20 Ιανουαρίου 2009

Στη δικαιοσύνη θα πρέπει να δικαιολογήσει τις αδιαφανείς αναθέσεις έργων και υπηρεσιών σε κολλητούς του ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Υποχρεωμένος να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων που είχε την ιδέα να κάνει κατάτμηση σε αρκετά έργα του δήμου του και να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις.

Μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στα χέρια των εισαγγελικών αρχών ενεργοποίησε τη διαδικασία του ελέγχου η οποία για μεν τη δικαιοσύνη ξεκίνησε μέσα από την προκαταρτική εξέταση ενώ στο διοικητικό επίπεδο υπάρχει αίτημα της εισαγγελικής αρχής να ελέγξουν συνολικά το δήμο οικονομικοί επιθεωρητές.

Σήμερα το πρωί έχουν κληθεί να καταθέσουν στον Ειρηνοδίκη Μώλου τόσο ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων όσο και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που πήραν αυτές τις αποφάσεις.
Ειδικότερα έχουν κρηθεί να καταθέσουν ανωμοτί οι κ.κ. Πλατανιάς Ιωάννης και Καλύβας Παναγιώτης από την πλειοψηφία και ο Νίκος Κοντοπάνος από τη μειοψηφία που είναι μέλη της δημαρχιακής επιτροπής όπως επίσης και ο δήμαρχος.
Έχουν κληθεί και άλλοι μάρτυρες να καταθέσουν με ένορκες καταθέσεις όπως ο
κ. Μακρυνίτσας που έχει γράψει κάποια πράγματα στην εφημερίδα "Καμένα Βούρλα".

Σ' αυτή τη φάση η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση για να διαπιστώσει αν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος για τον δήμαρχο και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κοντοπάνος έχει καταψηφίσει τα συγκεκριμένα θέματα όταν αυτά ήρθαν για συζήτηση στη δημαρχιακή επιτροπή και επομένως η κατάθεση του θα έχει μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα τα οποία ερευνά η δικαιοσύνη για το δήμο των Καμένων Βούρλων έχουν σχέση με την κατάτμηση ποσού 230.000 € που αφορούσε υπηρεσίες καθαριότητας έτσι ώστε αντί για διαγωνισμό να κάνει πέντε αναθέσεις των 45.000 €.
Το δεύτερο θέμα που ερευνά δικαιοσύνη έχει σχέση με το έργο ηλεκτροφωτισμού συνολικού ύψους 450.000 € το οποίο έγινε κατάτμηση σε 10 έργα των 45.000 € για να προχωρήσουν και αυτά με τη διαδικασία της ανάθεσης.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα έχουν σχέση με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, της ανακαίνισης του δημαρχιακού μεγάρου, της σχέσης εργασίας με τις οποίες απασχολούνται συνταξιούχοι στο δήμο, ενώ παράλληλα το τελευταίο θέμα έχει σχέση με την ανάθεση της καθαριότητας της παραλίας.

Είναι αυτονόητο ότι στην περίπτωση που εντοπιστούν από τη δικαιοσύνη συγκεκριμένα στοιχεία και παραπεμφθούν σε δίκη ο δήμαρχος και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής ανοίγεται ένας φαύλος κύκλος στο δήμο των Καμένων Βούρλων.
Ωστόσο ο έλεγχος από τους οικονομικούς επιθεωρητές ενδεχόμενα να αποκαλύψει και άλλες πτυχές όταν βεβαίως αυτός γίνει και όταν ολοκληρωθεί.
Πέρα και έξω όμως από τα οποιαδήποτε αποτελέσματα, πολιτικά τουλάχιστον ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή των Καμένων Βούρλων είναι πολλαπλά εκτεθειμένη τόσο στο πεδίο της διασπάθισης δημοσίου χρήματος όσο και στο πεδίο της αδιαφάνειας με την οποία χρησιμοποιούνται οι διαθέσιμοι πόροι από το δημοτικό ταμείο.
Και μόνο το γεγονός ότι η δημοτική αρχή αποφεύγει συστηματικά να προσφύγει σε δημόσιο διαγωνισμό για τέτοιου είδους παρεμβάσεις δημιουργεί καθοριστικές υποψίες για την άναρχη διαχείριση του δημοσίου χρήματος μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Είναι αυτονόητο ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις των ιδιωτών σε βάρος του δήμου και απειλούν μάλιστα να βγάλουν στο σφυρί ακόμη και το δημαρχείο. Άλλωστε μέχρι σήμερα ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν έχει υπογράψει κανένα από τα εντάλματα τα οποία εμπλέκονται σε παρόμοιες ιστορίες.

Αναδημοσίευση από LamiaNews Blog

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναβολή πήραν λέει οι κατηγορούμενοι. μόνο ο Κοντοπάνος πήγε και κατάθεσε που δεν έχει να φοβηθεί και τίποτα και ο Μακρυνίτσας για την εφημερίδα.

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται απευθείας αναθέσεις στο Δήμο μας; Αααα μπααα., μη λασπολογείτε κύριοι μπλογκερς. Γιατί, η καθαριότητα π.χ. δεν δόθηκε νόμιμα στον ιδιώτη; Δεν έγινε διαγωνισμός ανοιχτός, ΠΡΙΝ αρχίσει η εργασία? εγινε και ας το κρύβετε από τον κόσμο.
Αντε μπράβο σας λασπολόγοι

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση πάντως αν φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση και αν τελεσιδικίση η δίκη πριν από της εκλογές του 2010 και καταδικασθεί ο Δήμαρχος από ότι φαίνεται θα φύγει νύχτα και δεν θα έχει δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Αν δεν έχει τελεσιδικίση η δίκη μέχρι τις εκλογές ο Δήμαρχος αν κατέβει θα πάει συρμένος στις εκλογές με μια καταδίκη σε εξέλιξη να εκκρεμεί εις βάρος του, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον ίδιο. Οπότε και να εκλεγεί θα φύγει μετά τις εκλογές. Το ερώτημα που τίθεται από τους δημότες είναι θα δεχθούν να ψηφίσουν ένα εν δυνάμει κατάδικο για Δήμαρχο. Πάντως θεωρούμαι ότι τα Καμένα Βούρλα θέλουν έναν άνθρωπο στο τιμόνι του Δήμου που να μην είναι εν` δυνάμει κατάδικος. Τους αξίζει πράγματι μια καλύτερη τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Μην βιάζεστε παιδιά, προκαταρκτική εξέταση γίνετε. Αν ο ειρηνοδίκης κρίνει ότι υπάρχει κάτι και εισηγηθεί στον εισαγγελία τα ανάλογα τότε θα γίνει προανάκριση και ίσως απαγγελθεί κάποια κατηγορία. Μέχρι τότε όλοι είναι αθώοι (μέχρι αποδείξεως του εναντίον)

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν ο Εισαγγελέας να στείλει την υπόθεση στο αρχείο όπως λέγεται απο τα παπαγαλάκια του Δημάρχου, δεν θα ζητούσε απο το Υπουργείο Εσωτερικών την συνδρομή των Οικονομικών Ελεγκτών να έλθουν στο Δήμο Καμένων Βούρλων για να κάνουν έλεγχο.
Άκουσα απο κάποιον να λέει ότι ο Εισαγγελέας θα καλέσει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για μάρτυρες, τους ιδιώτες που εμπλέκονται στις υποθέσεις του Δήμου , διάφορους υπαλλήλους του Δήμου και άλλους περιφεριακούς μάρτυρες. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη των μαρτύρων ......
Ο Δήμαρχος και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής θα εξετασθούν στις 2 Φεβρουαρίου στο Μώλο. Aπο ότι λέγεται οι πρώτοι μάρτυρες τσουρούφλισαν το Δήμαρχο και την παρέα του. Αναμένουμε εξελίξεις .........

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, είναι δυνατόν ο Εισαγγελέας να ασχοληθεί μόνο με τον Κοντοπανο και το Μακρυνίτσα και να μη καλέσει για παράδειγμα τους άμεσα εμπλεκόμενους; Δηλαδή να καλεί τον εκδότη μιας τοπικής εφημερίδας και να μη καλεί π.χ. αυτόν που καθάριζε στο δήμο το καλοκαίρι το προηγούμενο;
Γιατί να μην καλέσει για παράδειγμα τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να του πει τι γινόταν;
Μήπως είναι παραμύθι η δουλειά;
Εκτός και αμα καλέσει και μετά άλλους. Γνωρίζει κανένας τίποτα παραπάνω να μας ενημερώσει;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ Κ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ.ΜΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ Κ ΑΚΟΥΩ ΚΑΝΕΝΑ...Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!!!!!

Unknown είπε...

Αγαπητοί Ανώνυμοι, αυτο που πατατηρω στα παραπάνω σχόλια ειναι όλα τα στοιχεία της ελληνικής παθογένειας, και νοοτροπίας που δεν αφήνει να προχωρήσει προς το μέλλον αυτός ο τόπος.
Από την μια μεριά, οι κάθε λογής «ηγετίσκοι» που (αν τελικά αποδειχτεί από την δικαιοσύνη) αψηφούν τους νόμους και καλλιεργούν το κλίμα της διαφθοράς, της αδιαφάνειες και των συμφερόντων.
Και από την άλλη, όλοι εμείς, που τους ψηφίσαμε, και που πολύ πιθανόν – και άσχετα με το τι γράφεται και ακούγεται τώρα - να τους ξαναψηφίσουμε.
Εμείς φταίμε πιο πολύ από τον καθένα ηγετίσκο. Και αυτό γιατί τους ανεχόμαστε, γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε φορώντας το ανώνυμο προσωπείο μας, κρυμμένοι καλά στην ασφάλεια του σπιτιού μας και της παρέας μας.
Όλοι εμείς, που δεν αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες, που δεν τολμάμε να βγούμε μπροστά, να πάρουμε πρωτοβουλία, να προτείνουμε λύσεις, να δουλέψουμε και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα…
Η φυγή δεν είναι λύση, αγαπητέ ανώνυμε. Έτσι και αλλιώς, όπου και να πας, δεν μπορείς να κρυφτείς από την πραγματικότητα, από την αισχρότητα, από την διαφθορά, και γιατί όχι από την κακία και την αντιζηλία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Εισαγγελέας λένε ότι έχει δώσει εντολή στον Ανακριτή να εξετάσει όλους τους μάρτυρες που γνωρίζουν για τις υποθέσεις, όπως είναι τα σκουπίδια ο καθαρισμός της παραλίας που κάποιος Αντιδήμαρχος ήταν υπεύθυνος αυτός δεν γνωρίζει τίποτα. Ο άλλος Αντιδήμαρχος που ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή των φωτιστικών και του προσωπικού και θεωρείται ιδήμων στα θέματα αυτά και αυτός δεν γνωρίζει τίποτα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που σφυρίζει αδιάφορα και όλα γινόντουσαν κάτω απο τα μάτια του δεν γνωρίζει τίποτα. Ο προιστάμενος του δήμου δεν κατάλαβε δεν είδε τίποτα απο όλα αυτά που γινόντουσαν στο Δήμο είναι τόσο ανεύθυνος. Δεν ξέρω στο τέλος πόσοι θα είναι οι κατηγορούμενοι , τουλάχιστον θα έχει και παρέα και ο Μάκης. Το σκάνδαλο του Καντά πάντως απο ότι φένεται θα ωχριά στο τσουνάμη που έρχεται !!!!!!!!!