03 Οκτωβρίου 2010

4η Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ
Υποψήφιος δήμαρχος

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων σήμερα και η πραγματικότητα της Λαμίας διαψεύδει οποιοδήποτε μεγαλόστομο μήνυμα για την σημερινή ημέρα. Ζούμε σε μια πόλη που αποδεικνύει τον πολιτισμό της και την ανθρωπιά της με δεκάδες αδέσποτα, ταλαίπωρα ζώα, με συνεχείς κακοποιήσεις σε βάρος των ζώων, με συνθήκες εγκλεισμού σ’ ένα ‘’κυνοκομείο’’ που κατ' όνομα είναι καταφύγιο ζώων. Κανένας υπεύθυνος σε αυτή την πόλη δεν δίνει σημασία σε αυτό που γίνεται δίπλα μας, παρ' όλες τις δεσμεύσεις, τις κατ’ επανάληψη εξαγγελίες και τις εορταστικές ανακοινώσεις.

Αδιαφορούν και όπως πάντα αρνούνται να εφαρμόσουν την Νομοθεσία, για την εξυγίανση και εύρυθμη λειτουργία του επικίνδυνου για τα αδέσποτα Δημοτικού Καταφυγίου, για την σήμανση των ζώων με “τσίπ”, για τον έλεγχο των ιδιωτικών κυνοκομείων της περιοχής μας, για την αυστηρή τιμωρία όσων κακοποιούν και θανατώνουν ζώα, για την συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας στον έλεγχο και την τήρηση των νόμων και για τη εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των δημοτών μας σε θέματα φιλοζωίας, επιτείνοντας και διαιωνίζοντας το πρόβλημα χρόνια τώρα.

Λογικό άλλωστε. Τί αξία μπορεί να εχει ένα ζώο που δεν ψηφίζει; Ή μήπως[.....]

σε εποχές κρίσης εχει προτεραιότητα ο άνθρωπος;
Σε μια πολιτισμένη χώρα που διατείνεται πως έδωσε τα ‘’φώτα’’ σε όλο τον κόσμο υπάρχει και μέριμνα σε όλους. Επειδή θέλουμε να λεγόμαστε Άνθρωποι.
Κι αν δεν μας συγκινεί το δράμα του ζώου που αφήνεται έρμαιο στους δρόμους, τουλάχιστον ας εφαρμόσουμε τους νόμους της Πολιτείας, που οφείλουμε να σεβόμαστε.

Ας δουλέψουμε στην αλλαγή συνειδήσεων, στην ευαισθητοποίηση μέσω της παιδείας και παρεμβάσεων στα σχολεία. Γιατί πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα αδέσποτα, που χαλούν την αισθητική κάποιων, δεν έγιναν μόνα τους. Οι άνθρωποι τα καταδίκασαν αλλά και οι Άνθρωποι μπορούν να τα βοηθήσουν.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας με συνεχείς παρεμβάσεις θα προσπαθήσει για τις απόψεις και τις θέσεις της ''Προτάσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην Λαμία'' απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή η οποία έως σήμερα αρκείται σε διαπιστώσεις, ευχολόγια και ανούσια μηνύματα του Κου Κοτρωνιά κάθε χρόνο την 4η Οκτωβρίου.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: