13 Ιανουαρίου 2009

Ημερίδα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο Μαλιακό κόλπο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ημερίδα με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο Μαλιακό κόλπο λόγω του επικείμενου παροπλισμού πλοίων διοργανώνει για την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας.
Το θέμα με τον επικείμενο παροπλισμό μεγάλων πλοίων στην περιοχή μας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία των παράκτιων Δήμων της Φθιώτιδας.
Αυτό ανάγκασε τους υπευθύνους του ΚΠΕ Στυλίδας με την συνεργασία του Δήμου Στυλίδας να προγραμματίσει τη συγκεκριμένη ημερίδα καλώντας μια σειρά επιστημόνων να τοποθετηθούν και να ενημερώσουν για τις πιθανές επιπτώσεις.
Οι ώρες διεξαγωγής της μερίδας θα είναι από τις 17:00 - 21:30 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΠΕ Στυλίδας.Θα συμμετέχουν επίσης οι Δήμαρχοι των δήμων της περιοχής, μέλη τοπικών περιβαλλοντικών συλλόγων, σύλλογοι αλιέων καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Το πρόγραμμα και οι εισηγήσεις της ημερίδας είναι οι εξής:
17:00 - 17:30 Προσέλευση- χαιρετισμοί
17:30 - 18:00 Ομιλία από την Δήμαρχο Στυλίδας Καραγεώργου Σχορετσιανίτη Αλεξάνδρα
18:00 - 18:10 Εισήγηση από Μαρκατσέλη Ευάγγελο, Υπεύθυνο ΚΠΕ Στυλίδας.
18:10 - 20:30 Εισηγήσεις από τους:
Αναγνώστου Χρήστος, Δ/ντής Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ,
"Τα γενικά φυσιογεωγραφικά χαρακτηριστικά του συστήματος Σπερχειός - Μαλιακός και η διαχείρισή του".
Δασενάκης Μάνος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τμ. Χημείας – Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων. " Μαλιακός κόλπος τα χημικά του χαρακτηριστικά", Νικολαϊδου Άρτεμις, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, τμ. Βιολογίας (Εργαστήριο Θαλάσσιας Βιολογίας),
Κορμάς Κων/νος, Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμ. Γεωπονίας - Ιχθυολογίας - υδατ. Περιβάλλοντος. "Τα βιολογικά χαρακτηριστικά του Μαλιακού κόλπου και οι πιθανές επιπτώσεις από τον ενδεχόμενο παροπλισμό πλοίων",
Ζήσης Ιωάννης, Οικονομολόγος συγγραφέας, δημοσιογράφος - Εκπρόσωπος της ΜΚΟ Σόλων, υπεύθυνος προγράμματος Νατούρα – πράσινη αμφικτιονία Σπερχειού - Μαλιακού. "Παρουσίαση προγράμματος ανάπτυξης στα πλαίσια του Νατούρα".

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

http://lamianews.blogspot.com/

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: