς) δεν θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο είτε γιατί ‘θα μας κοροϊδεύουν’ με κάποια ονόματα.

Επιγραμματικά οι απόψεις που ακούστηκαν είναι οι εξής:[.....]

Δήμος Καμένων Βούρλων
Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων – Μώλου
Δήμος Καμένων Βούρλων – Αγίου Κωνσταντίνου - Μώλου
Δήμος Θερμοπυλών
Δήμος Μαλιακού
Κλπ κλπ

Ξαφνικά, άποιος, όντας στο αδιέξοδο που είχαμε φτάσει, έκανε μια ανάλυση τύπου: ‘βάλτε ένα όνομα σχετικό με αυτό που ‘πουλάτε’ ρε παιδιά σαν περιοχή’.

Και έτσι πέσανε στο τραπέζι και άλλες απόψεις όπως:
Δήμος Λουτρών
Δήμος θερμών νερών
Δήμος Λουκουμάδων (οι πιο χωρατατζήδες)
Δήμος Μύθου (οι πιο κακεντρεχής)
Με επικρατέστερη … την ονομασία δήμος «Ραδίου»

Μας κέντρισε το ενδιαφέρον το ‘Δήμος Ραδίου’, και ουδέτερο είναι, και δηλώνει εμμέσως ιαματικά (παλαιάς αλλά και σύγχρονης εποχής) αλλά και δίνει το στίγμα τι να περιμένει κάποιος επισκέπτης από την περιοχή.

Ειπώθηκαν και άλλα ονόματα και θέσεις, άλλες αστείες και άλλα λυπηρές, και συμφωνήσαμε όλοι ότι θα είναι μια δύσκολη διαδικασία αυτή της αλλαγής του ονόματος.

Το σοβαρότερο θέμα όμως, δεν είναι το ποιο όνομα θα προταθεί και με ποια διαδικασία, αλλά το νομοθετικό κενό του Καλλικράτη που δεν προβλέπει καμία (επί της παρούσης) διαδικασία αλλαγής ονόματος.

Θέλω να πω, ότι ο νόμος του Καλλικράτη (νόμος είναι), ο οποίος καταγράφει επ ακριβώς τις νέες ονομασίες των δήμων, δεν προβλέπει καμία διαδικασία αλλαγής ονόματος.

Οπότε έχουμε 2 δεδομένα.
Α)καταργείτε οποιαδήποτε παλαιά σχετική νομοθεσία πριν Καλλικράτη
Β)πρέπει να υπάρξει (καταρχήν) νέος νόμος που να προβλέπει διαδικασία αλλαγής ονομασίας, και νέος νόμος που θα ονοματίζει εκ νέου τους δήμους που το επιθυμούν.

Οπότε, όλες οι διαδικασίες – ζυμώσεις – ψηφοφορίες κλπ κλπ που θα γίνουν στον δήμο μας, έχουν καθαρά χαρακτήρα αίτησης προς εξέταση (προς την κεντρική διοίκηση) και όχι τελεσίδικη απόφαση (μέχρι να καλυφθεί το νομικό κενό).

Καλή δύναμη …

Φιλικά
ο Blogger

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ελληνικά πάντως σκίζεις!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η κολυμπήθρα! Η κεντρική εξουσία έχει σοβαρότερα κενά αυτό θα προέβλεπε? Ας κάνουμε εμείς τις διαδικασίες και την ψηφοφορία και μετά δεν νομίζω άν ψηφιστεί απ΄ το συμβούλιο ή απ' τον κόσμο? να μην το λάβουν υπόψιν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξει. Αφού δεν μπορεί να έχει τους τρείς δήμους μέσα, ας είναι ουδέτερο. Δήμος Ραδίου ή δήμος Μαλιακού νομίζω ικανοποιεί όλους.

Ανώνυμος είπε...

egw protino na onomasti dhmos toyrlas.apo kammena pros lamia ano toyrla kai apo kammena kai kato kato toyrla.ti lete wreo;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΘΡΟΝΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΩΣ ΕΧΕΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΜΜΥΔΙΑ...!!!ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΟ BLOG...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

Στο εξής να μας κατευθύνεις και να μας δίνεις ακριβώς τα θέματα που σ'αρέσει να συζητάμε για να μην σε στεναχωρούμε κιόλας!!!

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά βρήκαμε και καταπιαστήκαμε με το πιο φλέγον και σημαντικό μας θέμα. ΤΟ ΟΝΟΜΑ κυριοι. Αυτό είναι. Άμα βρείς όνομα καλό, πάνε όλα τα προβλήματα. Και κόσμος θα έρθει και επενδύσεις θα έρθουν, και μαγαζιά δεν θα κινδυνεύουν να κλείσουν και ο χειμώνας θα είναι καλοκαίρι. Τρέμε Αράχοβα και Σκιάθο μαζί. Έρχεται ο νέος Δήμος με όνομα-έκλπληξη... Εύγε πεφωτισμένοι ηγέτες.

ΑΛΛα για να μπώ στην κουβέντα προτείνω καθαρά marketίστικα ο Δήμος πρέπει να έχει το πολύ 3 λέξεις. Αν θέλετε ένα όνομα βάσει του πως έχει ο κόσμος στο μυαλό του τα Κ.Β. προτείνω όντως κάτι από τα:
Δήμος Γαλατομπούρεκων
Δήμος Λουκουμάδων ή
Δήμος Μύθου.
Αν θέλουμε κάτι σχετικό με την ιστορία και την γεωγραφία της περιοχής προτείνω τα:
Δήμος Κνημίδος
Δήμος Μαλιακού και
Δήμος Θρονίου.
Είναι αξιόλογες προτάσεις και εύκολα εφαρμόσιμες χωρίς να θίγεται κανείς.
Τέλος, το όνομα θα μπορούσε να βγεί με ένα τρόπο ψηφοφορίας από όλη την Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Να διαφημιστεί και να μπεί σε 2-3 καλά site.
Αλλα ξέχασα... Σιγα μημ πεί ημένα ου Λαμιώτς τι όνομα θα δώσου στου χουριό μ. Σωστά φίλοι μου;

Φιλικά Π.Μ.

Ανώνυμος είπε...

δημος real estate χωρίς αγοραστές όμως!!! χοχοχοχοχο!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 6.16.ΚΑΤΙ ΚΑΤΙΝΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ BLOG ΒΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ...ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ε.ΜΕ.ΚΑ.Β.(ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ).ΟΠΟΤΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ...
DUCK ROGERS