27 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Άκουσα το δήμαρχο των Καμένων Βούρλων να μιλάει σε ραδιοφωνικό σταθμό για το ζήτημα της εγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων.

Βλέποντας τις αντιδράσεις κάποιων, ελάχιστων κατοίκων, διέκρινα τα στελέχη της ΝΔ και όλα τα υποχείρια του Υπουργού Οικονομικών στην περιοχή των Καμένων Βούρλων και στην περιφέρεια, να ηγούνται μιας «κινητοποίησης» που όπως φάνηκε, είχε επικεφαλής το δήμαρχο. Βέβαια ο υπουργός τηρεί σιγή ιχθύος μέχρι τώρα. Υπάρχει και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από το ρατσισμό. Είναι σίγουρο ότι οι λίγες δεκάδες φωνασκούντων δεν αποτελούν την πλειοψηφία στα Καμένα Βούρλα.

Είναι άθλιος εμπαιγμός να προσπαθούν να κρύψουν την απανθρωπιά τους πίσω από την δικαιολογία ότι δεν ήταν ενήμεροι. Και ενήμεροι να ήταν το ίδιο θα έκαναν, ο ρατσισμός περισσεύει. Άλλωστε, η παρουσία στον ίδιο χώρο και η συμπόρευση με το κόμμα του γνωστού Χρυσαυγίτη υπόδικου Λαγού, μόνο τα πραγματικά αίτια των αντιδράσεων τους αποδεικνύει, τη μισανθρωπιά και μάλιστα απέναντι σε παιδιά.

Η εκλογική εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων και των επαγγελματιών που μένουν σε λουτρόπολη χωρίς ιαματικά και που τους επέβαλαν τους μεγαλύτερους φόρους πανελλαδικά, με αβέβαιο μέλλον, δίνοντας τους για βορά μικρά παιδιά, είναι επαίσχυντη.

Ο δήμαρχος, ως γιατρός που είναι, θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε παιδιά που βιώνουν άθλιες συνθήκες ζωής, και όχι να αναφέρεται σε «λαθρονετανάστες». Δεν υπάρχουν λαθραίες ψυχές, αλλά αδιέξοδα στο μυαλό μερικών συμπολιτών μας που αντί να τα βάζουν με αυτούς που τους δημιουργούν τα προβλήματα, βρίσκουν σαν εύκολο στόχο παιδιά. Μου είναι αδιανόητη η αλήτικη συμπεριφορά της εξύβρισης και της στέρησης φαγητού σε παιδιά και εφήβους. Ο Δήμος και η Κυβέρνηση οφείλουν να εξασφαλίσουν γι’ αυτά τα παιδιά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ας έχουν υπόψη τους όλοι ότι την προσφυγιά τη δημιουργούν η φτώχεια και οι πόλεμοι, δηλαδή τα αποτελέσματα του κοινωνικού συστήματος που ζούμε. Αν δεν αλλάξει αυτό, και πρόσφυγες θα υπάρχουν πάντα, και εμείς θα ζούμε μόνιμα στην ανασφάλεια και την ανέχεια.

Γιάννης Φραγκούλης 

Καμένα Βούρλα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας για το εύστοχο κείμενό σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο διεθνιστης καλα τα λεει,ομως ξεχναει οτι υπαρχουν συνορα σε ολες τις χωρες.
Και οι μεταναστες φευγουν απο εκει που εχει πολεμο ή φτωχεια και δεν πανε προς τις πλουσιες χωρες που ειναι και ομοθρησκες, αλλα ερχονται στις χωρες με αντιθετη θρησκεια και κουλτουρα.
Τι αραγε τους ωθει προς τα βορεια και δυτικα και οχι προς τα νοτια και ανατολικα, μηπως καθοδηγουνται απο τους διακινητες,ή εχουν αλανθαστο ενστικτο επιβιωσης.
Γιατι προτιμουν το καπιταλισμο της Ελλαδος και της ΕΕ οπου θα γινουν στην καλυτερη των περιπτωσεων εργατες της εκμεταλλευσης του Κεφαλαιου και δεν προτιμουν τους Σειχηδες με τα πετρελαια,η τους μουλαδες με την θεοκρατια τους η τις απολυταρχιες και τους δικτατορες;
Γιατι η β.Κορεα δεν τους παιρνει να τους ταισει παντεσπανι ή γιατι δεν θελουν αυτοι να νιωσουν
ομορφα ως προλεταριοι με γεματη την κοιλια;
Αν λοιπον ο Κουτσουμπας τους θελει για να αυγατεψουν οι ψηφοφοροι του ΚΚΕ δεν εχει παρα να δημιουργησει κομματικο hot spot,αντιστοιχο του γηροκομειου που εχει για λαικους αγωνιστες.
Οσον αφορα για τα Καμενα Βουρλα εχει δικιο ο διεθνιστης οτι ηταν αποτελεσμα της διαρκους
οικονομικης καταστασης των ξενοδοχων,της ξενοφοβιας καποιων,της ανυπαρξιας συνεννοησης της μικρομεσαιας κερδοσκοπιας και φυσικα η ανικανοτητα αναλυτικης σκεψης των διοικουντων στο Δημο.Παντως η πλειοψηφια των κατοικων δεν παρασυρθηκε.


Ανώνυμος είπε...

Όταν ακούω τους κομουνιστές να μιλάνε για ξενοφοβία, ρατσισμό, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ κλπ δεν μπορώ παρά να γελάσω πικρά. Οι θαυμαστές του Στάλιν. Που εξόντωσε εκατομμύρια κόσμου. Που οδήγησε στο λιμό την Ουκρανία και κατέλαβε τις χώρες της Βαλτικής σε αγαστή συνεργασία με τον Χίτλερ. Θαυμαστές και υποστηρικτές καθεστώτων που έστελναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους ανθρώπους που οι ίδιοι τώρα τάχαμου υποστηρίζουν. Που το κομματικό τους όργανο δημοσιεύει άρθρα που εκθειάζουν αιμοσταγείς δικτάτορες όπως ο Τσαουσέσκου. Δεν πειθετε πια κύριε Φραγκούλη εσείς και οι ομοιδεάτες σας. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αν οι ίδιοι μετανάστες βρίσκονταν στην πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση τώρα θα βρίσκονταν στα γκουλαγκ σπάζοντας πέτρες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το όνειρό σας είναι η κατάλυση της αστικής δημοκρατίας και εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου. Αλλά ευτυχώς σ αυτήν εδώ τη χώρα δε σας πέρασε και ούτε θα σας περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Εκει στη εξουσια του τοπου, τι θεο πιστευετε ;;

Ανώνυμος είπε...

Αχ ΓιανΝη Μου

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι και αυτοί.μισουν τους δικούς τους και παλεύουν για τους ξένους.τελικα η αριστερά δεν είναι πολιτική θέση.ψυχικη διαταραχή είναι.. Αν έχουμε πολλούς τέτοιους...τον ήπιαμε αδέρφια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι!!!