07 Οκτωβρίου 2010

ΚΚΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στον Νομό Φθιώτιδας είναι το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων και οι κορόνες κατά του μνημονίου, που αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη.
Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς με τις τοποθετήσεις του στην περιοδεία που έκανε στην Φθιώτιδα αλλά και στην ομιλία του στην Λαμία υπεραμύνθηκε της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν και κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε από τις χθεσινές του δηλώσεις είτε τις προτάσεις του για την αγροτική οικονομία, είτε την πρόταση του για το ξεπούλημα ουσιαστικά της δημόσιας περιουσίας με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος. Επί της ουσίας είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει με ακρίβεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», με σαφή στόχο να αποφύγει το «μαύρισμα» στις επικείμενες εκλογές.
Την ίδια στιγμή συνέχισε την υποκριτική κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το μηχανισμό στήριξης της τρόικας . Όλο αυτό το διάστημα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν να περιορίσουν τη συζήτηση γύρω από το μνημόνιο. Για το αν μπορούσε κανείς να το αποφύγει ή αν μπορούσε αυτό να ήταν καλύτερο. Θέλουν ουσιαστικά να βγάλουν λάδι τη στρατηγική τους, η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στη λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την συνολική τους πείρα όλα αυτά τα χρόνια γιατί ο αγώνας εναντίον του μνημονίου έχει αποτέλεσμα μόνο όταν κοιτάξει μπρος σε ριζικές αλλαγές στο πεδίο της οικονομίας και της εξουσίας. Σε αυτά τα πλαίσια η μόνη ψήφος που θα δώσει αυτή την προοπτική είναι η ψήφος στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: