21 Απριλίου 2011

Χρήστος Σταϊκούρας - σχετικά με τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Λοκρίδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία, 20 Απριλίου 2011

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέχεια της υπ’ αρίθμ. πρ. 12385/2-3-11 ερώτησής του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της υπ’ αριθ. πρ. 7017/4/12831/21-3-11 απάντησής του, επανέρχεται στο θέμα της εγκληματικότητας στη Λοκρίδα, καθώς αυτή παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του:
«….στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας εφαρμόζεται το μέτρο[.....]

της δίκυκλης αστυνόμευσης (Ομάδα «ΔΙ.ΑΣ»), ενώ η πραγματικότητα είναι πως το μέτρο αυτό εφαρμόζεται μόνο στην πόλη της Λαμίας και όχι στην περιοχή της Λοκρίδας. Είναι προφανές πως οι ολιγάριθμοι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης δεν επαρκούν για να αστυνομεύσουν ολόκληρη την επαρχία Λοκρίδας, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στην Αττική και η εγκληματικότητα αποδεδειγμένα πλέον «μεταφέρεται».
Ενδεικτικό του κλίματος ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής είναι το δημοσίευμα-ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (17-4-11), σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυρτώνης του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρεία security, έναντι 21 ευρώ την ημέρα.
Δεδομένης της κατάστασης ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο αν θα υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ώστε μέρος αυτής να διατεθεί στην περιοχή Λοκρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: