23 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους.

Ως Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής αρχής ουδέποτε ενημερώθηκα για την πιθανολογούμενη εγκατάσταση των μεταναστών από τους αρμόδιους φορείς , Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως όφειλαν.

Κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια αποσυμφόρησης της νησιωτικής χώρας από την συσσώρευση των προσφύγων και μεταναστών, προς όφελος του τουρισμού αλλά δεν κατανοούμε την πιθανότητα μεταφοράς μέρους αυτών, στην έδρα ενός μικρού τουριστικά δήμου της ηπειρωτικής χώρας, των 2.700 μονίμων κατοίκων, όπως είναι τα Καμένα Βούρλα.

Οι χώροι που φημολογείται ότι έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, ενώ προτρέπουμε τους αρμοδίους να επιλέξουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών με στρατηγικό σχεδιασμό και γνώμονα την ωφέλεια όλων.

Τέλος δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους.



Καμένα Βούρλα, 23-9-2020

Συκιώτης Ιωάννης

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων

Οι δηλώσεις Συκιώτη και Ανάγνου

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; αυτά δεν τα σχολιάζει κανένας; μόνο για τα οικονομικά κόπτεστε; άντε. Ας βάλει ένας καμία προσφυγή ή κάνα προϋπολογισμό στα σχόλια να αρχίσετε πάλι να τρώγεστε για τα λεφτά. Τα υπόλοιπα μάλλον δεν ενδιαφέρουν.

Κριτων είπε...

Πάλι τα ίδια ,από τους ίδιους.Κοινωνικος αυτοματισμός μεσοβδομαδος.
Κριτική στην νόμιμη επιλογή ενός συνδημότη ,από λαϊκιστές συμφεροντολογους.
Συμπαράσταση στους νησιώτες αλλά όχι στην συντεταγμένη μετακίνηση.
Ψήφο στα αριστεροδεξια κομματα και επιβράβευση
για την ανυπαρξία πολιτικής ανασχετισης μεταναστευτικών ροών,αλλά η αποσυμφόρηση είναι για άλλες περιοχές.
Αυτό σήμερα είναι η συντεταγμένη κοινωνία της αλληλεγγύης στην πόλη.
Βέβαια κάποιοι θα εισπράξουν το πολιτικό
οφελος στα δημοτικα,από τους φοβικους συγκεντρωθεντες αντί να
τους θέσουν το ερώτημα,γιατί η εξέλιξη αυτή έπρεπε να είναι σωστική με κλείσιμο δρόμων και όχι αποτέλεσμα σχεδίου με την έγκριση του Δήμου.
Τελικά ποιος-οι είναι αυτοί που ως ιντελιγκεντσια μπορούν να οδηγούν την πόλη σε συνεχή εξελικτική πορεία βάσει του αποφθεγματος " ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ."

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας την σουρεαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμπόρων στα Καμενα θα ήθελα να είχα γεννηθεί το 1700 να είχα πάρει μέρος στην αποστολή του Καρόλου Δαρβίνου στα νησιά του ειρηνικού,για να μάθω για την εξέλιξη των ειδών με τα πειράματα στις χελώνες,έτσι σήμερα εκ του ασφαλούς θα τους κατετασσα μια κατηγορία ποιο πάνω σε εξυπναδα???

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο λαικισμος στο φουλ--- Μηταρακη μαγε τριψε το μαγικο λυχναρι να γινει ξενοδοχειο στη παραλια του καινουριου η στειλε τους στη γερμανια

Ανώνυμος είπε...

Κοροϊδία του συλλόγου παραλιακων πάει σύννεφο μόνο Μαλλι της γριάς και καλαμπόκια δεν ψησανε.

Ανώνυμος είπε...

Οταν η τιμή του τετραγωνικού φτάσει στα καμένα βουρλα απο 900 ευρω στα 70 οπως στην κυψέλη,πατήσια,αγ.παντελεημονα,τότε μπουρδοφιλόσοφε να μας ξαναπεις ποιοί είναι λαικιστές και πόσο σύνομη είναι η ενέργεια του συνδημότη μσς.και εσύ ανθρωπιστη τραχάνοβιτς αγόρασε καμία ελια με 0,50 τώρα που οιπαραγωγοι είναι πνιγμένοι στην ανέχεια και τα χρέη απο την περσυνή σοδεια,πάτα επι πτωμάτων πάρτους το κεψάλι τι σοι δημοκρατης εισαι

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα τα οικονομησουν χοντρά. Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ γνώριζε...Κ προσπαθεί να ριξει στάχτη στα μάτια μας. Συκιωτη σε υποστήριξα κ σε πίστεψα δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά. Το ποτήρι ξεχείλισε πλέον πολύ δούλεμα ρε φίλε..αντυπα Εσύ παίξε με τη φράντζα κ ο αναγνου να βγαίνει στα κανάλια κ φωτογραφίες για να νιώσει αναγνωρίσιμος..Επειδή έχετε ένα μαγαζί στην παραλιακή..σας παίζουν κανονικά κ δεν καταλαβαίνετε τι θα συμβεί φάτε συκιωτη κ γω μαζί!! Κρίμα Ντροπή το θέατρο του παραλόγου

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με «την εγκατάσταση 100 προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα», η ΜΕΤΑδραση θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020, μεταφέρθηκαν από την ομάδα Συνοδειών της ΜΕΤΑδρασης 39 ασυνόδευτα παιδιά σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Οι διαδικασίες για τη μεταφορά των παιδιών κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελλείψει ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ανήλικους που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. 

Στο πλαίσιο της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν με δύο πούλμαν. Όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.


Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε αλληλεγγύη και κατανομή ευθυνών από τις άλλες χώρες, τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν στηρίζουμε τους συμπολίτες μας στα νησιά;

Η ΜΕΤΑδραση έχει αναλάβει τη φροντίδα της πλειοψηφίας των παιδιών αυτών στα νησιά και θα συνεχίζει να τα φροντίζει και στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έως ότου μεταφερθούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η προσωρινή φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων δεν μπορεί με κανένα τρόπο «να επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων» και ελπίζουμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και η τοπική κοινωνία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας αλληλεγγύη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που έχουν χάσει ή χωριστεί από τους γονείς τους. Αυτή τη στιγμή, όλα τα παιδιά είναι τρομαγμένα από τις αντιδράσεις και δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο αντιμετωπίζονται από μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας με αυτόν τον τρόπο. Τα περισσότερα προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν ζήσει ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες. Κάποια μάλιστα, έμαθαν ελληνικά στους καταυλισμούς των νησιών, από αγάπη για τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα Καμένα Βούρλα ανήκουν στους Αλβανους,ολοι οι άλλοι μεταναστες-πρόσφυγες ειναι ανεπιθύμητοι....

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

φιλε δε σου διδασκω ανθρωπια απλα να εμπιστευθεις την κυβερνηση που σιγουρα δε θα εκανε κακο σε μια κωμοπολη --τις τιμες τισ ριχνει μια ανικανη δημαρχια στα ακινητα οχι 38 παιδακια ---με τον κορωνοιο δεν μπορει να τα βαλει ο πουτιν και ο τραμπ και περιμενεις να ανεβασω εγω τις ελιες σε μια διαλυμενη αγορα διεθνως και παλι καλα κρατιεται η αμφισσης , για τα χαλια της καλαμων να τα πεις στους μαουμαου που παιζουνε με τα δηλητηρια και στον αρχηγο μαουμαου που τις εστειλε αμερικη και τις στειλανε πισω ως επικινδυνες για καταναλωση

Ανώνυμος είπε...

Ας είμαστε ρεαλιστές ... τα παιδια δεν μας φταινε σε τιποτα και δεν υπαρχει λογος για να τα τρομαξουμε !!
Απ την αλλη βεβαια δεν μπορει καποιος χωρις ενημερωση ειτε ΔΟΜ λεγεται ή δεν ξερω τι αλλο να σου φερνει αγνωστους χωρις ενημερωση. Εδω ο Μηταρακης δηλωσε οτι δεν ηξερε οτι ηρθαν στα Καμενα παιδια ασυνοδευτα.
Ας ελπισουμε οτι το τεστ για Covid ισχυει (ας ειμαστε καλοπιστοι ) και ας πιεσουμε τον Δημαρχο να παρει ΣΑΦΕΙΣ απαντησεις για τα περαιτερω:
Ποσο καιρο και ποσοι θα διαμεινουν μεσα στα Καμενα? (Πουθενα στην Ελλαδα αντως δεν φιλοξενουνταιμεσα στον κοινωνικο ιστο της πολης).

Ανώνυμος είπε...

Αναστησου Καραισκακη Κολοκοτρωνη. Θα γινουν ολοι Μουσουλμανοι .

Ανώνυμος είπε...

Πήγες μια βόλτα από εκεί να δεις τα "παιδιά"; νεαροί άντρες είναι όλοι. Και μη ανησυχείς. Οι συγκεκριμένοι δεν τρομάζουν έτσι εύκολα. Λες όσοι αντέδρασαν να είναι τόσο αναίσθητοι ώστε να είχαν μπροστά τους μικρά παιδάκια και να τα τρόμαζαν; δες τις φωτογραφίες απ τα ρεπορτάζ και θα δεις πόσο μικρά είναι τα "παιδιά". Ούτε ένα κορίτσι, ούτε ένα μικρό παιδί ανάμεσά τους.

Ανώνυμος είπε...

Με ποιο δικαίωμα ο Δήμαρχος αποφάσισε ότι σήμερα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά; Δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αρμοδιότητα έχουν μόνο οι Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού . Το άσχημο είναι ότι και οι 2 αυτές Διευθύνσεις δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση που να καταδικάζει την απόφαση του Δημάρχου για το κλείσιμο των σχολείων . Μπάχαλο , ανευθυνότητα και ο,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος είναι όλα αυτά, παρά αριστεία των υπευθύνων.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ....!!!
HTML