16 Σεπτεμβρίου 2009

Με υπογραφή Παπούλια η απόσυρση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επισπεύδονται οι ρυθμίσεις που έμειναν σε εκκρεμότητα λόγω
της προκήρυξης των εκλογών



Υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανση (μέσω της απόσυρσης παλαιών ΙΧ), το «πάγωμα» των πλειστηριασμών, καθώς και την καταβολή ΦΠΑ σε δόσεις. Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας υπέγραψε και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ρυθμίζει τις μετατάξεις και τα συνταξιοδοτικά θέματα περίπου 40.000 εργαζομένων στην «Ολυμπιακή Αεροπορία».

Για να παραμείνουν σε ισχύ οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ψηφιστούν από τη νέα Βουλή εντός 40 ημερών από τη συγκρότησή της σε σώμα.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης περιλαμβάνει εκτός από το μέτρο της απόσυρσης, την καθιέρωση των λεγόμενων «περιβαλλοντικών» τελών κυκλοφορίας, καθώς και την εφαρμογή «πράσινου» δακτυλίου.

Με τη δημοσίευση της πράξης στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως θα εκδοθούν ταυτόχρονα και τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις. Οι δύο πρώτες που αφορούν τα περιβαλλοντικά τέλη και την απόσυρση θα εκδοθούν από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ η τρίτη για τον πράσινο δακτύλιο θα εκδοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ ξεκινάει η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης.

Όφελος μέχρι 2.200 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι το όφελος από την απόσυρση ανά κατηγορία αποσυρόμενου επιβατικού ΙΧ είναι το εξής:
• έως 900 κ.εκ. 500 ευρώ
• 900-1.400 κ.εκ. 1.000 ευρώ
• 1.400-2.000 κ.εκ. 1.500 ευρώ
• 2.000-2.400 κ.εκ. 1.800 ευρώ
• 2.400+ κ.εκ. 2.200 ευρώ

Μάλιστα υπάρχει και επιπλέον όφελος που φτάνει τα 1.000 ευρώ για την αγορά νέου οχήματος προδιαγραφών EURO4 ή EURO5.

Τα αυτοκίνητα που ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν να αποσυρθούν ανήκουν στις κλάσεις Β, Γ και Δ, δηλαδή είναι εκείνα που έχουν κυκλοφορήσει έως τις 31/12/2004

skai.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TA OIKONOMIKA TOY KRATOYS EINAI XALIA KAI AYTOI EPIDOTOYN APOSIRSH ,POSO SYNALAGMA THA FIGEI GIA EISAGOGH AYTOKINHTON ,TI SYFERONTA KAI POION YPHRETEI H APOSYRSH