30 Οκτωβρίου 2010

Να πάω να ψηφίσω ?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πολλές φορές, συναντώ νέους αλλά και μεγαλύτερους ανθρώπους και συζητώ μαζί τους για τις εκλογές και όλο αυτό το πανηγύρι που γίνεται συχνά πυκνά.

Κάποιοι εξ αυτών, καταθέτουν μια ενδογενής αποστροφή και μια σαφή απροθυμία στο να συμμετέχουν, τρόπο τινά, σε όλη αυτήν την διαδικασία των εκλογικών αναμετρήσεων που εκφράζεται με το περίφημο ’δεν πάω να ψηφίσω’.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη πρακτική για να δείξουμε την αδιαφορία μας στον Α τοπικό υποψήφιο, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, στο εκλογικό σύστημα και στην ψωροκώσταινα (την έρμη την Ελλάδα).

Το δημοκρατικό δικαίωμα, και παράλληλα η ιερή θα τολμούσα να πω υποχρέωση της ψήφου, που λαοί και λαοί αιματοκυλίστηκαν στο όνομα της (εμείς οι Έλληνες κάτι έχουμε να πούμε παραπάνω στο θέμα) είναι πράξη συμμετοχής αλλά και συνυπευθυνότητας στις αποφάσεις.

Νομίζω ότι πρέπει να το δούμε λίγο ποιο ώριμα το θέμα.
Σαφώς και δεν υπάρχει τέλειος υποψήφιος δήμαρχος και τέλειος συνδυασμός.
Σίγουρα όμως υπάρχει το λιγότερο κακό και το λιγότερο ’λαμόγιο’ (δανείζομε την λέξη από τα τόσα και τόσα σχόλια σας για τους υποψηφίους).
Η προσέγγιση του ’τους βάζω όλους σε μια ευθεία και τους πυροβολώ’ είναι ισοπεδωτική, δείχνει άρνηση στην βούληση του να βοηθήσουμε (λέγοντας την άποψη μας και ψηφίζοντας) να φτιάξουν τα πράγματα ή έστω απλά να γίνουν καλύτερα και τέλος μας κατατάσσει σε αυτούς που σκουπίζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι για να μην το βλέπουμε(αλλά δυστυχώς αυτό ως δια μαγείας δεν εξαφανίζεται)

Η πρακτική του ’δεν συμμετέχω και δεν με ενδιαφέρει’ δεν είναι η ωριμότερη προσέγγιση στο θέμα κατά την προσωπική μας άποψη.

Διαφορετικά θα αποφασίσουν οι άλλοι αντί για εμάς, (για εμάς) και προσωπικά, δεν ξέρω κανέναν που να του αρέσει να αποφασίζουν οι άλλοι για αυτόν…

Πείτε την γνώμη σας! Ψηφίστε!
Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς!

Με τιμή ο Blogger

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πας να ψηφίσεις ΑΛΛΑ να είσαι πολύ προσεκτικός ποιόν θα ψηφίσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μακρια απο ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΑΤΑΓΙΑ, ΤΣΩΚΟ, ΚΕΒΑΛΑ, ΤΣΕΚΙΝΗ, κλπ. ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ είναι ντροπή τους που έχουν το θράσος και είναι υποψήφιοι
ΦΤΥΣΤΕ τους
ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟΥΣ ΑΡΠΑΓΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Να σας δώσω τη δική μου οπτική, γιατί κι εγώ πολλές φορές νιώθω έτσι. Έχουμε φτάσει σε σημείο να αμφιβάλλουμε για την ίδια μας την κρίση, επειδή 99% και σε προηγούμενες εκλογές ψηφίσαμε λάθος! Αυτό, τώρα μας δημιουργεί διάφορα "υπαρξιακά" γιατί μέσα μας γνωρίζουμε ότι κάπως υστερόβουλα κι οι ίδιοι "καταθέταμε" την ψήφο μας. Κάτι πιο ιδιαίτερο θέλαμε από δω κάτι λίγο από κει, λες και τα γενικότερα μεγάλα προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί πολλάκις! Καθαριότητα- θέματα δημόσιας υγείας- εκπαίδευση- μετακίνηση- δράση συλλόγων. Αλλά μπροστά σ'αυτά ακόμη κι αν υπήρχε υποψήφιος που διέθετε ορισμένα προσόντα, πόσες φορές δεν υποκύψαμε στην ιδιοτέλεια και στο φασισμό του να ψηφίσουμε έναν ΑΝΙΚΑΝΟ για να εξακολούθουμε να παίρνουμε 450 ευρώ? (μιλώ είτε για Γαλαξία είτε για σύμβαση Δήμου). τι θα γινόταν δηλαδή, θα έμενε χωρίς προσωπικό το Σ.Μ. ή ο Δήμος? Μας τσούζει όμως ότι ίσως δεν ήμασταν εμείς οι "εκλεκτοι". Αυτό είναι πάντα το πρόβλημά μας. Δε κοιτάμε να βελτιώσουμε την ποιότητά μας, τα προσόντα μας αλλά πώς θα γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Με ελπίδα στους νέους ανθρώπους ψηφοφόρους και υποψηφίους...

Ανώνυμος είπε...

ο Αντωνιου είναι επικίνδυνος για το μέλλον του τόπου μας.ΕΛΕΟΣ πια,δώστε να το καταλάβουν όλοι!!!!!έχω βγει από τα ρούχα μου πλέον με αυτά που βλέπω κ ακούω!!!!!!!!!ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ έστω για μια φορά όλοι οι πολίτες τον τόπο σας κ μαυρίστε τους!!!!!!!