07 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Κλ. Περγαντά στη Λαμία 07-10-010

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γραφείο Τύπου
07-10-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Λαμία επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος αρχικά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας συναντήθηκε το πρωί με τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια: του Συλλόγου Νεφροπαθών, του Συλλόγου Αναπήρων και του Συλλόγου Παραπληγικών. Ακολούθως το μεσημέρι ο κ. Περγαντάς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Συλλόγους Νεφροπαθών, Αναπήρων και Παραπληγικών ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της προσβασιμότητας.
«Πρέπει όλοι συντονισμένα να κινηθούμε προς [.....]

την κατεύθυνση υλοποίησης μιας πολιτικής που θα διασφαλίζει όχι μόνο την εύκολη πρόσβαση αλλά γενικότερα ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς.
Παράλληλα τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης του πέτρινου κτηρίου του Νοσοκομείου της Λαμίας που μπορεί να συμβάλει στην λειτουργία του αλλά και στη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Επίσης συζητήθηκε και το γενικότερο ζήτημα που αφορά στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Ακολούθως κατά την συνάντηση του κ. Περγαντά με το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας κυριάρχησαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έργα υποδομής τα οποία θα συμβάλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική γεωργία. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς έκανε λόγο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανάγκες της αγροτικής οικονομίας.
Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα μείωσης του κόστους στις άδειες χρήσης νερού, η απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την χορήγηση άδειας για ποιμνιοστάσια ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κτηνοτρόφοι καθώς επίσης και το μείζων ζήτημα της παράνομης ελληνοποίησης προϊόντων η οποία όπως τόνισε ο κ. Περγαντάς μπορεί να αντιμετωπιστεί με συχνούς και αυστηρούς ελέγχους.
Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις από αγρότες φωτοβολταϊκών συστημάτων τα μέλη της ΕΑΣ τόνισαν την ανάγκη δίκαιης φορολογικής μεταχείρισης χαρακτηρίζοντας απαγορευτική για τις επενδύσεις την υψηλή φορολόγηση με 40% .
Τέλος το Δ.Σ. της ΕΑΣ επεσήμανε την ανάγκη ένταξης της κεντρικής Φθιώτιδας στο πρόγραμμα απονιτροποίησης για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: