19 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες κλείνουν πάλι τους δρόμους

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συνεδριάζουν στην Λαμία οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών όλης της χώρας

Την απόφασή τους να κλείσουν την Ελλάδα σε κομβικά σημεία του εθνικού άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης κατέθεσαν για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών που σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν στην Αλαμάνα κοντά στη Λαμία

Αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία αλλά και την Αργολίδα εκτιμούν ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν αύριο το μεσημέρι θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.
Στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών συζητούν τους τρόπους διασφάλισης της ενότητας ενώ δεν πέρασε χωρίς να σχολιαστεί η απουσία των «στρατηγών του κάμπου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλες τις άλλες περιοχές κοιτούσαν προς την πλευρά της Λάρισας, αφού από τη συγκεκριμένη συνάντηση απουσίαζε ο κ. Κοκκινούλης ενώ δεν έκρυψαν και τη διαφωνία τους σε δηλώσεις του που προσδιόριζε σε 500 εκατ. € το οικονομικό κόστος των αιτημάτων.
Όπως αποφασίστηκε από αύριο το μεσημέρι τα τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί σε αρκετά κομβικά σημεία των νομών θα κινηθούν με κατεύθυνση τον εθνικό δρόμο.

Οι αγρότες από τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό με 400 περίπου αγροτικά μηχανήματα θα αποκλείσουν την εθνική οδό στον κόμβο του Κάστρου της Βοιωτίας στο ύψος του 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
Οι συνάδελφοί τους από τα χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό ανάμεσα στη Δαύλεια και την Ελάτεια.
Ένα δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό θα δημιουργήσουν οι αγρότες από τη Φθιώτιδα και το Δομοκό στο ύψος της Αλαμάνας στο 208 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αγρότες από την περιοχή των Λιβανατών και της Αταλάντης έχουν αποφασίσει να στήσουν το δικό τους μπλόκο στο ύψος των Λιβανατών στο 146 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας αλλά ωστόσο μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη κίνηση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της συντονιστικής επιτροπής οι αγρότες από τα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από το νομό Μαγνησίας για να φτάσουν στις Μικροθήβες και να αποκλείσουν τον κόμβο. Οι αγρότες εξάλλου από την Λάρισα θα κινηθούν προς τα Τέμπη για να αποκλείσουν εκεί την εθνική οδό ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνάδελφοι τους αγρότες από την Καρδίτσα και τη Λάρισα έχουν συγκεντρωθεί από σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών στην εκπροσώπηση όλων των σημείων όπου θα στηθούν μπλόκα με αγροτικά μηχανήματα σε μια ενιαία συντονιστική επιτροπή με πανελλαδικό χαρακτήρα η οποία θα συντονίζει το σύνολο των ενεργειών και θα αποτελεί το κατεξοχήν όργανο διαχείρισης των κινητοποιήσεων.

LamiaNews

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: