25 Σεπτεμβρίου 2020

Για την άφιξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα Κ. Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Καμένα Βούρλα μετά την έλευση για προσωρινή φιλοξενία ασυνόδευτων μεταναστόπουλων σε ξενοδοχείο της πόλης σημειώνουμε τα εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του Δημάρχου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -η οποία πάρθηκε βιαστικά και δια περιφοράς- που αναγνωρίζουν δήθεν την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν τους θέλουν στον τόπο τους, ούτε περαστικούς.

Επίσης δεν συμφωνούμε με τις αντιδράσεις μερίδας κατοίκων οι οποίες, μπορεί να έχουν ποικίλες αιτίες, καταλήγουν όμως στο ίδιο αποτέλεσμα.

Από την αρχή απορρίψαμε τις συνωμοσιολογίες και δείξαμε τους ενόχους της έκρηξης και επιδείνωσης του συγκεκριμένου προβλήματος στη χώρα μας: τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πολέμους και επεμβάσεις, την εκμετάλλευση που γεννά τη φτώχεια και την προσφυγιά, την «αξιοποίηση» των προσφύγων – μεταναστών από το κεφάλαιο για να ρίξει ακόμα πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης, να διασπάσει τους εργαζόμενους και με την καλλιέργεια του ρατσισμού να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου, ώστε να φαγωθούν μεταξύ τους, ενώ η πλουτοκρατία θα διαιωνίζει την εξουσία και τα κέρδη της.

Και όλοι αυτοί έχουν όνομα. Πρόκειται για την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, την αστική τάξη κάθε χώρας, τα αστικά κόμματα, όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και τις Συμφωνίες που υπέγραψαν. Και, έτσι, εγκλώβισαν χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες στην Ελλάδα εμποδίζοντάς τους να πάνε εκεί που θέλουν.

Ακόμα, αρχική και βασική μας θέση ήταν, και συνεχίζει, η άρνηση ανάμειξης των ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Αντίθετα με την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει την πρώτη ευθύνη, αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των δυνάμεων της τοπικής «αυτοδιοίκησης» που τις αποδέχονται, τους δίνουν βήμα και ρόλο.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που έφτασαν στα Κ. Βούρλα έχουν ανάγκη συμπαράστασης και φιλοξενίας. Να εξασφαλιστούν οι όροι ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαμονής, μέχρι να φύγουν για τους τόπους προορισμού τους.

Καλούμε τέλος όσους αντιδρούν να μην ξεσπούν στα θύματα, αλλά να κατευθύνουν την αντίδρασή και το μένος τους εναντίον των αιτιών που γενούν τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λ.Σ.
Γιάννης Ηλιόπουλος
Κ. Βούρλα 24 09 2020

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα βάλω κι εδώ το σχόλιό μου και θα το βάζω παντού μέχρι να αποφασίσετε να υποστηρίξετε επιτέλους και τις γυναίκες. Και ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ. Είναι η σκληρή αλήθεια. Αλλά μάλλον η μοίρα των γυναικών σας είναι αδιάφορη
ΣΟΥΗΔΙΑ
Πάνω από το 50% των καταδικασμένων για επίθεση και βιασμό στη Σουηδία τα τελευταία πέντε χρόνια προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του δημόσιου δικτύου SVT, με το 40% εξ αυτών να έχουν γεννηθεί σε Μέση Ανατολή ή Αφρική και
με το 40% εξ αυτών των μεταναστών να έχουν ζήσει στη Σουηδία για ένα χρόνο ή και λιγότερο.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η συζήτηση για την ενσωμάτωση των προσφύγων έχει ανάψει στη Γερμανία, μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών ότι δέχτηκαν επιθέσεις τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, από άνδρες που κατά τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν «Άραβες» ή «Βορειοαφρικανοί».

Μετά το «κύμα βιασμών», κατά κύριο λόγο με δράστες αλλοδαπούς, στο Στάβανγκερ την περίοδο 2009-11, η Hero ξεκίνησε τα μαθήματα για να πληροφορεί τους νεοαφιχθέντες σχετικά με τις πολιτισμικές διαφορές όσον αφορά τη θέση της γυναίκας.
ΓΑΛΛΙΑ
Επτά στις δέκα γυναίκες μετανάστριες που ζουν σε καταυλισμούς στη βόρεια Γαλλία έχουν πέσει θύματα βίας, κυρίως σεξουαλικής, είτε μέσα στους καταυλισμούς αυτούς, είτε στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που ζήτησε σήμερα να ιδρυθούν "κατεπειγόντως" κέντρα φιλοξενίας.
ΙΤΑΛΙΑ


Δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας επιβεβαιώνουν ότι 42 από τους 100 βιασμούς στη χώρα διαπράττονται από μετανάστες με τον αριθμό αυτό να συνεχίζει ανοδικά την πορεία του.
Και όχι, δεν τα πήρα από το instagram. Είναι από επιβεβαιωμενες επίσημες πήγες. Τώρα αν εσύ σα γυναίκα, αν είσαι γυναίκα, αισθάνεσαι ασφαλής και δε νιώθεις ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες υποβιβαζουν και περιφρονούν το γυναικείο φύλο δικαίωμά σου. Αλλά εγώ αρνούμαι να φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν μέσα στην ίδια τους την πόλη για να το παίξουν κάποιοι ανθρωπιστές και να δείξουν ταχαμου αλληλεγγύη κάνοντας πάρτι με λεφτά που άλλοι δούλεψαν για να βγάλουν.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ηλιόπουλε θα πληρώσετε εσεις τον λογαριασμό των καταστροφών? Παρακαλω να πάρετε υπεύθυνη θέση και να απαντήσετε!!??

Ανώνυμος είπε...

Κι αν κάποιοι από αυτούς τους "ανήλικους" αρχίσουν να παρενοχλούν τα κορίτσια όταν γυρνούν απ το σχολείο τότε τι θα πείτε αλήθεια; αλλά ξέχασα. Οι γυναίκες συνήθως "τα θέλουν". Μια κοινωνία βουτηγμένη στην υποκρισία.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ λαμόγια κομμουνιστές!!

Ανώνυμος είπε...

Καθώς επλέξατε να κοινοποιήσετε τη συγκεκριμένη σας ανάρτηση σε όλες τις σχετικές συζητήσεις θα ήθελα να σας ζητήσω να παραθέσετε και τις πηγές των στοιχείων που αναφέρετε, καθώς δεν αρκεί η γενικόλογη αναφορά σε "επιβεβαιωμένες επίσημες αναφορές" προκειμένου να αποτελέσει τη βάση ενός αντικειμενικού διαλόγου. Ιδιαιτέρως δε όταν η συζήτηση αφορά σε τόσο σοβαρά θέματα και αποφασίζετε να βάλετε στο ίδιο καλάθι εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο σύνδεσμο που σας παραθέτω μπορείτε να βρείτε στοιχεία και αναλύσεις που απαντούν σε δημοφιλείς μύθους για τη μετανάστευση: https://rosalux.gr/sites/default/files/publications/migration_web.pdf

Εάν δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στην αναζήτηση στοιχείων που αφορούν στα θέματα που με τόση θέρμη σχολιάζετε θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε από τη σελίδα 38 και το Μύθο 8: "Απειλείται η ζωή και η περιουσία μας".

Ανώνυμος είπε...

Και από πότε το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ είναι πιο αξιόπιστο από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου; παραθέτω άμεσα πηγές:

https://sputniknews.gr/kosmos/20180823743867-biastes-allodapoi-souidia-xenoi/
Ειδησεογραφικό πρακτορείο sputnik

https://m.ilgiornale.it/news/napoli/sequestra-e-violenta-17enne-arrestato-extracomunitario-1795270.html
Il giornale Ιταλία

https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/diethni/3196337/gallia-thumata-bias-to-70-ton-gunaikon-stous-kataulismous-metanaston%3famp=true
capital.gr

https://www.iefimerida.gr/news/244636/h-norvigia-kanei-mathimata-stoys-metanastes-gia-na-apofeyhthoyn-oi-viasmoi
iefimerida.gr

Αρκούν αυτές ή να βάλω κι άλλες; τα εκατομμύρια ανθρώπων που βάζω στο ίδιο καλάθι εδώ και εκατοντάδες χρόνια ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές κατά των γυναικών. Και κανένας από όλους τους ανθρωπιστές αυτού του κόσμου δε βλέπω να ενδιαφέρεται. Το "απειλείται η περιουσία μας" δεν ισχύει. Ισχύει όμως το ότι απειλείται η ελευθερία και τα δικαιώματα των γυναικών. Και έχω αναζητήσει άπειρα στοιχεία και έχω δει άπειρες εκπομπές και ντοκυμανταίρ με αυτοψία στις αντίστοιχες χωρες. Σε άλλη ανάρτηση θα τα παραθέσω να τα δείτε κι εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από το ότι κάποια από τα links που παραθέτε δεν λειτουργούν, να σας πω ότι η τηλεόραση και τα ειδησεογραφικά sites δεν αρκούν για τη σφαιρική ενημέρωση.

Και για να απαντήσω στο ερώτημά σας. Οι ανθρωπιστές αυτού του κόσμου ενδιαφέρονται για όλες τους ανθρώπους και για όλες τις γυναίκες της γης. Από το συνολικό πληθυσμό των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 55% των γυναικών στην ΕΕ σύμφωνα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, για να μη μιλήσουμε για όλες τις άλλες εμφανείς και αφανείς μορφές βίας. Και για αυτό οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε. Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο τόσο διευρημένο που μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε γυναίκα, υπάρχουν όμως γυναίκες που βρίσκονται σε συνθήκες ευαλωτότητας, συνθήκες στις οποίες ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται.

Και συμφωνώ μαζί σας. Υπάρχουν χώρες ακόμη και σήμερα που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μορφές βίας που σε εμάς εν έτη 2020 μπορεί να φαντάζουν ανήκουστες, όπως ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων ή ο αναγκαστικός γάμος. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως η ξενοφοβική σας στάση συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για αυτές τις γυναίκες και για όλες τις γυναίκες της γης.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ μια ζωή μπλα μπλα και από κοκο μηδέν. Ρε ουστ!

Ανώνυμος είπε...

Για να δημιουργηθεί ένας κόσμος καλύτερος γι αυτές τις γυναίκες και για όλες τις γυναίκες της γης θα έπρεπε να θεσπιστούν κανόνες για την παροχή ασύλου σε ανθρώπους που προέρχονται από τέτοιες χώρες. Άμεση απέλαση και αφαίρεση του καθεστώτος ασύλου σε άτομα που προβαίνουν σε πράξεις όπως βιασμούς, παρενοχλήσεις γυναικών και ανηλίκων και ταυτόχρονα διεθνή λίστα με τα στοιχεία τους ώστε να μην μπορούν να αναζητήσουν άσυλο σε καμία δυτική χώρα με ταυτόχρονη δημοσίευση των στοιχείων τους στα ΜΜΕ. Δραστηριοποίηση των οργανώσεων στις εν λόγω χώρες και όχι σε δυτικό έδαφος με υπαλλήλους με παχυλούς μισθούς. Όσοι θέλουν να προσφέρουν πραγματικά να μεταφερθούν εκεί και να δημιουργήσουν κέντρα προστασίας και ασύλου για γυναίκες, ανήλικα και ομοφυλόφιλους που δέχονται τη μεγαλύτερη κακοποίηση στις χώρες αυτές. Και ταυτόχρονα παροχή ασύλου σε χώρες τις δύσης σε όσα από αυτά τα ευάλωτα άτομα το επιθυμούν. Αυτό λέγεται πραγματική προστασία των αδύναμων. Ενώ αυτό που γίνεται τώρα λέγεται μπατε σκύλοι αλέστε. Να δω πόσοι από αυτούς τους "ευαίσθητους" υπαλλήλους των ΜΚΟ θα δεχόταν να πάνε πχ στο Αφγανιστάν και να προσφέρουν όντως έργο. Από τα πληρωμένα δωμάτια του ξενοδοχείου Βιολέτα στα Καμένα Βούρλα (τη στιγμή που η πλειοψηφία των μεταναστών μένει σε άθλια κέντρα που η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε και στοιβάζονται μαζί άντρες γυναίκες και παιδιά χωρίς καμία προστασία από κακοποίηση) και ένα πολύ καλό μισθό κι εγώ μια χαρά "ανθρωπιστής" θα ήμουν. Τελικά ποιος νοιάζεται περισσότερο; εγώ ο "ξενοφοβικός" ή όλοι οι "ανθρωπιστές". Ξέρετε πως το λέω εγώ όλο αυτό; η υποκρισία στο απόλυτο μεγαλείο της.

Ανώνυμος είπε...

Και ο δικός σας ρόλος, ο δικός μου και όλων των ενεργών πολιτών που είναι σε όλο αυτό; Τον κόσμο θα τον σώσουν οι άλλοι; Ας βοηθήσουν οι άλλοι; Όταν θα καταλάβουμε πόσο δικά μας είναι τα προβλήματα του κόσμου θα είναι αργά. Μέχρι τότε ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να παραμένουμε άνθρωποι. Καληνύχτα Κεμάλ.