22 Σεπτεμβρίου 2009

Τόνια Αντωνίου: Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-9-2009 (β)

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Μαλεσίνα η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου κάλεσε τους πολίτες να στείλουν σε αυτές τις εκλογές το μήνυμα, ότι ο τόπος μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να ξεπεράσει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, στην οποία καταδίκασε το νομό και την περιοχή της Λοκρίδας, η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας και θα το πετύχουμε με τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε η υποψήφια βουλευτής και ανέλυσε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Η κυρία Αντωνίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή καθήλωση της περιοχής, φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση στην οικοδομική δραστηριότητα και την ύφεση στον τουρισμό, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελεί πηγή σημαντικού πλούτου. Η οικολογική κρίση του Μαλιακού που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να χειριστεί, ούτε ουσιαστικά με τη λήψη μέτρων, ούτε και επικοινωνιακά, αφού οι Υπουργοί κρύβονταν, αποτέλεσε ένα επιπλέον πλήγμα για την περιοχή και αναδεικνύει σήμερα, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα σέβεται το περιβάλλον και θα το αξιοποιεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα για κάθε τόπο.
Σε σχέση με τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής, η κυρία Αντωνίου αφού μίλησε για την ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης Καραμανλή και την αδιαφορία για τις ανάγκες των αγροτών, ανέφερε ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες η εφαρμογή ενός νέου εθνικού σχεδίου για την αγροτική οικονομία, η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, αλλά και η στήριξη του αγρότη και του νέου αγρότη από το κράτος, για να μπορέσει να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προσφέρει το μοντέλο της πράσινης οικονομίας.
Στην συνέχεια μίλησε για έργα υποδομής απαραίτητα για την περιοχή, που όμως εγκαταλείφθηκαν από την απερχόμενη κυβέρνηση, όπως ο δρόμος Αταλάντη-όρια νομού, που δεν κατασκευάστηκε παρότι υπήρχαν εξασφαλισμένοι πόροι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπενθύμισε μάλιστα ότι όλα αυτά τα χρόνια η ίδια είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις στη βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το συγκεκριμένο έργο, αλλά από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία απάντηση. Όμως θυμήθηκαν ξαφνικά αυτό το έργο τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο, όταν πια έχει τελειώσει ο χρόνος τους στην εξουσία.
Τέλος, η κυρία Αντωνίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ΛΑΡΚΟ και την απαξίωση της εταιρείας, ως συνέπεια των σκανδάλων και των κυβερνητικών επιλογών που είχαν τελικό στόχο το ξεπούλημα της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα ήταν να θρηνήσουμε πολλές φορές ανθρώπινα θύματα από εργατικά ατυχήματα, ενώ οι υπεύθυνοι δεν είχαν καν την ευθιξία να παραιτηθούν, επισήμανε η κ. Αντωνίου, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης, την πάταξη του φαινομένου της ενοικίασης εργαζομένων και την αλλαγή των σημερινών συνθηκών εργασίας που θυμίζουν μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: