29 Σεπτεμβρίου 2009

Πείτε μας, Πόσο "πράσινος/η" είστε; Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου απαντά

Αναρτήθηκε από… Unknown

Στις 19/9/2009 προτείναμε στους υποψηφίους/ες όλων των κόμματων να μας πουν πόσο «πράσινοι» είναι και τι κάνουν για να προστατεύσουν το περιβάλλον. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λάβαμε τις πρώτες απαντήσεις από την κ. Τόνια Αντωνίου, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και Υποψήφια Βουλευτή Φθιώτιδας. Την ευχαριστούμε πολύ και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον εκλογικό αγώνα.

Υπενθυμίζω τις ερωτήσεις που θέσαμε στους υποψηφίους βουλευτές.
  1. Ποιο είναι το κύριο μέσο μετακίνησης σας;
  2. Πόσο ανακυκλώνετε στην καθημερινή σας ζωή;
  3. Ποια περιβαλλοντολογικά προγράμματα έχετε στηρίξει η θα στηρίξετε αν εκλεγείτε, στο νομό σας;
  4. Πόσο διαφημιστικό υλικό (χαρτί η/και πλαστικό) τυπώσατε κατά την προεκλογική σας περίοδο;
  5. Πόσο από αυτό το υλικό προερχόταν από ανακυκλώσιμα υλικά;

Ελπίζουμε να λάβουμε απαντήσεις από περισσότερους υποψηφίους/ες, όλων των κομμάτων σε όλη την επικρατεια, ακόμη και μετά τη λήξη των εκλογών στις 4/10. Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στο email athna11@hotmail.com

Οι απαντήσεις της κ. Αντωνίου και όποια άλλη λάβουμε θα εμφανιστούν στις ιστοσελίδες: Athena, Καμένα Βούρλα, The Top Leader.

Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε περισσότερο αυτή την προσπάθεια, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς, ώστε να γίνουν πιο υπεύθυνοι και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την επίδραση που έχουν στο περιβάλλον. (οικολογικό αποτύπωμα). Oσοι bloggers επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο email επικοινωνήστε μαζί μας στο email athna11@hotmail.com

Αθηνά Δράκου

Ακολουθούν οι απαντήσεις της κ. Τόνιας Αντωνίου.


ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Ποιο είναι το κύριο μέσο μετακίνησης σας;
Το αυτοκίνητό μου είναι υβριδικό και το χρησιμοποιώ για τις μετακινήσεις μου μεταξύ Αθήνας και Φθιώτιδας.

Πόσο ανακυκλώνετε στην καθημερινή σας ζωή;
Το γραφείο μου στην Αθήνα συμμετέχει ενεργά και καθημερινά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικού του Δήμου Αθηναίων.

Στην προσωπική μου ζωή προσπαθώ να ανακυκλώνω, αλλά δεν υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, λόγω περιορισμένης εφαρμογής τέτοιων προγραμμάτων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ποια περιβαλλοντολογικά προγράμματα έχετε στηρίξει η θα στηρίξετε αν εκλεγείτε, στο νομό σας;
Η κοινοβουλευτική μου δράση για το περιβάλλον έχει ως εξής:

Από τις αρχές του 2005 μέχρι και τον Ιούλιο του 2009, έχω καταθέσει συνολικά 62 «Ερωτήσεις» και «Επίκαιρες Ερωτήσεις» προς τους αρμόδιους Υπουργούς (ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών) για θέματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ορισμένες δεν υπήρξαν καθόλου απαντήσεις, παρά την επιμονή μου με την επανακατάθεση των Ερωτήσεων. Σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις οι απαντήσεις ήταν ανεπαρκείς, ασαφείς ή ακόμα και ψευδείς και απαράδεκτες. Όλες οι Ερωτήσεις και οι απαντήσεις δόθηκαν στη δημοσιότητα, μαζί με την κριτική μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Τα θέματα στα οποία αναφέρονταν οι Ερωτήσεις μου ήταν τα ακόλουθα:

- Λήψη μέτρων και ενημερωτική εκστρατεία για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων
- Έλεγχοι στα σχολικά κτήρια του νομού Φθιώτιδας για την ύπαρξη αμιάντου και ενέργειες για την απομάκρυνσή του
- Αμιαντοσωλήνες στο Καλαπόδι
- Πρόβλημα καθαριότητας των δρόμων που οδηγούν σε αρχαιολογικούς χώρους
- Μέτρα καταπολέμησης του θορύβου και εφαρμογή οδηγίας της Ε.Ε.
- Διαχείριση απορριμμάτων
- Χρησιμοποίηση σκύρων με αμίαντο σε έργα επίστρωσης γραμμών του ΟΣΕ
- Η ρύπανση από τη ΛΑΡΚΟ και το πρόβλημα με την σκουριά
- Δανειοθάλαμοι λήψης υλικών για τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο νομό Φθιώτιδας (αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ και σιδηρόδρομος ΠΑΘΕ)
- Ένταξη περιοχών του νομού Φθιώτιδας σε προγράμματα αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης
- Aντιπλημμυρικά έργα στο νομό και στην ΠΑΘΕ
- Ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις για τον φυσικά παραγόμενο καπνό από ατομικές επιχειρήσεις, οικογενειακής – οικοτεχνικής μορφής
- Έργα του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και προστασία του περιβάλλοντος
- Καθυστέρηση των έργων προστασίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Διάθεση νοσοκομειακών αποβλήτων Νοσοκομείου Λαμίας
- Ενέργειες και μέτρα για να σταματήσει η συστηματική καταστροφή του Παρνασσού από την ραγδαία οικοδομική δραστηριότητα
- Κατασκευή ΧΥΤΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Επιδότηση βιολογικής καλλιέργειας Αγριοαγκινάρας στο Μέτρο 3.1. «Βιολογική Γεωργία».
- Χρηματοδοτήσεις έργων δασοπροστασίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Αποτροπή της λειτουργίας μονάδας της ΔΕΗ με τη χρήση λιθάνθρακα στο Δήμο Οπουντίων
- Καταστροφικές και επικίνδυνες αμμοληψίες στον ποταμό Ασωπό
- Ρύπανση Σπερχειού
- Εργα αντιπυρικής προστασίας του Νομού Φθιώτιδας
- Αποτροπή του παροπλισμού πλοίων στο λιμάνι της Στυλίδας
- Περιβαλλοντική κρίση στο Μαλιακό Κόλπο και κυβερνητικές ευθύνες
- Διαχείριση του υδάτινου δυναμικού στο νομό Φθιώτιδας
- Διαχείριση, προστασία και ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών πόρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Καταπάτηση δημόσιας έκτασης στο νομό Φωκίδας με την ανοχή της κυβέρνησης
- Λειτουργία λατομείων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (κοινή ερώτηση με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια)
- Λειτουργία βιολογικών καθαρισμών (Π.χ. Καμένων Βούρλων)
- Έλεγχοι εκπομπής καυσαερίων και έλεγχοι από ΚΤΕΟ των λεωφορείων της ΕΘΕΛ στην Αθήνα.

Επίσης, έχω θέσει πολλά από τα ανωτέρω ζητήματα σε ομιλίες μου στη Βουλή, στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική απέναντι στο περιβάλλον και για ανοχή απέναντι στις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (εθνικής και κοινοτικής) στο νομό μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν ισχυρά συμφέροντα και πελατειακές σκοπιμότητες.

Δυστυχώς σε αυτόν τον αγώνα μου δεν βρήκα ποτέ συμπαράσταση από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από παράγοντες της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που ανήκαν στο κυβερνόν κόμμα και οι οποίοι σιωπούσαν ή ακόμα και συμμετείχαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στο έγκλημα εις βάρος του περιβάλλοντος.

Ως κυβερνητικός βουλευτής θα συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων και να ελέγχω την κυβέρνηση χωρίς να βάζω το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης και την αντικατάστασή του από ένα άλλο μοντέλο που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, είναι για μας το κεντρικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια και η εγγύηση ότι, σε κάθε τομέα άσκησης πολιτικής, η προστασία του περιβάλλοντος θα αποτελεί μια βασική προϋπόθεση και ρήτρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας που κυβερνητικό κόμμα θα εφαρμόσει «πράσινη» πολιτική.

Πόσο διαφημιστικό υλικό (χαρτί η/και πλαστικό) τυπώσατε κατά την προεκλογική σας περίοδο;
Τύπωσα ένα μόνο διαφημιστικό φυλλάδιο (τρίπτυχο μικρού μεγέθους) σε 40.000 κομμάτια, 2.500 φακέλους, 10.000 προσκλήσεις σε ομιλίες και 500 αφίσες (για χρήση σε εσωτερικούς χώρους). Επίσης χρησιμοποίησα 2 banners και 2 πανώ για ανάρτηση σε εσωτερικούς χώρους.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, το προεκλογικά φυλλάδια που τύπωσα είναι μειωμένα κατά 20% και μικρότερου μεγέθους, οι αφίσες λιγότερες κατά 500 (εκ των οποίων οι 250 μικρού μεγέθους) οι φάκελοι είναι λιγότεροι κατά 17.500 και οι προσκλήσεις λιγότερες κατά 10.000. Δεν έκανα ταχυδρομική αποστολή εντύπων και προσκλήσεων σε όσους μένουν στο νομό, αλλά όλο το υλικό μοιράστηκε χέρι χέρι από εθελοντές κατά τις περιοδείες μου, ενώ δεν τύπωσα καθόλου κάρτες με στοιχεία επικοινωνίας.

Πόσο από αυτό το υλικό προερχόταν από ανακυκλώσιμα υλικά;
Τα φυλλάδια, οι φάκελοι, οι προσκλήσεις και οι αφίσες ήταν από χαρτί, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο. Δεν χρησιμοποίησα ανακυκλωμένο χαρτί, γιατί το κόστος ήταν πολύ υψηλότερο (σχεδόν 50%) και δεν μπορούσα να ανταποκριθώ σ’ αυτό.
Τα 2 banners και τα 2 πανώ κατασκευάστηκαν από βιοδιασπώμενο πλαστικό και χρησιμοποιήθηκαν eco-solvent μελάνια, όπως και για τις αφίσες.



Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: