14 Απριλίου 2011

Χρήστος Σταϊκούρας - Για την αναγκαιότητα επίσπευσης των εργασιών κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στον Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 13 Απριλίου 2011

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 13.04.2011 Ερώτηση προς τα Υπουργεία Πολιτισμού & Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, αναφορικά με την αναγκαιότητα επίσπευσης των εργασιών κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στον Άγιο Κωνσταντίνο του Ν. Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του:

«Στη Δημοτική Κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου[.....]

του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, έχουν διακοπεί, εδώ και μήνες, οι εργασίες κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων.

Μάλιστα, σε συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο της πόλης έχουν παγώσει τα έργα καθώς έχουν ανακαλυφθεί αρχαιολογικά ευρήματα.

Όπως διαπιστώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αν και είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, εδώ και 45 ημέρες φαίνεται πως έχουν σταματήσει. Η διακοπή των εργασιών έχει προκαλέσει μια χαώδη κατάσταση ειδικά στο κέντρο, όπου ο δρόμος είναι αδιάβατος και ο χώρος των ανασκαφών αποτελεί εστία μόλυνσης.

Επιπρόσθετα, οι επαγγελματίες της περιοχής εκτιμούν ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από αυτή την κατάσταση, θα αποτελέσουν ένα ακόμη εμπόδιο, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεών τους, τόσο εν όψει του Πάσχα όσο και, έπειτα, της θερινής περιόδου».

Ο κ. Σταϊκούρας ερωτά τα αρμόδια Υπουργεία τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα Υπουργεία προκειμένου να επισπευσθούν οι εργασίες κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην εν λόγω περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o staikoyras olo malakies lei.....

Ανώνυμος είπε...

ekane erwthsh h Tonia kai etrexe na kanei ki aytos giati tou eipan oti den noiazetai