15 Απριλίου 2011

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε βαρύ κλίμα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανακοινώνονται νέα μέτρα ύψους 23 δισ. ευρώ για το 2012 - 2015
Εν μέσω κλίματος εσωστρέφειας και έντονου προβληματισμού στο κυβερνών κόμμα συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, το υπουργικό Συμβούλιο για τα νέα μέτρα, ύψους 23 δισ. ευρώ, της περιόδου 2012 - 2015.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, η μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και στοχευμένες κοινωνικές παροχές θα είναι οι βασικοί άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 - 2015.

Την ίδια ημέρα, στη 1 το μεσημέρι, θα[.....]

συνεδριάσει υπό τον κ. Παπανδρέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αργά το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο. Οι συνεδριάσεις αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα καθώς έχει το κλίμα μεταξύ υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, με νεώτερο κρούσμα την έντονη κριτική της Βάσως Παπανδρέου στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.

Ενδεικτική του άσχημου κλίματος ήταν η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, το οποίο ενημέρωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και Εργασίας Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνης.

Τα μέλη του άσκησαν έντονη κριτική για τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στο εισόδημα των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή, ενώ απαίτησαν να υπάρξει ευκρινές σχέδιο, με χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

oso perissotero kathonte toso xeirotera gia autous!na fygoyn kai ta 300 lamogia kai na mas afisoun isixous! ousttt......