21 Απριλίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση - Πόσα χρωστάει η περιφέρεια για τα έργα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία,20/4/2011.


Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
κ. Κλέαρχο Περγαντά.

Μπήκαμε ήδη στον 4ο μήνα που λειτουργεί η Περιφερειακή Διοίκηση και φυσικά θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα οικονομικά δεδομένα, με βάση τα οποία λειτουργεί η Περιφέρεια.
Θα έπρεπε να γνωρίζουμε τις οικονομικές της υποχρεώσεις για έργα που έγιναν και παραμένουν απλήρωτα, για έργα που συνεχίζονται και φυσικά το αν υπάρχουν ή όχι περιθώρια προγραμματισμού για νέα έργα.
Θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα χρέη που έχουν οι επιμέρους περιφερειακές ενότητες από τα προηγούμενα έτη.
Έτσι θα ήταν δυνατή η διατύπωση και συγκεκριμένων οικονομικών αιτημάτων για την επιχορήγηση μας από τον κρατικό προυπολογισμό. Θα μπορούσαν να αναπτυχθούν διεκδικήσεις.
Ο προυπολογισμός που ψηφιστηκε όπως ψηφίστηκε, σύμφωνα με[.....]

τις οδηγίες του Υπουργείου, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν αποσαφήνισε τα συγκεκριμένα θέματα. Πέρασε, για να καλυφθούν οι τύποι και όχι η ουσία. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην Περιφερειακή Διοίκηση για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αναγκών του λαού που οξύνονται και αυξάνονται.
Την ίδια ώρα λόγω και της οικονομικής κρίσης, που θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες του λαού, ο προυπολογισμός δημοσίων επενδύσεων δεν προβλέπεται να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια.
Δεν προβλέπονται, επίσης, πιστώσεις αναγκαίες για να εξασφαλισθεί η λεγόμενη εθνική συμμετοχή σε ευρωπαικά προγράμματα που παραμένουν ανοιχτά.
Ασαφείς και αδιευκρίνιστες παραμένουν και οι όποιες δυνατότητες υπάρχουν γύρω από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, που η διαχείριση του βρίσκεται κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της εποπτεύουσας αρχής.
Η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί την Περιφερειακή διοίκηση σε απραξία και αναποτελεσματικότητα. Την υποβαθμίζει.
Την ίδια στιγμή την εξωθεί να βρεί πόρους στρεφόμενη στην φορολόγηση του λαού, στην εμπορευματοποίση των υπηρεσιών της και στην ουσιαστική διασύνδεση της με το ιδιωτικο κεφάλαιο που ενδιαφέρεται για κέρδη.
Σε αυτές τις συνθήκες δεν θέλουμε να καταγράψουμε απλά την διαφωνία μας. Θέλουμε να κατανοήσει ο λαός το πρόβλημα και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.
Γι’ αυτό ζητάμε να γίνει ειδική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ - ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μ.Μ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: