15 Απριλίου 2011

Χρήστος Σταϊκούρας - Για την ομαλή έναρξη λειτουργίας των ιαματικών πηγών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 14 Απριλίου 2011

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 14.4.2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφορικά με την έγκαιρη και ομαλή έναρξη λειτουργίας των ιαματικών πηγών στο Δήμο Λαμιέων του Ν. Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του:

«Κάθε χρόνο η έναρξη της περιόδου λουτροθεραπείας στα Ιαματικά[.....]

Λουτρά Υπάτης και Θερμοπυλών, που υπάγονται στο Δήμο Λαμιέων, ορίζεται για την 1η Ιουνίου. Πέρυσι, είχε υπάρξει καθυστέρηση σχεδόν 2 μηνών στην έναρξη της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών.
Ως γνωστόν, οι λουτροπηγές της Φθιώτιδας φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και αποτελούν το βασικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Η όποια καθυστέρηση ή δυσλειτουργία επιδρά αρνητικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία».
Εν όψει της έναρξης της νέας λουτρικής περιόδου και με σκοπό την αποφυγή της περσινής πολύμηνης καθυστέρησης, που επέδρασε ανασταλτικά στην οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής και των κατοίκων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη και ομαλή έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Υπάτης και Θερμοπυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: